
DOKTORLAR SİTESİNDE İLK YARDIM KURSU
Doktorlar sitesi yönetimi Sağlık Bakanlığı işbirliği ile site içerisinde ilk yardım kursu düzenledi.
DOKTORLAR SİTESİNDE İLK YARDIM KURSU
Doktorlar sitesi yönetimi Sağlık Bakanlığı işbirliği ile site içerisinde ilk yardım kursu düzenledi.
Doktorlar sitesi yönetimi bölgemizde bulunan tüm sitelere örnek olabilecek bir girişime imza attı ilk yardım kursu düzenledi. Bu eğitimi başarı ile bitirenler sertifikalı ilk yardımcı olacaklar. İlk yardımcının ilk yapması gereken profesyonel müdahele yapacak olan 112 yi aramak ve onlar gelene kadar yaşamsal destek verebilmektir. 112 ye doğru adresi en kısa zamanda vermek bile yaşamsal önem taşımaktadır.
Site Başkanı Recep Yel bu konu hakkında Çengelköy gazetesine şu açıklamada bulundu “ KOOPERATİFİMİZİN ORGANİZE ETTİĞİ, SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLİLERİ TARAFINDAN SİTE SAKİNLERİMİZE 21/22 ARALIK 2019 TARİHLERİNDE 2 GÜN SÜREN İLKYARDIM KURSU DÜZENLENMİŞTİR. KURSA KENDİ İSTEĞİ İLE KATILAN SİTE SAKİNLERİMİZE VERİLEN KURS NETİCESİNDE DEVLET HASTANELERİNDE SINAVA TABİ TUTULMALARI SONUCU SERTİFİKALARI VERİLECEKTİR. SERTİFİKA SAHİBİ OLANLAR HAVUZALTI PASAJ PANOSUNDA İLETİŞİM NUMARALARI İLE BİRLİKTE İLAN EDİLECEKTİR.”
İlk Yardım Nedir?
Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.
İlk Yardımcı
İlk yardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişi ya da kişilerdir.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV
MHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA GİDER ATANDI

BAŞKAN Üsküdar’dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ’IN ACI GÜNÜ, İBRAHİM SERHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın babası İbrahim Serhan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 66 yaşında yaşamını yitiren Serhan yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.
PEŞ PEŞE GELEN OKUL SALDIRILARI KOPYA DAVRANIŞ ALARMI!

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Buse Başakgil: Olayların görünür olması risk altındaki bireylerde model alma ve ‘duyarsızlaşma’ etkisi yaratabiliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.



