
ÇENGELKÖY’E BOSTAN İSTİYORUZ...


Üsküdar Belediyesi Kuzguncuk ve İmrahor da iki bostanı halkın kullanımına geçtiğimiz yıllarda sunmuştu.
ÇENGELKÖY’E BOSTAN İSTİYORUZ...
Üsküdar Belediyesi Kuzguncuk ve İmrahor da iki bostanı halkın kullanımına geçtiğimiz yıllarda sunmuştu.
Ancak ne Çengelköy de nede çevremizde böyle halka açık bostan ne yazık ki hala yok. 1980 li yıllara kadar İstanbul a teknelerle taşınan bahçe ürünlerinin yetiştiği bostanlar yok oldu gitti. Böyle bostan haberlerini okuyunca içimiz cız ediyor, Çengelköy de neden halka açık bostan yok diye pek çok vatandaş konuyu gazetemize iletiyor.
Bizde bu satırlar aracılığı ile belediyemize sesleniyoruz lütfen İBB ile milli emlak ile diyaloğa geçerek bölgemize bostanlar kazandırsın bizde bu satırlardan kendisine teşekkürler edelim.
Ben Yalçın Soysevinç olarak iki yıldır Ata 2 de bulunan çift balkonumda biber dikiyor ve hasatlarını yapıyorum . Evvelki yıl biber 20 tl ye kadar çıkmıştı hatırlarsanız. Saksı toprak biraz gübre sulama ve emekle tazecik biberleri lezzetiyle yiyoruz. Çengelköy Nar Çiçeği fidancılığı işleten bahçıvan ağbim Cemal ustaya verdiği fidelerden dolayı çok teşekkür ederim. Tohumlarımız atalık olduğu için ertesi yıl da ürün alabiliyoruz.
Domates patlıcan hıyar ve benzeri saksılarda olmuyor bahçe gerekiyor, o yüzden Çengelköy e bostanlar istiyoruz. Hem biraz olsun yeşil doku artar ve bakımlı yerler oluşur.
Üsküdar Belediyesi’nin Üsküdar’a kazandırmış olduğu Kuzguncuk ve İmrahor Bostanlarında hasat zamanı başladı.
Üsküdarlı vatandaşların kura çekilişi ile parsel kullanımı hakkı kazanarak organik sebze ve meyve yetiştirme olanağına sahip olduğu bostanlar pandemi sebebiyle geçici olarak vatandaşların kullanımına kapatıldı. Vatandaşların pandemi öncesi ekip biçtiği ürünler Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak hasat ediliyor.
Üsküdar Belediyesi, ekipler tarafından toplanan organik ürünleri Üsküdar’ın baş tacı büyüklerine dağıtarak paylaştırıyor. Şehrin göbeğinde organik sebze meyve yetiştirip yeme imkânı sağlayan bostanlar, Üsküdar halkına huzur veren bir nefes oluyor.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün bostanlarımızda hasat günüydü. Memleketin her yerinden nimet, bereket fışkırıyor Allah’a şükür. Yarın büyüklerimize, amcalarımıza, teyzelerimize servis olacaklar. Şifa olsun.” diyerek sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.
Üsküdar Belediyesi olarak salgının en kısa sürede ülkemizi ve dünyayı terk ederek yeniden sağlıklı ve özgür yaşam alanlarımıza kavuşup bostanlarımızın eski şen ve kalabalık günlerine dönmesini ümit ediyoruz.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI
Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI
Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar
Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.