
PARSELLER KÜÇÜLECEK DÖNÜŞÜM HIZLANACAK...


Kirazlıtepe Mahalle Muhtarı Nazmi Yamaç ile 28.ekim günü muhtarlık binasında kentsel dönüşüm ve parsel küçültmeler konusunda yapıcı ve ön açıcı bir görüşme yaptık.
PARSELLER KÜÇÜLECEK DÖNÜŞÜM HIZLANACAK...
Kirazlıtepe Mahalle Muhtarı Nazmi Yamaç ile 28.ekim günü muhtarlık binasında kentsel dönüşüm ve parsel küçültmeler konusunda yapıcı ve ön açıcı bir görüşme yaptık.
Bildiğiniz gibi İstanbul’da devlet eliyle yapılan en büyük kentsel dönüşüm Kirazlıtepe de başlatılmıştı ilk 510 konut temeli 2019 başlarında atılmıştı 2020 Aralık ayında bitmesi planlanan ilk etap bazı imzaların atılmamasından dolayı uzadı ancak 2021 Martta anahtar teslimleri yapılacak.
Şimdi sözü Nazmi Yamaç’a veriyoruz ; 6 yıl önce onaylanan Boğaz imar planlarında elde edilen imar hakları ile dönüşümün yapılabildiğini görmekteyiz. Pek çok mahallemizde örneklerini görüyoruz. Kirazlıtepe de 30 yıldır çözüm beklenen konuda bugün gelinen noktayı görmezden gelemeyiz.
Son 6 yılda ne değişti ?
Boğazda imar 2 kattı Boğaz geri görünüm 4 kat etkilenme 5 kat artı kotları olmak üzere emsal 1.5 ve 2 olarak belirlendi. Bireysel tapusu olanlar inşaatlarını bu imara göre yapabiliyor. Ancak büyük parsellerde ortak olanlar bireysel inşaatlarını yapamıyorlar, çok fazla ortaklı arsalarda olanlar kadastral yapı adalarına kavuşmalılar daha az sayıda hissedarı olan parsellere ayrılma işlemleri 3194- 18 uygulaması ile mahallemizde de başlamıştır.
Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen parsel küçültme konusunda verdiği sözleri tutmak üzere adımlar atıyor. Büyük parsellerde vatandaşın yeterli başvuru olması halinde bu yüzde 50 artı 1 dir, bu uygulama Üsküdar Belediyesi teknik ekipleri tarafından yapılıyor. Parsel bazında işlemlerin başlaması için yüzde 50 talep gelmesi yeterli oluyor ve böylece yapı adaları ve donatı alanları oluşturuluyor. Vatandaş imza atma konusunda çok istekli değil evlerinin depreme dayanıklı olmadığını biliyor kamu gücü kentsel dönüşüm adına kullanılabilir. Bugüne kadar talep edilen büyük parsellerin küçültme işlemleri Üsküdar belediyesi teknik ekipleri tarafından yapılmaya başlandı.
Kirazlıtepe de ilerde olabilecek kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşın zararlı çıkmaması için arsa paylarını büyütmeyi tavsiye ederim, paylarını en az 100 metrekareye çıkartmaları gerekli.
Kirazlıtepe başlayan büyük kentsel dönüşümün her yerde olmayacağını yetkililerden duyuyorum, onun için parsel küçültme ve yapı adası oluşturma işlemleri küçülen parselde ortak sayısını azaltacağı için kentsel dönüşümü insanlar kendileri yapabilir veya müteahitle anlaşabilirler.
Kirazlıtepe özelinde bugüne kadar dönüşüme imza atmayan komşularımızda imzalarını atıyorlar. Bu çevrede olup da bu işlerin olacağına inanmayan komşu parsellerde olanlar da bizzat bana gelip bizi de bu dönüşümün içine dahil edin demeye başladılar.
İlk 510 konut teslimi ile kalan 1300 konutun imalatına da en kısa sürede başlanacak . yılların imar sorunları böylece birer birer aşılıyor yerinde dönüşüm gerçekleşiyor.
Çevremizde olan bireysel tapulu alanlarda yapılan dönüşümlerden bu belli oluyor. Ancak dönüşüm önünde ki en büyük engel büyük parsellerin olması ve bunların anlaşmalarının beklenmesi idi. Bu büyük parsellerin küçültülmesi ile yeni bir döneme gireceğimize inanıyorum komşularım yerinde dönüşüm ile mahallelerinden ayrılmadan yeni evlerinde oturabilecekler.
Bu vesile ile Çengelköy Gazetesi olarak Nazmi Yamaç muhtarımıza teşekkür ederiz fikirlerini bizlerle paylaştığı için.
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmeli
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, temmuz ayında belirlenecek emekli aylığı artışının emekliler ve hak sahiplerinin alım gücünü koruyacak ve yaşam standartlarını destekleyecek bir düzeyde olmasını talep ettiklerini belirtti.
Bir Mucize ANNE SÜTÜ
Anne sütünün faydaları saymakla bitmez.
HASİP PAŞA YALISI
Üsküdar 52 mahalle iken bir tanesi de Hasippaşa Mahallesi idi bu isim nereden geliyor
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR
Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ücretsiz Yaz Spor Okulları için kayıt süreci başladı.
ÜSKÜDAR’A GELİR İKEN YENİDEN BAŞLIYOR
Üsküdar sahilinde gerçekleşecek etkinlikte Üsküdarlıları hoş bir müzik, renkli stantlar, el emeği üretimler ve sokak lezzetleri karşılayacak
Saadet Partisi mitinginde on binler haykırdı Özgür Gazze Özgür Filistin saldırılar artık son bulsun
Saadet Partisi lideri Arıkan Üsküdar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.