Kan Bağışı huzur verir

Kan Bağışı huzur verir

Tarih 31 Mayıs 2014, 12:35 YazdırBu haberi yazdır

22.Mayıs Perşembe günü Güzeltepe Muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu öncülüğünde muhtarlık önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına yoğun katılım oldu.

Güzeltepeliler  Kızılaya kan bağışı yaptı

22.Mayıs  Perşembe günü Güzeltepe Muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu öncülüğünde muhtarlık önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına yoğun katılım oldu.

Kan bağışı yapmanın verdiği huzuru bilenler ve duyguya ortak olmak isteyenler Kızılay otobüsünde kan bağışlarını yaptılar. Kızılay hemşirelerinin sıcak ilgisi ile karşılaşan bağışçılar güle oynaya keyif içinde bağışlarını yaptılar kana ihtiyaç duyacak bir insana el uzattıklarını hissederek mutlu oldular. Bildiğiniz gibi sentetik olarak yapılamayan tek madde kandır bir bağışçı olmadan  pek insan sağlığına kavuşamıyor.

Kan bağışının önemi

Kan bağışının yararları, kan bağışının önemi, kan bağışının insan ve toplum açısından önemi hakkında kısa yazı paylaşıyoruz. Kan bağışı hayat kurtarır. Bu sloganı her yerde sık sık görürüz. Gerçekten de hiç beklenmedik zamanlarda yapılan kan bağışları insanların hayatını kurtarabilir. Çünkü bir kanın ne zaman lazım olacağı hiç belli olmaz. Kan bağışı acil durumlarda büyük önem taşır. İnsanlar hayatta her zaman tehlikeler içinde yaşar. Kimimizin ne zaman kaza geçireceği ve kana ihtiyacı olacağı bilinmez. Bizim başımıza gelecek her türlü olumsuz durum bütün insanların başına gelebilir. Bu nedenle insanların kan bağışına özendirilmesi ve acil durumlarda kan aramak yerine normal zamanlarda kan vererek toplumdaki diğer insanların kan ihtiyaçlarının giderilmesi gereklidir. Yeterince kan depolanmasının büyük bir önemi vardır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi insanların ne zaman kana ihtiyacı olacağı belli değildir. Oldukça sağlıklı bir insan bir trafik kazası sonucu kan kaybına uğrayabilir ve kana ihtiyacı olabilir. Bu gibi durumlarda çevremizdekilerden uygun kanı bulana kadar geçen sürede yaralanan kişi hayatını kaybedebilir. Bütün bunlar göz önüne alındığı zaman kan bağışının önemi bir kez daha ortaya çıkar. Kan bağışı toplumsal dayanışmayı arttıracağı gibi hastalıklar ve kazalar sonucunda yaşanacak kargaşanın da önüne geçer. Unutmayalım: Herkesin her zaman kana ihtiyacı olacaktır. Bir damla kan kurtarılan bir can demektir. Siz de uygun şartları sağlıyorsanız kan bağışı yapmaktan geri durmayın. Belki bir gün bağışladığınız kan sizin hayatınızı

Kan bağışlamak sağlığa faydalı mıdır?

Kan bağışlamanın sağlığa herhangi bir zararı olmadığı gibi faydası da tıbbi olarak kanıtlanmış değildir. Kan bağışçısına manevi olarak doyum sağlar, tanımadığı bir kişinin hayatını kurtarmak bağışçıyı mutlu eder. Sadece kana ihtiyacı olan hastalara faydası vardır. Hayat kurtarıcıdır.

 

 

Bu haber 760 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER