ALTINKÖY SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GÖRÜŞTÜ

ALTINKÖY SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GÖRÜŞTÜ

Tarih 17 Şubat 2020, 13:13 YazdırBu haberi yazdır

16.Şubat Pazar günü Altınköy Konut yapı Kooperatifi genel kurulu KRAL Düğün Salonunda saat 13.00 de açılan yoklama listelerine atılan imzaların yeterli sayıya ulaşması sonrası başladı.

ALTINKÖY SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GÖRÜŞTÜ


16.Şubat Pazar günü Altınköy Konut yapı Kooperatifi genel kurulu KRAL Düğün Salonunda saat 13.00 de açılan yoklama listelerine atılan imzaların yeterli sayıya ulaşması sonrası başladı.


Divan başkanlığına Orhan Selışık oy sayıma Adem Karataş Katip üyeliğe Mesut şahin oy birliği ile seçildiler. Divan Başkanı geçen dönem kooperatifimize hizmet eden arkadaşlara teşekkür ediyoruz, ortaklarımız demokratik hakkını kullanarak söz almak isteyenler divana ismini yazdırıp fikirlerini beyan edebilirler dedi. Ardından katılımcıları saygı duruşuna davet ederek hep birlikte istiklal Marşı okundu.


Kooperatif başkanı Osman Uğur söz alarak faaliyet raporunu ve mali tabloları okudu “ olası İstanbul depremine yönelik ne önlemler alacağımızı burada konuşacağız. Sitemizin kentsel dönüşüm çalışmaları neredeyse durma noktasına geldi ama san iki ayda hızlı gelişmeler oldu müteahhitlerden gelen bilgileri birazdan sizlerle paylaşacağız. Kıdem tazminatı fonumuz birikerek devam ediyor, bankalara piyasaya ve devlete borcumuz yok. Genel bakım ve temizlik işleri ise yapılmaya devem etmişti. “ diyerek ayrıca detaylı bilgiler verdi.


Ardından Denetleme Kurulu adına Adem Karataş raporunu okudu, tarafımızdan ayda bir kez hesap tetkiki yaptık gelir giderlerin düzenli işlendiğini yasalara uygunsuz bir faaliyete rastlamadık dedi. Yönetim ve denetim kurulları raporları oylandı ve oy birliği ile kabul edildiler. Ayrıca ibralar da oy birliği ile yapıldı.


Kooperatifin davaları konusunda Başkan Osman Uğur bilgiler verdi açıklama yeterli görüldü söz alan olmadı. Beşinci madde kentsel dönüşümdü Başkan Uğur bu konuda bilgiler verdi “ Güneri inşaat ile iki sefer toplantı yaptık, belediye avam proje istedi bunu için teklifler aldık. Volkan Marhan ın girişimleri ile başka bir müteahhit daha bulundu şu sıralar onlar tarafından sitemizde ölçümler yapılıyor netleşmiş bir şey yok. İnşaatçılar bildiniz gibi son iki yıldır yeni işlere girme konusunda çok istekli değiller.


Bir başka teklif ise Jeotermal su çıkararak 302 daireye 50 yıl süre ile sıcak su ve ısınma bedeli yok diyor ve  bu yönde çalışmak istiyor acıbadem mahallesinde bu tür bir girişim yapmışlar, bu öneri olgunlaşınca sizlere ileteceğiz. Hiçbir müteahhit 36 ay kira ödemesine ve taşınma bedeli ödenmesine yanaşmıyor.

Şu an için oylanacak bir teklif yok ama önümüze ciddi bir teklif geldiğinde genel kurul düzenleyip bu konuyu enine boyuna konuştuktan sonra sizlerin vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğiz.


Ortaklardan Nizamettin Kutlu “Acıbadem de oturuyorum burada annem oturuyor.99 depreminden önce yapılan her ev dayanıksız aslında bir kişinin müracaatı ile çürük raporu alınabiliyor Acıbadem deki evimize yıkım kararı çıktı. Yıkılacak ama nasıl yapılacak kentsel dönüşüm yasası çok muğlak 125.000 tl kredi alınabiliyor. Deprem yaşayan binalarımız çok yorgun Kadıköy de bile yüksek imar olmasına rağmen başladı işi bitiremeyen pek çok müteahhit var. Biz büyük bir ALTINKÖY ailesiyiz yetkin bir komisyon oluşmalı yönetimle beraber çalışma yürütmeli nasıl bir fedakarlık yapıp bu işin altından kalkacağız iyice araştırmalıyız. “ dedi.


Ardından yönetim ve denetim kurulu seçimleri yapıldı yeni yönetim kurulu Osman Uğur , Sehattin Sancaktar, Ali Rengin Pazarlı, Ali Nejat Oksay ve Metin Kurtuluş denetleme kuruluna ise Burcu Polat ile Fahriye Balamir seçildiler.

Yeni seçilen kurullara Çengelköy gazetesi olarak başarılar dileriz.

 

  

Bu haber 8577 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER