
Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor


Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor
Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor
Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Daha önce restoran, seyir terası gibi sosyal alanların bulunacağı katların montajı tamamlandığı kulenin alt bölümlerinin kaplama işlemleri de tamamlanmak üzere. 2020 yılının ilk çeyreğinde ise Çamlıca tepesindeki antenlerin sökülmeye başlanacağı öğrenildi.
Büyük Çamlıca Camisi'nin yapımıyla birlikte gündeme gelen Çamlıca Tepesindeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması amacıyla başlayan projeye 2016 yılının Mart ayında başlandı. 221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasının ardından kulenin antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümünün yapımına başlanmıştı.
· Kulenin bin 400 ton ağırlığındaki anteni ise hidrolik krikolarla kule içinden yükseltilmişti. Ardından kulenin giydirilme ve yaşam alanlarının bulunduğu bölümlerin inşaatına başlanmıştı. Yeni katlar tamamlandıkça hidrolik krikolarla kaldırılarak yüzlerce metre yüksekliğindeki yerlerine sabitlenmişti.
· ÇALIŞMALAR GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR
· Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. Yapıda seyir terası, restoranların bulunduğu katların montajı tamamlandı. Televizyon kulesinde işçiler şu anda alt tarafta bulunan ve kaplamaların takılacağı demir destekleri vinçler yardımıyla yerlerine yerleştiriyor. Kaplamaların takılmasının tamamlanmasıyla kule siluetine kavuşmuş olacak. Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Cahit Turhan kulede test çalışmalarının bu yılın sonunda başlanmasının planlandığını açıklanmıştı.
· 2020 YILINDA ESKİ ANTENLER SÖKÜLECEK
Öte yandan Küçük Çamlıca Televizyon Kulesinin devreye girmesinin ardından şu anda Çamlıca tepesinde görüntü kirliliği yaratan eski antenlerinde sökümüne 2020 yılının ilk çeyreğinde başlanacağı öğrenildi. Etap etap gerçekleştirilecek çalışmaların sonunda Çamlıca tepesinin tamamen anten kirliliğinden kurtarılacağı belirtildi.
İstanbul'un sembolü olması beklenen yeni kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunacak. Ayrıca kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası da yer alacak. 32.000 m² inşaat alanı bulunan kulenin yapımında 30.000 m³ beton ve 3.000 ton yapı çeliği kullanıldı.
Bittiğinde girişinden itibaren 388,5 metre olacak kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık 576,5 metre yüksekliğe ulaşacak. Kule her biri 4,5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında 53 kattan oluşacak. 300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalıştığı projede, kule sayesinde, teknoktadan televizyonlara, radyolara ve kişilere yayıncılık hizmeti verilmesi planlanıyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.