CHP ÜSKÜDAR YEREL GAZETECİLERİ AĞIRLADI...

CHP ÜSKÜDAR YEREL GAZETECİLERİ AĞIRLADI...

Tarih 11 Ocak 2022, 17:07 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı binasında İlçe Başkanı Suat Özçağdaş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve yerel basını düzenlenen toplantıda bir araya getirdi.

CHP ÜSKÜDAR YEREL GAZETECİLERİ AĞIRLADI...

 

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı binasında İlçe Başkanı Suat  Özçağdaş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve yerel basını düzenlenen toplantıda bir araya getirdi.

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın yaptığı konuşmasında “İlçe binamız sadece bir parti binası değil bir sosyal merkez olacaktır amacımız budur. Büyük bir toplantı salonunun yanında kafe kitaplık çocuk oyun odası gibi partili partisiz herkesin zevkle zaman geçirebileceği bir bina yaratmak istedik. Yerel basın ile bir araya gelmeyi çok istiyorduk bugün başlangıç olsun İlçe belediye meclis üyelerimizin de katılımları ile bu beraberlikleri devam ettireceğiz. Validebağ Kandilli Altunizade gibi kente karşı suç işlenen yerlerde halkımızın yanındayız yerel basın ile ilişkilerimizi artıracağız. “ dedi ve sözü Enis başkana devretti.

 

Enis Berberoğlu da katılım sağlayan gazetecilere teşekkür ederek, sizleri tanımak isterim dedi ve gazeteciler kendilerini kısaca tanıttılar.


 

Gazeteciliğin temel ve genel sorunlarının konuşulduğu toplantının ana eksenini, basın kanunu, Basın İlan Kurumu, TÜİK, Belediyeler, İBB ve İştiraklerinin basın ile ilişkiler oluşturdu. Mesleği icra etmenin her geçen gün zorlaştığı vurgusu yapılarak, kağıt baskı maliyetlerindeki artışın basılı mecralara olumsuz etkileri ve dijital medyaya, internet haberciliği ve gazeteciliğine geçişin hız kazanacağı üzerinde konuşulan konuları oluşturdu.

Gazeteci derneklerinde görev alan arkadaşlar İBB nin yerel basın ile ilişki kurmadıklarını hatırlattılar. Bizde Çengelköy Gazetesi olarak üç yıldır gelen mailler dışında hiçbir ilişkinin kurulamadığını söyledik yerel yönetimlerin yerel basın ile ilişkilerinin daha güçlü ve hissedilebilir olmasını salık verdik. Enis Berberoğlu’ nun ülkemizin önde gelen basın kurumlarında üst düzey görevler aldığını ve çekirdekten gazeteci olduğunu bildiğimizden değerli görüş alış verişlerinde bulunduk.


CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, düzenledikleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler kutlama programını kapatırken, ilçe binamızı taşırken ve gerekli donatıları yaparken basın ile ilişkilerimize fazla ağırlık veremedik bu bizim eksiğimiz. Yeni binamızda sizlere, halkımıza ve demokratik kitle örgütlerine açık salon ve alanlar oluşturduk. Bu alanlarda toplantı, seminer, gösteri gibi etkinlikler gerçekleştirilebilir. Dışarıdan gelen, medya mensupları ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayarı ile gelip çalışabileceği alanlarda mevcut. Araya giren pandemi sürecinde en aza inen basın ile ilişkilerimizi güçlendirip, sürekli hale getirmek için her ay, ilk Cuma günü Belediye Meclis Üyelerimizin de katılım sağlayacağı, çeşitli konularda konuklarımızın da olacağı toplantılar düzenleyeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.


En azından Üsküdar da bir parti 10 ocak çalışan gazeteciler gününü hatırladı günümüzü kutladı bir çay ikram etti, CHP Üsküdar ilçe yönetim kurulu başkanı Suat Özçağdaş ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz.

 

Bu haber 354 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER