M.AKİF.ERSOY DA DÖNÜŞÜMDE İLK ADIM ATILDI...

M.AKİF.ERSOY DA DÖNÜŞÜMDE İLK ADIM ATILDI...

Tarih 11 Ocak 2022, 18:39 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar’da Kirazlıtepe de başlayan TOKİ kentsel dönüşüm adımlarına Mehmet Akif Ersoy mahallesi de eklendi.

M.AKİF.ERSOY DA DÖNÜŞÜMDE İLK ADIM ATILDI...

Üsküdar’da Kirazlıtepe de başlayan TOKİ kentsel dönüşüm adımlarına Mehmet Akif Ersoy mahallesi de eklendi.


6.Ocak günü burada yapılan dönüşümün yıkım aşaması töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı şunları söyledi ;  “ Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla yürüttüğümüz ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyoruz.

 

Belediyemiz tarafından başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği ile Kirazlıtepe, Küplüce, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerini içine alan bölgede geliştirilen Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2. etaba başlıyoruz. Projenin inşaat aşaması, depreme dayanıksız binaların yıkılmasıyla başladı. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Şehit Osman Sokak’ta yer alan 32 bina ve 122 bağımsız bölümün yıkımı, 6 Ocak Perşembe günü düzenlenen törenle tamamlandı.


 

Şehit Osman Sokak'taki binaların yıkımı öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkanımız yıkım töreninde yaptığı konuşmada, “3 etap halinde devam eden ilk etabının teslimlerini hak sahiplerine yaptığımız projemizin devamı olan 2. ve 3. etap inşaatlarımız devam ediyor. Kirazlıtepe’deki dönüşüm projemiz tamamlandığında toplamda 180 bin metrekarelik bir alanı dönüştürmüş olacağız. Böylece yaklaşık 2 bin bağımsız bölümü vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu dönüşümün 2. ana ayağını Mehmet Akif Ersoy, Küplüce ve Ferah Mahallelerimiz oluşturuyor. Bölgede 31 ayrı parselde, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda büyük dönüşüm başlatıyoruz. İstanbul’da en büyük kentsel dönüşüm bu alanda gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 800 bin metrekarelik bir alanı dönüştürüyoruz. İş alanlarıyla birlikte 7 bin adet bağımsız bölüme imza atacağız. Bu alanların tüm maliyeti kamu tarafından karşılanacak. Türkiye’nin başka bir yerinde böyle avantajlı bir dönüşüm yoktur. Projemizin 2. etabının ilk aşamasını bugün başlatıyoruz. 5 parselden toplam 85 bin metrekarelik alandan oluşan bu bölüm için 32 bina ve 122 bağımsız bölümün yıkımını tamamladık. Bu bölümde 150 bina var. 150’nin 5’te 1’ini yıkıyoruz. İlerleyen aşamalarda çalışmalarımız devam edecek. Bu proje ile vatandaşlarımıza tarihi bir fırsat yaratıyoruz. Vatandaşlarımızı bir an önce bu fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İstanbul’da 20 milyar tutarında kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Bu yatırımın 4’te 1’ini bu proje alıyor.



Çamlıca Camiimizin eteklerinin bize yakışır şekilde bir mimari vizyon kazanması, camimize ve vatandaşlarımıza yakışır bir duruma dönüşmesi için çaba sarf ediyoruz. Hiçbir vatandaşımız asla mağdur olmamıştır. Olmayacaktır. Örneği, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Kirazlıtepe’de yapılan inşaatlardır." ifadelerini kullandı.


 

Kentsel dönüşüm projesine destek verdiği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'a teşekkürlerini ileten başkanımızın konuşmasının ardından binaların yıkımına başlandı.


üsküdar dönüşüm - mehmet akif ersoy kentsel dönüşüm - 

Bu haber 387 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER