PARSELLER KÜÇÜLÜYOR YAPI ADALARI OLUŞUYOR...

PARSELLER KÜÇÜLÜYOR YAPI ADALARI OLUŞUYOR...

Tarih 27 Ağustos 2020, 14:15 YazdırBu haberi yazdır

Dünya gündemi değişiyor ama Üsküdar’ın gündemi değişmiyor gündemimiz Kentsel Dönüşüm.

PARSELLER KÜÇÜLÜYOR YAPI ADALARI OLUŞUYOR...

Dünya gündemi değişiyor ama Üsküdar’ın gündemi değişmiyor gündemimiz Kentsel Dönüşüm.

 

 

Yavuztürk mahallesi 1027 Ada 1 Parselde imzalar tamamlandı Üsküdar Belediyesine teslim edildi. 2. Parselde imza toplama çalışmaları yapılıyor. Bizde Çengelköy Gazetesi olarak oradaki arsa sahipleri ile görüşen Emlak Uzmanı Selahattin Özgür’ün çalışmalarını izledik görüşmelerini dinledik aldığımız görüntüler ile haberimizi sizlerle paylaşmak istedik.


İlk gözlemimiz vatandaşların önemli bir kısmı yapı adalarının oluşması donatı alanlarının yeşil alanların belirlenmesi konusunda bilgililer ve istekliler. Daha çok bilgi edinmek isteyenler Selahattin Özgür ile toplantılar yapıyorlar ve kendi aralarında görüşüyorlar bilgileniyorlar. Hatta Üsküdar’ın imar sevdalısı emlak uzmanı Selahattin Özgür Facebook da her ada için grup kurmuş 1027 ada 1 ve 2 parsel 1159 Ada 4 parsel grubu 1164 ada 1 parsel ve diğerleri gibi. Haberleşmeleri oradan da yapabilecekler fikirlerini orada paylaşabilecekler.


Söz şimdi Özgür de “Yavuztürk mahallesi 1027 Ada 2.parselde imza toplamaya başladık. Amacımız devasa büyüklükte bulunan bu parsel ki burası  64.723 metrekaredir küçültmeye gitmek ve yapı adaları oluşturmaktır. Yapı adaları oluşmadan eskiyen konutlarımızı yenilememiz olanaksız.

Yavuztürk 1027 1. Parsel de imzalar Mart 2020 de pandemi öncesi belediye ye teslim edilmişti 1 ve 2 parsel önce birleştirildi ardından imar  planı esaslarına göre yapı adalarına ve donatı alanlarına bölündü. Bugünlerde sizin de gördüğünüz gibi çok hızlı bir şekilde 1027 2 parsel için imzalar toplanıyor. Üsküdar Belediyesi ada bazında arsa olarak yüzde 50 artı 1 tamamlanmasını istiyor bunu nedeni zaman kaybı olmasını istemiyor. İleride hukuki bir sorun çıkmasını kimse istemiyor.


Herkes şunu biliyor ki yapılarımızın yüzde 80-90 ı eski ve çürük depreme dayanıksız binalardan oluşuyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve teknik ekip özellikle bu sorunun çözümü için çok çaba sarf ediyor ve iyi niyetle elinden gelen her şeyi yapıyor.


Tüm mahallelerde olduğu gibi Yavuztürk mahallemizde de bu işlerin rayında ilerlemesi için öncülük yapıyorum bilgilendirme çalışmaları yapıyorum, yerinde dönüşümün olabilmesi için elimden geleni yapıyorum.


Parsellerin bölünmesi yapı adalarının oluşması herkesi mutlu edecektir, çok ortaktan kurtulacağız ve binaları kendi aramızda anlaşarak yenileme şansı elde edebileceğiz. Yoksa 60.000 metrekare arsada yüzlerce insanın bir araya gelerek dönüşüm kararı almasının imkansız olduğu artık herkes tarafından biliniyor.

Biz burada arsa payında eksiği olanlar önlemini almalı diyoruz, dönüşümde bir daire hakkı kazanmak için en az 100 metrekare arsa payına sahip olun ki dönüşümden avantajlı yararlanın arsa alan zararlı çıkmaz. Bu nereden mi belli yeni yapılan projeleri görüyorsunuz bir arayın bakın kaç para diyorlar bir daire milyon liradan başlıyor. Deniz gören 2 milyon 3 milyon lira bile ediyor yeni projelerde yani bölgemiz kıymetli arsa payları kıymetli arsa payını tamamlayan ve artıran kesinlikle zararlı çıkmaz.


Bu sıralar yoğun bir şekilde arsa satışlarımız oluyor insanlar bu konuya artık inandı biz komşularımızın zarar etmemesi için bu çalışmalardan karlı çıkması için elimizden geleni yapıyoruz.


Son söz olarak diyorum ki dünya gündemi değişiyor ama Üsküdar’ın gündemi değişmiyor gündemimiz kentsel dönüşüm. “

İletişim için ;

 

Selahattin Özgür iletişim 0532 314 66 34

 

www.semihgayrimenkul.com

Facebook ÜSKÜDAR. İMAR GURUBU

 

Bu haber 624 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER