ÜSKÜDARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM KARMAŞASI İMARDA ÇİFTE STANDART

ÜSKÜDARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM KARMAŞASI İMARDA ÇİFTE STANDART

Tarih 24 Ocak 2022, 12:40 YazdırBu haberi yazdır

BELEDİYE BAŞKA EMSAL VERİYOR TOKİ BAMBAŞKA EMSAL VERİYOR HALKIN KAFASI İYİCE KARIŞTI...

ÜSKÜDARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM KARMAŞASI İMARDA ÇİFTE STANDART

 

BELEDİYE BAŞKA EMSAL VERİYOR TOKİ BAMBAŞKA EMSAL VERİYOR HALKIN KAFASI İYİCE KARIŞTI...

Son günlerde Kirazlıtepe, Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinde ister TOKİ ister KENT A.Ş olsun dönüşüm girişimleri var bu konularda ki gelişmeleri ve yorumlarını sorduğumuz Selahattin Özgür ile bir araya geldik ve söylediklerini not aldık.

 

TOKİNİN Kirazlıtepe’de uyguladığı tapuya 70 Binaya 40 modeli bütün Üsküdar’a emsal olmuş gibi

Kirazlıtepe’den sonra Üsküdar’ın 16 mahallesine cesaret verdi bütün ada parsellerde imza toplanıp Tokinin modeline talip olmaya başladılar.

Yüzlerce parsel ortakları imzaları toplayıp Çevre ve şehirlik bakanlığına müracaat edecekler bir karmaşada orada yaşanacak gibi.

 

Hisseli parsellerde kentsel dönüşüme bir engelde tokinin modeli eklenmiş gibi gözüküyor.

Yıllardır çürük binalardan kurtulmak için çaba harcayan yol arayan insanlarımıza büyük bir engel daha çıkmış oldu halbuki büyük umutlarla hisseli parseller ifraz oluyor diyorduk ancak işimiz çok daha zorlaşmış gibi gözüküyor.

 

ÜSKÜDARIN EMSALİ NE OLACAK YÖNETENLER KARAR VERMELİ 

 

Halbuki Üsküdar Belediye başkanı ve yönetimi bu imarın bu emsalin çok yüksek olduğunu öve öve bitiremiyorlar bende aynı fikirdeyim bu emsalle dönüşüm bal gibi olur yeter ki kararlı bir yönetim olsun. Sayın başkanımızın ve yönetimin kaygısı 100 metrekareye 200 metrekareye 5 tane 10 tane  daire yapanların aynı oranda daire istemeleri,  bunun  siyasi olarak küskünleri çoğaltacağını düşünerek hisseli parsellerin bölünmesine sürekli engel çıkarmaları bundan olsa gerek.

İlla %50 imza ile parseli ifraz edelim diyorlar buda depreme dayanıksız çürük binaların yenilenmesine engel oluyor halbuki Üsküdar’ı yönetenler kentsel dönüşümde insanlara bir daireye sahip olmanız için en az tapunuzu 100 metrekare yapmalısınız demeliler.

Kaç daire istiyorsanız tapu miktarını ona göre yükseltmeniz gerekiyor bu günkü imar planı bunu gerektiriyor demeleri ve açık dille anlatmalılar.

Gerek sosyal medyada gerek toplantılarda açık açık söylemeliler, sorunun kaynağı kaçak yapıların olduğunu hepimizin kabul etmesiyle, doğru yolu bulacağımız bir gerçektir.

Geçmişte yapılan yanlış uygulamaların sıkıntısını bu günkü yönetime kimse mal etmemeli bunun önünü kesmeliler bunun yolu acil İFRAZDAN GEÇİYOR.

 

BU GÜN KONUŞULAN NE ?

 

Üsküdar’ın halkı şunu söylüyor zaman kazanmak için Toki ile dönüşüme sarıldılar bizi unuttular bizler hiç bir bahaneyi kabul etmeyeceğiz 2019 yılında imarı büyüttük parselleri küçülteceğiz SÖZÜNÜ tutmalarını bekliyoruz belediyeden.

 

Üç yıl geçti Yavuztürk’ te veya bir başka mahallede İFRAZ olan bir büyük parsel yok hatırlatmak için söylüyoruz “DEPREM KAPIDA BEKLİYOR”

Bahane istemiyoruz çözüm istiyoruz bu imar bu emsal yetmiyorsa bunun yolu var çözmek için kararlı olmak yeterli.

 

BÜTÜN ENGELLERE RAĞMEN YAVUZ TÜRKTE GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR

KENT AŞ İLE BİR KAÇ PARSELİN KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAK

 

Üsküdar Belediye başkanlığı bir yıl önce başladığı kentsel dönüşümü biz yapalım kent aş ile örnek başlatalım mantığı işe yarayacak gibi. İnsanlar somut bir çalışma beklediler oda sonuç verdi, bizler de tam destek veriyoruz.

 

Yavuztürk mahallemizde emsal iyi bu emsalle dönüşüm mümkün çünkü 100 metre tapuya 110 metre brüt daire alıyoruz. Daire seçimi için önce tapu sahipleri dairelerini seçecek kalanları kent aş alacak

Kent aş ile başlangıç olması bütün Yavuztürk halkının evet bizim imarımız var inşaat yapabiliriz demesine sebep olacaktır.

 

ÜSKÜDARDA GERÇEK DÖNÜŞÜM HİSSELİ PARSELLERDEN KURTULMAKLA OLACAĞINA İNANIYORUZ

RESEN İFRAZ OLMALI

 

1000 metrekare bir araya gelene inşaat izni için hiç bir engel yok bu yetkiyi bakanlık belediyelere vermiş belediye başkanlığı hiç düşünmeden bu yetkiyi kullanmalı, dönüşümde özel girişimcilerin önünü açmalı.

 

Depreme hazırlık için sorumluluk taşıyan bütün kamu yöneticileri ve çalışanları gece gündüz çalışmaları gerektiğine inanıyoruz.

ÜSKÜDARDA 30 YILDIR İMAR BEKLEYEN ARSA SAHİPLERİNE ÇAĞRIMIZ

 

Arsa sahipleri Üsküdar Belediye başkanlığı KENT A.Ş birimine gidip talep formu imzalayın İfraz için ise İmar ve Şehircilik müdürlüğüne parselin bölünmesi için dikekçe vermemiz gerekiyor.

Arsa sahiplerinin yeni bir platformda bir araya gelmeleri için facebook’ta yeni sayfa açıldı buraya katılım sağlayın sayılarınızın on binler olması çözümü hızlandıracaktır. ( ÜSKÜDAR 30 YILDIR İMAR BEKLEYEN ARSA SAHİPLERİ )

 

Üsküdar’ın imar sevdalısı Emlak uzmanı Selahattin Özgür daima yanınızda?

YAVUZ TÜKLÜ KARDEŞLERİMİZ TEMEL ATILACAK 1652 ADA 1 PARSEL (3289 metrekare) AYRICA 1030 ADA 1 PARSEL (4200 metrekare)  1159 ADA 33 (35 dönüm ) PARSEL SON İMZALAR ATILIYOR

1027 ADA 4 PARSEL (17 dönüm ) İMZALAR BAŞLADI. HAYIRLI OLSUN

BU BİR BAŞLANGIÇ DEVAMI ÇOK HIZLI GELECEK?

Bu haber 1435 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER