
İSKİ’NİN ATIKSU ARITMA YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR
İSKİ, İstanbul’da atıksu yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.
İSKİ’NİN ATIKSU ARITMA YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR
İSKİ, İstanbul’da atıksu yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.
İSKİ, bir yandan İstanbul’da dev atıksu yatırımlarına imza atarken bir yandan da, ihtiyaçlar dahilinde bölgesel çalışmalar yapmayı sürdürüyor.
İdare, 2019 Haziran ayından bugüne kadar günlük kapasitesi 240 bin metreküp olan ve toplam kapasiteyi 600 bin metreküpe çıkartan Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 2. Kademesini hizmete aldı. Bununla birlikte bölgesel olarak hizmet veren Çatalca Ormanlı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Çekmeköy Sırapınar Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi’ni de tamamladı.
Yüzde 100 biyolojik arıtma hedefiyle çalışmalarını sürdüren İSKİ, Baltalimanı ve Yenikapı Atıksu Ön Arıtma Tesislerinin biyolojik arıtmaya çevrilmesi ile Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 3. Kademesi inşaatlarına devam ediyor. Bunlarla birlikte Alibahadır ve Paşamandıra Atıksu Arıtma Tesislerinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
İhtiyaç duyulan noktalarda projelerine hız kesmeden devam eden İSKİ, günlük arıtma kapasitesi 500 metreküp olan Anadolu Feneri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ni hizmete aldı.
Yine günlük kapasitesi 500 metreküp olan Cumhuriyet Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne 500 metreküplük bir ileri biyolojik arıtma kademesi de eklendi.
İdare, ihtiyaç duyulan bölgelerde 11 adet daha paket atıksu arıtma tesisi yapmayı planlıyor.
Öte yandan İSKİ, İstanbul’daki atık suyun tamamının biyolojik ve ileri biyolojik olarak arıtılmasını sağlayacak 19’i ileri biyolojik 1’i biyolojik olmak üzere toplam 20atıksu arıtma tesisini daha inşa etmeyi planlamaktadır.
Planlanan tesisler şu şekildedir:
1. Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 3. Kademe
2. Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 2. Kademe
3. Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 3. ve 4. Kademe
4. Başakşehir İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
5. Riva İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
6. Gümüşdere İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
7. ŞileKumbaba İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
8. Maltepe İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
9. Tuzla Pendik İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
10. Paşabahçe İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
11. Küçüksu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
12. Silivri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 2. ve 3. Kademe
13. Adalar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri
14. Kadıköy Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
15. Üsküdar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
16. Ümraniye İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
17. Reşadiye İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
18. Bozhane İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
19. Koçullu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
20. Göksu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.





