
TARİHİ BEKARDERE ÇEŞMEMİZ YENİDEN SU İLE BULUŞTU


Üsküdar Belediyesi Üsküdar'ımızın ecdat yadigârı çeşmelerimizin restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
TARİHİ BEKARDERE ÇEŞMEMİZ YENİDEN SU İLE BULUŞTU
Üsküdar Belediyesi Üsküdar'ımızın ecdat yadigârı çeşmelerimizin restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Haziran ayı itibariyle açılışlarını bir bir gerçekleştirdiğimiz 15 eserimizden biri olan tarihi Çengelköy Bekardere Çeşmesi 23 Haziran tarihinde düzenlenen açılış töreni ile yeniden su ile buluştu.
Mevcut yerinde gelişen şehir hayatı, ticari işletmelerin çoğalması ve hem insan hem de araç trafiği akışını engellemesinden dolayı tarihi çeşme Anıtlar Kurulu'ndan çıkan kararla Havuzbaşı Parkı'na taşınarak restorasyonu gerçekleştirildi.
Çeşmemizin açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Gazisi Çengelköy Muhtarımız Can Cumurcu ve hemşehrilerimiz katılım sağladı.
Açılış konuşmasını yapan Başkanımız Hilmi Türkmen, “ Çeşmelerimizi yaşatmak, bu mirasa sahip çıkmak, suyundan içerken kitâbesini incelemek, banisine bir Fatiha okumak bizim için gelenekten fazlasıdır. Tarihi Bekardere Çeşmesi’nin restorasyonunu da bu anlayışla başlattık, tamamladık. Bu hatırayı, bu güzellikleri, bu tarihi zenginlikleri yaşatma ve geleceğe taşıma adına, Anıtlar Kurulu’nun hem projeyi hem de taşıma projesini tasdik ettiği şekliyle, Çengelköy'ümüzün kadim bir çeşmesini buraya aslına uygun bir şekilde taşıdık. Bugün de inşallah suyu beraber açıyoruz. Üsküdar'ımıza hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.
Açılışın ardından geri dönüşüm standını da gezen Başkanımız Hilmi Türkmen, denize atılan atıklara dikkat çekti. Çocuklar için sürpriz etkinlik düzenlenen açılışta Başkanımız kukla gösterisini çocuklarla birlikte izledi.
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI
Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar
Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı