
HABİP KAYMAK HALK ŞAİRLERİ LİSTESİNDE YERİNİ ALDI
Kültür Bakanlığı "Halk Şairliği" dalında bölgemizde Mehmet Akif Ersoy mahallesinde Netel Sitesinde oturan Habip Kaymak ismini de listesine aldı.
HABİP KAYMAK HALK ŞAİRLERİ LİSTESİNDE YERİNİ ALDI
,
Kültür Bakanlığı "Halk Şairliği" dalında bölgemizde Mehmet Akif Ersoy mahallesinde Altınköy Sitesinde oturan Habip Kaymak ismini de listesine aldı.
Yıllardır yazdığı şiirlerle halkın beğenisini kazanan habip Kaymak ağbimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.
Bakanlık açıklamasa aynen şöye “SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS TAŞIYICILARI 4-5 KASIM 2019 HALK OZANLLARI-AŞIKLARI/ŞAİRLERİ ve ZAKİRLER DEĞERLENDİRME SONUCU SANATÇI TANITMA KARTI ALMAYA HAK KAZANANLAR LİSTESİ: HABİP KAYMAK”
Anadoluhisarı Sabancı Öğretmen Evine gitmiştik. Orada martıların ve boğazın güzelliklerini doyasıya izleme olanağımız oldu. Martıların doyumsuz gösterilerine tanıklık ettik. Eve döndükten sonra kendimce şiirimsi bir şeyler karaladım ve sizlerle paylaşıyorum.
Çok güzel olmasa da, daha çok çevre konusunu işlemeye çalıştım. Hani derler ya, "ustamın adı Hıdır, elimden gelen budur." Gazetemizin İlgileri için şimdiden çok teşekkür ederim. Selamlar, saygılar sunarım.
CÜMLE KUŞLAR
Gökte uçan cümle kuşlar
Martılara imrenmez mi?
Bazı kuşlar darı düşler
Allı turna görünmez mi?
Deniz mavi, boğaz serin
Gönüllerde asıl yerin
Sığ değildir suyun derin
Bu güzellik korunmaz mı?
İstanbul'un simgeleri
Bir simittir imgeleri
Bozulmasın dengeleri
Güvercinler salınmaz mı?
Habip Kaymak hayran size
Yiğit olan gelmez dize
Selam olsun hepinize
Can serçeler alınmaz mı?
Habip Kaymak, 11 Aralık 2019, İstanbul
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV
MHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA GİDER ATANDI

BAŞKAN Üsküdar’dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ’IN ACI GÜNÜ, İBRAHİM SERHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın babası İbrahim Serhan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 66 yaşında yaşamını yitiren Serhan yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.
PEŞ PEŞE GELEN OKUL SALDIRILARI KOPYA DAVRANIŞ ALARMI!

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Buse Başakgil: Olayların görünür olması risk altındaki bireylerde model alma ve ‘duyarsızlaşma’ etkisi yaratabiliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.





