PARSEL KÜÇÜLTMEDE SON GELİŞMELER

PARSEL KÜÇÜLTMEDE SON GELİŞMELER

Tarih 25 Şubat 2020, 13:09 YazdırBu haberi yazdır

Kirazlıtepe de bölünen parsellerde bina ve daire sahipleri dönüşümde bir daireye sahip olabilmek için tapularını 100 metrekareye çıkarmak için tapu satın almaya başladılar.

 

PARSEL KÜÇÜLTMEDE SON GELİŞMELER

 

Kirazlıtepe de bölünen parsellerde bina ve daire sahipleri dönüşümde bir daireye sahip olabilmek için tapularını 100 metrekareye çıkarmak için tapu satın almaya başladılar.  

 

 

Şubat ayı boyunca Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaz mahallelerinde bulunan büyük parsellerin küçültmesi konusunda geniş katılımlı toplantılar yaptı. Taslakları vatandaşa detaylı bir şekilde anlattı. Bu çalışmaların hızlandırılmasında Emlak Uzmanı Selahattin Özgür’ün payı büyük, ada ada dilekçelerin örneklerini çoğaltan paylaşan ve vatandaşların sorularını cevaplayan oydu.



Geçen ayki gelişmeleri dinlemek ve önümüzdeki günlerde bu parsellerde bulunanların ne yapması konusunda Selahattin Özgür ile bir araya geldik şimdi söz onda ; Öncelikle her parselde bu işlere inanların önderlik yapmasını öneriyorum.


Yeni imar kanununda çürük binaların yıkılmasının önü açılacak onun için hisseli büyük parsellerin küçültülmesi önemli bir hale geldi. Küçülen parsellerde kentsel dönüşüme gitmek daha kolay olabilecek.


Bu parsellerin küçültülmesi ile yapı adaları oluşacak ve yeni binaların yapılışı ile insanlar sağlam evlerde oturabileceği gibi bölgemize güzel Üsküdar’ımıza da ticari bir hareket gelecek buna yürekten inanıyorum.


Mahallelerimizde ki gelişmeleri sıralamak gerekirse , Küçüksu mahallemizde 936/1 Cıngıllıoğlu Cami karşısında olan parselde 50.855 metrekarelik dev parsel 12 ye bölünme çalışmaları kesinleşmek üzere.


Haberde bu parsel bölmenin nasıl yapılacağını görmektesiniz.


Yavuztürk mahallesinde 1027 / 2 Cuma pazarı bölgesinde yapılan çalışmalar 64.723 metrekare de imzalar tamamlanmak üzere.


Mehmet Akif Ersoy mahallesinde 1151/73 parselde yüzde 73 imza toplandı 36.618 metrekare olan bu büyük parsel Hasippaşa da bulunuyor ve bölünme aşamasında .


Yine Mehmet Akif Ersoy mahallesinde 1151/ 78 parsel 20.160 metrekare olup şubat sonu imzalar tamamlanıyor hem bölünme hem de TOKİ ile anlaşma hazırlığı söz konusu.



Bu kadar önemli gelişmelerin olduğu büyük parsellerin dönüşme ve parsel küçültme konusunda en önemli uyarıyı yapmadan geçemeyeceğim. Hisse payı düşük olanların dönüşümde daire sahibi olabilmeleri için bu paylarını minimum 80-100 metrekareye çıkarmaları gerekmektedir bu konularda komşularımıza seve seve yardımcı oluyoruz.


Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen parsel küçültme toplantılarında şu önemli bilgiyi veriyor ve bunu bizde hatırlatmak istedik  Önemli ayrıntı ; Bu parsellerin Boğaziçi plan gereği minimum yüzde 34 ü kamusal ve yeşil alan terkleridir tapunuz yüzde 34 küçülecek 300 metrekare arsanız 200 metrekareye düşecek ama yeni tapunuz yapı adasında olacak dönüşümde brüt emsalden faydalanacaksınız.

Parsel listelerinde üç renk var biri evi ve arsası olanlar ,diğeri sadece arsası olanlar   bir diğeri ise arsası evi donatı alanında kalanlar . Biz bu listeleme ile donatıda olanların payını yapı adalarına taşıyoruz.

 

 

Selahattin Özgür iletişim 0532 314 66 34

 

www.semihgayrimenkul.com

 

 Facebook ÜSKÜDAR. İMAR GURUBU

 

 

 üsküdar parsel küçültme.--küçüksu parsel küçültme- Üsküdar boğaz imar parsel küçültme-Çengelköy imar- yavuztürk mahallesi imar parsel küçültme - Güzeltepe mahallesi mehmet akif ersoy mahallesi parsel küçültme 

Bu haber 7850 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER