ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “YENİ NORMAL” SÜREÇ İÇİN HER EVE BİR KUTU MASKE DAĞITIYOR...

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “YENİ NORMAL” SÜREÇ İÇİN HER EVE BİR KUTU MASKE DAĞITIYOR...

Tarih 31 Mayıs 2020, 19:29 YazdırBu haberi yazdır

Kooperatif ve site yönetimleri de toplu olarak teslim edilen maskelerin konutlara birer birer dağıtımı konusunda yardımcı oluyorlar, ATA-2 sitesinde her eve maskeler ulaştı bile.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “YENİ NORMAL” SÜREÇ İÇİN HER EVE BİR KUTU MASKE DAĞITIYOR?
 
Kooperatif ve site yönetimleri de toplu olarak teslim edilen maskelerin konutlara birer birer dağıtımı konusunda yardımcı oluyorlar, ATA-2 sitesinde her eve maskeler ulaştı bile.


Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası başlayacak olan “yeni normal" dönemin en önemli ve birincil ihtiyacı olan maske kullanımı için Üsküdar Belediyesi yeni bir seferberlik başlattı.


Günde yaklaşık 50 bin maske üretimi yapan Üsküdar Belediyesi, kendi ürettiği maskeyi vatandaşına ücretsiz dağıtan ilk ilçe belediyesi olarak bir başarıya imza attı.



Titizlikle ve hijyen kurallarına uygun olarak üretilen maskeler 10’lu kutular halinde hazırlanıyor.
Dağıtıma hazır hale getirilen maskeler, 120 kişilik ekipler tarafından 16 Mayıs tarihi itibariyle Üsküdar’daki 214 bin haneye ücretsiz olarak teslim edilmeye başlandı.



Vatandaşların başvuru yapmasına gerek kalmaksızın ekipler tarafından dağıtılacak olan maskeler, kapı kapı dolaşılarak hanelere teslim edilecek. Maske ile birlikte 65 yaş üstü büyüklerimize de evde kaldıkları süre için teşekkür belgesi takdim edilecek.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de sosyal medya hesapları üzerinde konu ile alakalı yaptığı paylaşımda, “Yeni normal denilen süreçte maske birincil ihtiyaç, ihtiyaç büyük.” dedi.



Başkan Türkmen, “Günlük 40-50 bin maske üretecek yeni bir yatırım yaptık, dağıtıma hızla başlıyoruz. Bize biraz zaman verin, Haziran’da Üsküdar’da her eve 1 kutu maske ulaştırmış olacağız. Sürekli maske desteğimiz de sürecek. Bu işi de kendi personellerimizle yapıyoruz. 100 arkadaşımız işlerine ek olarak burada çalışıyor. Koca koca ülkelerin maske için diplomatik krizler yaşadığını yeni gördük. Özellikle zor zamanlarda millet için hizmet, bizim için bir ibadet gibi. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Aktaş da maske dağıtımı ile ilgili bilgi verdi. Aktaş, "Üsküdar Belediyesi olarak kendi belediye personelimiz tarafından üretilen maskeleri bugün Üsküdarlı hemşehrilerimize dağıtım sürecini başlattık. Allah’ın izniyle Haziran ayının sonuna kadar Üsküdar’ın tamamına maske dağıtımını tamamlamış olacağız. Toplamda 2 milyonun üzerine maske dağıtımı sağlayacağız. Üsküdarlı hemşehrilerimizi rahat ettirebilmek ve rahat nefes almalarını sağlayabilirsek hedefimize ulaşmış olacağız’’ şeklinde konuştu.
Dağıtımı en hızlı şekilde planlanan maske seferberliğinde, üretimine devam edilen yaklaşık 2 milyon maske teslimatının, Haziran ortasına kadar tamamlanması hedefleniyor.


 www.cengelkoygazetesi.com
 

Bu haber 331 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER