ÜSKÜDARIN TEK SORUNU ESKİ VE ÇÜRÜK YAPILARDIR...

ÜSKÜDARIN TEK SORUNU ESKİ VE ÇÜRÜK YAPILARDIR...

Tarih 30 Eylül 2021, 13:02 YazdırBu haberi yazdır

29 Eylül günü Yavuztürk Mahallesinde 1027 ADA 2 parsel ortakları Selahattin Özgür ün çağrısı ile bir araya geldi parsel küçültme veya Kent A.Ş tarafından dönüşüm konusunu değerlendirdiler.

ÜSKÜDARIN TEK SORUNU ESKİ VE ÇÜRÜK YAPILARDIR...

29 Eylül günü Yavuztürk Mahallesinde 1027 ADA 2 parsel ortakları Selahattin Özgür ün çağrısı ile bir araya geldi parsel küçültme veya Kent A.Ş tarafından dönüşüm konusunu değerlendirdiler.

Konuşulanları ve yapılan değerlendirmeleri aşağıda takip edebilirsiniz. Çengelköy Gazetesi olarak bu dönüşüm işlerinin hızlandırılmasında bir katkımız olabilecekse ne mutlu bize.


 

Parseller küçülmeden ifraz olmadan Üsküdar’da dönüşüm olmaz depreme gerçek manada hazırlıklı olunmaz.

Plan tamam emsal tamam ama, başlayan kentsel dönüşüm çok az sadece müstakil olan 500 metrekarelik 1000 metrekarelik arsalarda dönüşüm var.

Buda % 80 ni 2000 yılı öncesi ve çoğunluğu kaçak ve çürük olan 16 mahallede dönüşüm için yeterli değil.

Üsküdar’ın en uzak mahallesi Ümraniye’ye komşu olan Yavuztürk’de bir türlü dönüşüme başlamadı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılında hisseli parselleri bölüyoruz ifraz ediyoruz gidin müracaat edin bu işi 2 yılda bitirecek demesinden 30 ay geçmesine rağmen Üsküdar belediyesi gerçekleştiremedi.

Burada en büyük engel başta belediye yönetiminde ısrarla önce 2/3 toplansın biz dönüşümü yapalım  olmuyorsa % 51 parsel bölünmesi için dilekçe imza ile başvurulsun deniyor.


VATANDAŞ SORUYOR BEN SANA MÜHRÜ NİYE VERDİM 


Sorumluluk sende yetki sende Bakanlığımız bu konuda tam yetkiyi vermiş neden kullanmaz Üsküdar belediye yönetimi ?

Üsküdar’ın 16 mahallesinde olan hisseli parsellerin sorunu tek bir hamle ile çözülür örneğin 1027 ADA 2 parsel 64.200 metrekare bu insanlar nasıl bir araya gelsin ?



NİYET ÇÖZÜM OLMALI


 

Bir parselde plana göre mevcut yollara göre konut alanında kalan en küçük olmak kaydı ile 1000 metreden başlayıp etrafında kaç bin metre toplanıyorsa ortaklar parseli bölüp ifraz edip kentsel dönüşüme açmakla olacaktır, yoksa bu sorun devam eder kaybeden ülkemiz olur.

 

Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen ikinci dönem adaylığı sırasında boğaz mahallelerinde sloganı “imarı büyüttük parselleri küçültüyoruz” idi imar büyüdü tamam ama parselleri küçültme rafa kalkmış gibi yasaların verdiği yetki kullanılmalı ve parsel küçültme başlatılmalı.


Üsküdar’ın tek sorunu eski ve çürük yapılardır. Buna herkes katılıyor ama belediye girişimlere başlamalı Üsküdar’lıların sağlam yeni yapılarda otuma hakkı var bunun önü açılmalı vatandaşın işi kolaylaştırılmalı. Bunun için parsel küçültmelere hız verilmeli.

Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ayrıca şu açıklamalarda bulundu; depremlere öncü önlem almak demek

“ANCAK VAR OLAN SORUNLARI ANINDA ÇÖZMEKLE OLUR “

ÜSKÜDARIN 2019 YILININ SLOGANI NEYDİ İMAR BÜYÜTTÜK BU DOĞRU TAMAM

PARSELLERİ KÜÇÜLTÜYORUZ ŞİMDİLİK RAFA KALKMIŞ GÖZÜKÜYOR

Neden söylüyoruz önemli olan büyük parselleri küçülmek, var mı bir tane şu ana kadar yok !

Bazı parseller bölünüyor onlarda 2000 metrekare 3000 metrekare 6000 metrekare bu yetmez böyle sorun çözülmez.


Büyük parseller bölünürse boş alanlar az bina yoğunluğuna sahip olacak yeni parsel sahipleri kentsel dönüşüme başlayabilecek. Kent A.Ş. nin de fazla kira yükümlülüğü olmadan işi kotarması sağlanabilecek.

Tavsiyemiz ve çözüm ; Bir parselde konut alanında kalanlar 1000-1500 metrekare bir araya geldiği an parselin bölünmesini istiyorsa hemen ifraz edilmeli bunun için hukuki ve siyasi engeller varsa acil çözülmeli.

Belediye başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’e açık çağrımız ;


1027 ada 2 parselde biz 3 bin 5 bin metrekare boş arsa veya binası az olan plan gereği konut alanında kalan bölümlerde biz hazırız kent aş ile % 50 kat karşılığına varız Kentsel dönüşüm için biz samimiyiz hazırız.

Belediye çok az kira ödeyerek dönüşümü yapar halk kazanır belediye kazanır.


 

Çok yoğun parsellerde boşuna zaman kaybetmek istemiyor Üsküdar’ın 15 mahallesi ve Yavuztürk halkı.


Çengelköy Gazetesi olarak yıllardır izlediğimiz bölgemizin kentsel dönüşüm sorununda en büyük engel 60.000 lik 87.000 lik hatta 100.000 metrekarelik dev parsellerde aranızda anlaşın gelin denmesi bu engel yasal koşullar içinde kaldırılmalı ve dönüşümün önü açılmalı. Bu konuda yapılan ve yapılacak tüm girişimleri destekliyoruz.


Üsküdar Belediye Meclisi geçen ay başkana ve KENT A.Ş. ye büyük parsellerde dönüşüm yapması için yetki verdi bunun başlangıç olmasını ve dönüşümün hızlanmasını bekliyoruz.

 

Bu haber 727 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER