
VERGİ ÖDEMEDE ESKİYE DÖNÜŞ
Maliye bakanlığı aldığı son bir karar ile 1.1.2020 den itibaren özel bankaların veznesinden ve internet bankacığından vergi ödemeyi kaldırdı.
VERGİ ÖDEMEDE ESKİYE DÖNÜŞ
Maliye bakanlığı aldığı son bir karar ile 1.1.2020 den itibaren özel bankaların veznesinden ve internet bankacığından vergi ödemeyi kaldırdı.
Bu hizmetin kaldırılması Ocak 2020 den itibaren kamu bankalarında gözle görülür bir yığılmaya yol açacağını söyleyebiliriz. Basit bir işletme bile her ay kdv beyannamesi üç ayda bir GGV ni yatırmaktadır bu da her yıl minimum 15 kere kamu bankasına uğrayıp sıraya girmek anlamına giriyor. Her ay muhtasar yatıranları da eklemekte fayda var. Neden böyle bir yol seçildi bankalarda yığılmaları görünce şaşırmayınız.
Kurum un yaptığı açıklama aynen böyle ;
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 41 inci maddesi ile Bakanlığımıza verilen yetkiye dayanılarak bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde, 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere aşağıda belirtilen değişiklikler yapılmıştır.
Vergi dairesi müdürlüklerince takip ve tahsilatı yapılmakta olan vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde,
? T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
? Türkiye Halk Bankası A.Ş.
? Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
? Ziraat Katılım Bankası A.Ş.
? Vakıf Katılım Bankası A.Ş.
? Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.
? Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)
vasıtasıyla tahsiline devam edilecektir.
Bu bankalar dışındaki diğer bankalar tarafından nakden, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılmayacaktır.
Ancak, kredi kartı ile tahsilat yapılması uygun bulunan; gelir vergisi (gayrimenkul/menkul sermaye iradı, ücret, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi), motorlu taşıtlar vergisi, trafik idari para cezası, Karayolları Taşıma Kanunu idari para cezası, geçiş ücreti ve idari para cezası, diğer idari para cezaları, mali yapılandırma kanunları (6736, 7020, 7143 gibi), 6183 sayılı Kanun kapsamında taksitlendirilmiş borçlar, tapu harcı, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı, öğrenim kredisi ve katkı kredi borçları, pasaport harcı ve değerli kağıt bedeli, sürücü belgesi harcı ve değerli kağıt bedeli, T.C. kimlik kartı bedeli, yurt dışına çıkış harcı, Göç İdaresi ikamet harcı, ikamet tezkeresi defter satış bedeli, tek giriş vize harcı, ecrimisil gelirleri, veraset ve intikal vergisi borçlarının, aşağıda unvanları belirtilen bankalar vasıtasıyla kredi kartı kullanılmak suretiyle tahsil edilmesine devam edilmektedir.
? T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
? Türkiye Halk Bankası A.Ş.
? Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
? Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
? Akbank T.A.Ş.
? Şekerbank T.A.Ş.
? Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
? Türkiye İş Bankası A.Ş.
? Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
? ING Bank A.Ş.
? QNB Finansbank A.Ş.
? HSBC Bank A.Ş.
? Alternatifbank A.Ş.
? Denizbank A.Ş.
? Aktif Yatırım Bankası A.Ş.
? Odea Bank A.Ş.
? Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
? Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
? Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI

Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar

Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR

Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.





