Belen: Biz Üsküdarlıları hiç aldatmadık

Belen: Biz Üsküdarlıları hiç aldatmadık

Tarih 08 Mart 2014, 15:28 YazdırBu haberi yazdır

8 Mart Cumartesi günü Üsküdar yerel basın temsilcilerine açıklamalarda bulunan Erol Belen, belediye taşınmazlarının niçin satıldığını sordu.

Belen: Belediye taşınmazları neden satılıyor


8 Mart Cumartesi günü Üsküdar yerel basın temsilcilerine açıklamalarda bulunan Erol Belen, belediye taşınmazlarının niçin satıldığını sordu.


Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol Belen partisinin ilçe binasında Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer ve Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Bayat’ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Belen Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarının niçin satıldığını sorarak, “Mevcut yönetim 10 yıl içerisinde kayda değer hiçbir hizmet üretemediği yetmiyormuş gibi Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarını da satmaktadır. Hatta seçim arifesinde olduğumuz bu günlerde de taşınmaz satışları devam etmektedir. Siz basın mensupları aracılığı ile bütün Üsküdarlılar adına sormak istiyorum:

Bu satışların amacı, belediyenin borç batağında olması mıdır?

Yoksa bu arsalar bazı yandaşlara peşkeş mi çekilecektir?

Bütün Üsküdarlıların ortak malı olan bu taşınmaz malların ne için satıldığı acilen halkımıza açıklanmalıdır” şeklinde konuştu.


“Hyde Park Projesi”ni 2009’da da söylüyorlardı

AK Parti Adayının tıpkı 2009 seçimlerinden önce olduğu Validebağ Korusu’nu Hyde Park yapacağını söylediği belirten Erol Belen, “Şimdi buradan sormak istiyorum:

5 yıldır aklınız neredeydi?

Neden vaadinizi yerine getirmediniz?

Hadi 5 yıl boyunca hizmet üretemediniz, bari yeni bir proje üretseydiniz.

Ayrıca Validebağ Korusu ile ilgili Üsküdarlıların bazı itirazlarının olduğunu duyuyoruz, biliyoruz? Bu projeleri hazırlarken özelde bölge halkımıza genelde ise bütün Üsküdarlılara danıştınız mı? Görüşlerini aldınız mı? Bu kararları halktan kopuk bir şekilde mi aldınız?” diye sordu.

Hilmi Türkmen belediye imkanları ile kendi tanıtımını mı yapıyor?


Erol Belen, Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği bir programda Belediye Başkanı Mustafa Kara yerine Hilmi Türkmen’in isminin kullanıldığını ifade ederek şu soruları sordu: “Davetiyesinde Üsküdar Belediyesi’nin organize ettiği belirtilen programı eğer gerçekten belediye organize etti ise Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kara’yı temsil edebilecek başka hiçbir belediye çalışanı yok mudur? Yoksa AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, belediyenin imkanlarını kullanarak kendi tanıtımını mı yapmaktadır?”

Biz Üsküdarlıları hiç aldatmadık

Belen ayrıca kavgadan değil diyalogdan yana olduklarını ifade etti. Belen sözlerine şöyle son verdi: “Üsküdarlı bizi tanıyor, bizi biliyor, bizi seviyor ve bize güveniyor. Biz halkımıza yapamayacağımız hiçbir şeyi vaad etmedik. Biz Üsküdarlıları hiç aldatmadık. Şimdi Üsküdar’ı Üsküdarlılarla birlikte adaletle yönetmek üzere, israfa son vermek üzere, yeniden efsanevi hizmetlere imza atmak üzere geçmişi temiz, genç ve tecrübeli bir ekiple yeniden geliyoruz. 31 Mart günü, seçim zaferimiz ile birlikte, belediyeyi halk ile birlikte yönetmek üzere devralmak için herkesi Üsküdar Belediyesi’ne davet ediyoruz.”

Bayat: Rekor bizde


1994-2004 dönemi Üsküdar Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Bayat’ta toplantıda bir konuşma yaparak bu seçimlerin yerel seçimler olduğunu, ülkeye Başbakan değil Üsküdar’a Belediye Başkanı seçeceklerini ifade etti. Bayat ayrıca Üsküdar’da iki dönem üstüste belediye başkanlığı yapan tek ismin kendisi olduğunu da belirterek halkın hizmetlerini ödüllendirdiğini ve kendilerine güvendiğini ifade etti.

Esmerer suyu ucuzlatacak


Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer de seçilmesi durumunda gerçekleştireceği projelerinden bahsetti. Esmerer’in projelerinden bazıları arasında şunlar yer aldı:

Su fiyatlarının yüzde 50 ucuzlaması, Ümraniye-Mecidiyeköy arası teleferik, bayanlara özel pembe metrobüs, raylı sistem uzunluğunun 600 km’ye çıkartılması. Çift katlı yol önerisi ise ilgiyle karşılandı.

 

Bu haber 905 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER