
TÜED Başkanı Ergün; Yeni asgari ücretteki 500 lira net artışın emeklilerimizin aylıklarına da yapılmasını bekliyoruz...


"Gelir ve aylık alanlar arasında en mağdur kesim, SSK ve Bağ-Kur emeklileri olmuştur. En az aylık ödemesi 1500 lira. Bu ücretle geçinmenin zorluklarını bilmeyen yok.
TÜED Başkanı Ergün; Yeni asgari ücretteki 500 lira net artışın emeklilerimizin aylıklarına da yapılmasını bekliyoruz...
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, "Asgari ücretteki 500 lira net artışın emeklilerimizin aylıklarına da yapılmasını bekliyoruz" dedi.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yazılı açıklamasında, asgari ücretin 2021 için net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini anımsattı.
Yeni asgari ücretin 2020 yılı asgari ücretine göre 500 lira zamlanarak, yüzde 21,56 oranında arttığını belirten Ergün, şunları kaydetti:
"Gelir ve aylık alanlar arasında en mağdur kesim, SSK ve Bağ-Kur emeklileri olmuştur. En az aylık ödemesi 1500 lira. Bu ücretle geçinmenin zorluklarını bilmeyen yok. Bu nedenle, 2021 yılı emekli zamlarında seyyanen ve yüzdeli artışlar seçenekli olmalıdır. Yeni asgari ücretteki 500 lira net artışın emeklilerimizin aylıklarına da yapılmasını bekliyoruz."Ergün, 2021'in millete, ülkeye ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:
"Güzel ülkemiz, her bir vatandaşının huzur ve güven içerinde yaşaması için her türlü kaynağa sahip. Yeter ki birlik olalım ve sorunlarımızı ortak akılla çözelim. 2021'in reform yılı olacağını ilan eden hükümetimizin ekonomik, sosyal ve hukuksal alanda yeni başarılara imza atmasını diliyoruz. Yatırım, üretim ve istihdamla emeklilerimizin de ekonomik durumlarında iyileştirmeler yapılmasının öncelikli hedefler arasında olmasını istiyoruz."
NOT ; Haberi ekleyen Yalçın Soysevinç 10.000 bağkur pirimi ödeyip 2.232 Tl emekli maaşı almaktadır. 5000 gün pirim ödeyenler de aynı maaşı almaktadır. Bu emekli maaşı bağlanma esasları 2008 itibari ile değiştirildi ve emekliye nasıl daha az emekli maaşı öderim formülleri geliştirildi ve uygulama böyle devam ediyor.
Son yıllarda emekli olanlar 1500 tl emekli maaşı bile alamaz hale geliyor, intibak denilen emekli maaşlarındaki adaletsizlik acilen yapılmalı iyileştirme yapılmalı olmuyorsa dernek başkanının önerdiği seyyanen zam yapılmalı.
Tablomuzda görebildiğiniz gibi 2000 yılı öncesi emekli olanlar ve sonrası emekli olanlar diye bir fark var bunun nedeni 2000 yılı öncesi emeklilere intibak yapılmasıdır. Bu intibak herkese yapılmalı emeklinin enflasyon altında ezilmesi engellenmelidir.
İBB ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜME EL ATTI...
İlçemiz Üsküdar’da TOKİ, parsel küçültme ve mütahit girişimlerinin yanında İ.B.B. de kentsel dönüşüm işine girişti.
ÇENGELKÖY CADDE İLE ÇENGELKÖY DÖNÜŞÜYOR...
Çengelköy Cadde projesini başlatan Zafer Yelkenci ile başladıkları proje ve devamında neler yapacakları ile ilgili bilgiler almak için bürosuna uğradık ve aldığımız bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.
GAZETECİLER ESAT KALAY’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ...
17 Şubat Çarşamba günü Üsküdar ın gazetecileri anne ve babasını korona hastalığı yüzünden art arda kaybeden Başkan Danışmanı Esat Kalay’a taziye ziyareti yaptılar.
İSTANBUL 1.MARTTA AÇILMAYA HAZIR OLACAK...
İl Sağlık Müdürü Memişoğlu 'İstanbul kısıtlamaların azalmasına hazır' dedi, 3. dalga için açıklama yaptı
Geleneksel sporlar seyirci kaybediyor
Geleneksel sporlar seyirci kaybediyor Futbol yaşlanıyor
ASİYE NENE EN TON TON OKUYUCUMUZ...
Bölgemizin tanınan sevilen siması Mustafa Sargın’ın kıymetli ton ton nenesi Asiye Morgil her ay Çengelköy Gazetesini büyük bir merakla okuyor takip ediyor.
ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLAMALI...
Selahattin Özgür “Sayın Cumhurbaşkanımız 2 yıl önce talimat verdi hisseli parseller bölünsün ifraz olsun bu sorun bitsin dedi 2 yıl oldu ama hala bölünen bir parsel yok. Üsküdar’da dönüşüm seferberliği başlamalı.”dedi.
KURSLAR AÇILDI...
Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocakta başladı.
ATLAS MADEN ÇENGELKÖYSPOR TRANSFER ATAĞINDA...
3.Lig de mücadele eden gözümüzün bebeği Atlas Maden Çengelköyspor biten ilk devrenin ardından transferler yapmaya başladı.
PTT’ YE DESTEK BELEDİYEDEN...
Bölgemizdeki PTT şubelerine belediyemiz eleman desteğinde bulunarak çalışmalarına destek olunmaya başlandı.