Mahallemizde bir tarih gizli

Mahallemizde bir tarih gizli

Tarih 12 Mart 2014, 12:29 YazdırBu haberi yazdır

Türkan Sedefoğlu İlkokulunun hemen dibinde bir mermer kaide var. Bu kadide de mahallenin nasıl oluştuğu yazıyor. Bu konuyu okurlarımıza hatırlatmak istedik.

Mahallemizde bir tarih gizli

Türkan Sedefoğlu İlkokulunun hemen dibinde bir mermer kaide var. Bu kadide de mahallenin nasıl oluştuğu yazıyor. Bu konuyu okurlarımıza hatırlatmak istedik. Bulgaristan dan 1951 yılında gelen sevgili soydaşlarımızın yerleşimi ve arsa tahsisi konusunu anlatan bir kitabe bu.


Burgaz’lı Tevfik Cenani Ercan’ın hatırasını yaşatmak için eşi Nadire Ercan ın yaptığı bu bağış sayesinde buraya aileler yerleşmiştir. Bahçelievler mahallesi bunların yaptığı evlerden almaktadır. Hemen hemen hepsi bahçıvanlık konularında işlerinin ehli insanlardı.


Türkan Sedefoğlu ilkokulu buraya yapılmadan önce bu mermer heykelcik daha görünür bir halde duruyordu. Görmeyen bilmeyen öğrensin diye okuyucularımızla paylaşmak istedik.


Bu satırları yazan Yalçın Soysevinç in dedesi 1880 yılında Filibe de doğmuş Balkan harbi esnasında Üsküdar Doğancılar semtine yerleşmiş. Paşakapısı Cezaevi Kantini işletmiş Bakkallık yapmış birisi idi. Ruhu şadolsun. Onları topraklarında kopup buralara sürükleyenlere de lanet olsun diyeceğiz ama İstanbul un en güzel yerlerine gelmişler oda bizim avuntu kaynağımız.


Osmanlı nın dağılma döneminde çok acılar yaşandı ama bu balkan topraklarında yaşananlar sanki bilinmesin istendi hep bunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim.

Bu haber 1124 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER