
Çengelköy Talimhane 75 kuruş
Eski mahalle isimlerinin bir nedeni bir dayandığı nokta olduğunu herkes bilir. Bende bu ay sizlere Talimhane Bahçelievler bölgesi ile ilgili iki fotoğraf eşiğinde bazı bilgiler vermeye çalışacağım.
Çengelköy Talimhane 75 kuruş
Eski mahalle isimlerinin bir nedeni bir dayandığı nokta olduğunu herkes bilir. Bende bu ay sizlere Talimhane Bahçelievler bölgesi ile ilgili iki fotoğraf eşiğinde bazı bilgiler vermeye çalışacağım.
Yıllarca bildiğiniz gibi Nato yolu derdik Çengelköy’den gelip yukarılara çıkan caddeye. Kimi anlatımlara göre askerler bu yolu kullandığından Nato yolu denmiş . Talimhane ise Kuleli Askeri Lisesi nin yürüyüş talimlerine geldiği bölge imiş.
Bahçelievler mahallesine Burgaz’lı Tevfik Cenani Ercan’ın hatırasını yaşatmak için eşi Nadire Ercan ın yaptığı bu bağış sayesinde buraya aileler yerleşmiştir. Bahçelievler mahallesi ismini bunların yaptığı evlerden almaktadır. Hemen hemen hepsi bahçıvanlık konularında işlerinin ehli insanlardı diye bahsediliyor onlardan.
Bu bahsettiğimiz bölgeye ne Üsküdar ne Kadıköy den bir ulaşım hattı yoktu ilk zamanlarda. Ulaşım Çengelköy den Talimhaneye bir minibüs ile sağlanmış bu minibüs yıllarca çalışmıştır. Tabelasında 75 kuruş yazıyor soruşturmama göre tahmini tarih 1968-1970 li yıllar.
Fotoğrafın altında ki notta ise yazı bu “baba rahmetli Mehmet bey ve oğlu resimdeki Melih”. Bu da başka bir yorum “ Mehmet Berke Ince MEMET AGANIN OĞLU MELİH ŞÖFÖR HAYRETTİN MUAVİNDİ ÇOK YOLDA KALDIGINDA TAMİR ETTİM. RENOYDU SONRADANDA MAGÜRUS ALDILAR MEHMET ÇETİN GÜZELTEPELİ ALDI PTT SERVİSİ ÇEKİYORDU”
çengelköy minibüs seferi -
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI

Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar

Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR

Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.




