ANADOLUHİSARI YENİLENİYOR

ANADOLUHİSARI YENİLENİYOR

Tarih 27 Eylül 2021, 13:11 YazdırBu haberi yazdır

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’la, 1395’te Yıldırım Beyazıt tarafından inşa edilen Anadolu Hisarı’nda inceleme yapan Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu

ANADOLUHİSARI YENİLENİYOR   ...


 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’la, 1395’te Yıldırım Beyazıt tarafından inşa edilen Anadolu Hisarı’nda inceleme yapan Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok kıymetli iki eseri, İstanbullulara ve bütün dünyaya, tekrar güçlü bir biçimde tanıtmanın, anlatmanın fırsatını yakalayacağız” dedi.


İmamoğlu, restorasyon çalışmalarının hisarın yakınındaki tarihi Toplarönü Namazgahı’nı da içereceğini belirtti: “Onayları, her şey bitti. Elimizdeki projeyi uygulayacağız ve hem Beykoz’a hem İstanbul’umuza çok güzel bir gezi alanını, tarihle buluşma alanını ve aynı zamanda bir sanat kültür alanını buluşturmuş olacağız, kavuşturmuş olacağız.”


 

Fatih Sultan Mehmet döneminde 15 Nisan 1452’de başlanıp 31 Ağustos 1452’de tamamlanan Avrupa yakasındaki Rumeli Hisarı’nda da çalışmaların başladığını belirten İmamoğlu iki projenin eşzamanlı yürütüleceğini söyledi.

 

AYDIN: “HİSAR’IN YENİDEN AYAĞA KALKACAK OLMASINDAN MEMNUNUZ”

Beykoz Belediye Başkanı Aydın da Hisar'da başlatılan restorasyon çalışmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Anadolu Hisarı, çok anlamlı bir bölge. Hatta Anadolu Hisarı’nın şöyle bir özelliği var: İstanbul’un ilk belediyelerinden bir tanesidir burası. İstanbul’daki asırlık spor kulüplerinden bir tanesi de Anadoluhisarı'dır.

Bu Hisar’dan almıştır mahalle de ismini. Çok güzel bir mahalle kültürü vardır. Hisar'ımızın Büyükşehir Belediyemiz tarafından restore edilecek olması çok anlamlı; tarihin yaşatılması adına son derece önemli bir adım. 1380’li yıllarda inşa edilmiş. Sonradan karşısına Rumeli Hisarı’nı inşa edilmiş. Şimdi Anadolu Hisarı'mızın yeniden ayağa kalkacak olması, bizi, Beykozluları ziyadesiyle memnun etmiştir. Büyükşehir Belediye Başkan'ımıza, mesai arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ESKİ PETROL DOLUM TESİSLERİ ENDÜSTRİ PARKI OLACAK

İmamoğlu ve beraberindeki heyetin Anadolu Hisarı'ndan sonraki adresi ise, yine Beykoz Çubuklu'daki, bir dönem petrol dolum tesisleri ve depolama alanı olarak kullanılan Boğaz'a nazır bölge oldu. İmamoğlu, “Endüstri Parkı” olarak tasarlanan bölgede ve sahil bandında incelemelerde bulundu.

 

 

Bu haber 322 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER