
OKULLARDA PATENT EĞİTİMİ ÇENGELKÖY’DEN BAŞLIYOR


Fikri ve Sınai Haklar alanında Anlam Patent Ofisi ile resmi faaliyetlerini sürdüren Özgür GÜRSOY “2019-2020 eğitim öğretim yılında okullarda Buluş ve Patent eğitimine başlandığını”duyurdu.
OKULLARDA PATENT EĞİTİMİ ÇENGELKÖY’DEN BAŞLIYOR
Fikri ve Sınai Haklar alanında Anlam Patent Ofisi ile resmi faaliyetlerini sürdüren Özgür GÜRSOY “2019-2020 eğitim öğretim yılında okullarda Buluş ve Patent eğitimine başlandığını”duyurdu.
“Birçok buluş ve yenilik için PATENTİ TÜRKİYE’DEDİR cümlesini duyacağız.”
Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Patent Kurumu arasında imzalanan protokol ile mesleki ve teknik eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının teması "Patent, Faydalı Model, Marka Tescili ve Tasarım Tescili" olarak belirlendi.Çengelköy’lü Özgür GÜRSOY bu oluşumun içinde koşulsuz şartsız hazır olduklarını belirtti.
Öğrencilere "Buluş" Eğitimi Verilecek.
Gelecek nesillerin değerleri olan öğrencilerin Sınai Mülkiyetfarkındalığını artırmak ve bu alanda yürütülen projeler, buluşlar ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin korunması bilincinin oluşturulmasına yönelik faaliyetler yapılacaktır.
Türk Patent Kurumu’nun siciline kayıtlı Anlam Patent Ofisi’nin kurucusu Çengelköy’lü Özgür GÜRSOY“Gelecek yıllarda bu farkındalık çalışmalarının yoğunlaşması ve teknoloji ile eşzamanlı büyüyen gençlerimizin birçok projeye imza atacağından eminiz. Birçok buluş ve yenilik için Patenti Türkiye’dedir; cümlesini duyacağız.Patent anlayışının öğrencilerimiz tarafından benimsenmesi, bunun için eğitimde kafa yorulması ülkemizin geleceği açısından son derece önemli.Herhangi bir konuyu eğitimle ilişkilendirirseniz bunun sürdürülebilirliği ortaya çıkar ve geleceğini kurgulamak mümkün hale gelir.”
"Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkı"
Özgür GÜRSOY “Gelecekte mucitlerin daha çok ortaya çıkmasına katkı sağlamak amacıylaÇengelköy başta olmak üzereilçemizde ki tüm okullarımızdan gelecek bilgilendirme, eğitim ve sunum taleplerinde hiçbir karşılık beklemeksizin üzerimize düşeni Anlam Patent Ofisi olarak yapmaya hazırız.” dedi.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Çengelköy-Kuzguncuk-Kabataş Hattı’na Beşiktaş Uğraması Eklendi
İstanbul Şehir hatlarından Çengelköy İskelesini güçlendiren bir adım geldi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmeli
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, temmuz ayında belirlenecek emekli aylığı artışının emekliler ve hak sahiplerinin alım gücünü koruyacak ve yaşam standartlarını destekleyecek bir düzeyde olmasını talep ettiklerini belirtti.
Bir Mucize ANNE SÜTÜ
Anne sütünün faydaları saymakla bitmez.
HASİP PAŞA YALISI
Üsküdar 52 mahalle iken bir tanesi de Hasippaşa Mahallesi idi bu isim nereden geliyor