İBB MECLİSİ, İBB VE İETT’NİN 2018 YILI FAALİYET RAPORLARINI ONAYLADI

İBB MECLİSİ, İBB VE İETT’NİN 2018 YILI FAALİYET RAPORLARINI ONAYLADI

Tarih 27 Nisan 2019, 12:14 YazdırBu haberi yazdır

İMAMOĞLU: “İSTANBUL’U 2030’DA YEŞİL BİR KENT OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”

İBB MECLİSİ, İBB VE İETT’NİN 2018 YILI FAALİYET RAPORLARINI ONAYLADI

 

 

İBB Meclisi’nde görüşülen İBB ve İETT’nin 2018 Faaliyet Raporları, meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun “kabul” oylarıyla onaylandı. Başkan İmamoğlu, “İstanbullular geleceği konuşmamızı bekliyor. Böyle yaparsak inanın daha fazla iş yapacağız, kazançlı çıkacağız” diye konuştu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin bugünkü birleşiminde İBB 2018 Yılı Faaliyet Raporu ile İETT 2018 Faaliyet Raporu görüşülerek karara bağlandı. Meclisi yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, faaliyet raporları görüşülürken yönetmelik gereği koltuğu Meclis 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’a bırakarak meclis sıralarına geçti.


İMAMOĞLU: “İSTANBUL’U 2030’DA YEŞİL BİR KENT OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 Yılı Faaliyet Raporu hakkında fikirlerini paylaşmak üzere kürsüye geçti. “2018 yılında görev yapan Belediye Başkanının bu süreçte görevi ne olursa olsun gelip burada ne yaptıklarını anlatmasını beklerdim” diyen Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İstanbul’da atılan küçücük bir adım Türkiye’ye örnek olur. Bu kentle 2030’lara 2050’lere giderken İstanbul’u yeşil bir kent olarak görmek istiyoruz. Her yönüyle akıllı yaşayan bir organizma gibi, yaratıcı ve bu şehrin adil bir kent olmasını istiyoruz. Bir şehir tüm imkânlarıyla dil bir şehir değilse, bu gerçekten o şehirde mutluluk değil mutsuzluk konuşur. Şehirlerde ortaya konulan mutluluk, ülke içinde iyi oluyor.

İstanbul’a yeni nesil bir siyaset anlayışının hâkim olmasının çok önemli olduğunu düşündüğünü dile getiren İmamoğlu, “İstanbul’a örnek işler yapacaksak bunlar çok önemli. İstanbullu bizi merak ediyor. Bizi bu kadar takip eden merak eden İstanbulluya cevap vermemiz lazım. Onları sürecin içine katmalıyız. Her sesi dinleyelim. Burada ne ideoloji, ne siyasi görüşten bahsettim. Yeni nesil demokrasinin olduğu bir şehir istiyoruz. Bir kişiye bile azınlık olarak bakarsak, bu şehri bölmüş oluruz. Azınlık kelimesini aklımızdan çıkartalım. Bu şehirde yaşayan insanları kategorize ederek bölerek yönetme şansımız olmayacak. 2018 yılı faaliyet raporuna baktığınızda iyi şeyler, kötü şeyler, güçlü veya zayıf yönler vardır. Ama ben, yüzünü geleceğe dönen bu konularla kendini boğmayan bir anlayışa sahibim” ifadelerini kullandı.


İMAMOĞLU KONUŞMACILARI AK PARTİ GRUBUNDAN DİNLEDİ


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasının ardından AK Parti grubunun arasına oturarak konuşmacıları AK Parti Grup Başkanı Tevfik Göksu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte dinledi.


İBB 2018 Yılı Faaliyet Raporu hakkında CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, uzlaşmanın önemine dikkat çekerek Marmaray’ın katılımcı demokrasiyle inşa edildiğini ve kimsenin protesto etmediğini söyledi. 

Subaşı; “Biz de böyle çalışalım istiyorum. Projelerimiz böyle gelsin. AK Parti grubunun eleştirileri alınsın. Hep birlikte kafa yoralım. Varsa bir eleştiri konusu meslek odalarına soralım onlar da katılsın ve projeler Marmaray gibi olsun” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu da geçmişte İstanbul’un ayağa kaldırılarak yeni yönetim anlayışıyla tanıştırıldığını ifade ederek, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara yönelik taahhütlerinin takipçisi olacaklarını, vaatlerin hızla hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vereceklerini, her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.Göksu, “İstanbulluların her türlü hizmetine koşma konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbullular geleceği konuşmamızı bekliyor. Böyle yaparsak inanın daha fazla iş yapacağız, daha fazla işimiz kolaylaşacak. Bunu yaparsak kazançlı çıkacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oya sunulan İBB 2018 Yılı Faaliyet Raporu, 270 kabul 10 geçersiz 3 ret oyuyla kabul edildi. İBB’nin 2018 Yılı Gider Bütçesi 22 milyar 148 milyon TL, 2018 Yılı Gelir Bütçesi 18 milyar 425 milyon TL olarak gerçekleşti.

İETT’NİN 2018 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 800 MİLYON TL OLARAK GERÇEKLEŞTİ

İETT’nin 2018 Yılı Faaliyet Raporu’nu İBB Meclisi’ne sunan İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, İstanbul’a 148 yıldır hizmet veren İETT’nin toplu ulaşımı cazip kılarak şehir hayatını kolaylaştıran lider kuruluş olduğunu söyledi.

İETT’nin 5 bin 291 çalışan, 2 bin 477 otobüs ve 13 bin 450 durak ile 365 günü 7 gün 24 saat kesintisiz İstanbul’a hizmet sunduğunu belirten Ahmet Bağış, 2018’de 772 hatta 4 milyon 600 bin sefer yaparak 235 milyon yolcu taşıdıklarını, toplam 114 milyon km yol kat edildiğini kaydetti.

Metrobüste ise 593 aracımız ile 284 milyon yolcumuza 7 hatta 2 milyon 300 bin sefer ile hizmet vererek 78 milyon kilometre yol kat ettiklerini ifade eden Bağış, İETT’nin 2018 Yılı Gider Bütçesinin 1 milyar 799 milyon 818 bin 737 TL ve 84.1 oranında, Gelir Bütçesinin 1 milyar 719 milyon 519 bin 349 TL ve yüzde 99.7 oranında gerçekleştiğini belirtti.

Bağış, İETT’nin kurumsal itibarını ölçmek ve iyileştirmeye açık alanların belirlenmesi amacıyla yapılan Kurumsal İtibar Araştırması Puanı bir önceki yıla göre 1.9 puanlık bir artış ile 81.4 olarak, Müşteri Memnuniyeti Araştırması Puanının da 5.5 puanlık bir artışla 66.5 olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekledi. 
İETT Bütçesi hakkında adına görüşlerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, İETT’nin kaliteli ve konforlu bir hizmet verdiğini belirterek, metrobüste de yolcu bekleme sürelerinin kısaltıldığını, memnuniyetin arttığını söyledi.

Ahmet Hamdi Gürbüz, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun toplu taşımada öğrenci ücretlerinin 85 liradan 50 liraya indirileceğine ilişkin vaadinin takipçisi olacaklarını da sözlerin ekledi.

CHP Grubu adına söz alan meclis üyesi Mesut Kösedağı ise, toplu taşımanın sorunlarını ve çözüm önerilerinin belli olduğunu dile getirerek, CHP olarak İstanbulluların toplu taşımadaki sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışacağız. Sizlerde bizi şu an olduğu gibi canlı yayınlarla izleyerek takip edeceksiniz öneri ve isteklerinizi bize anında ulaştıracaksınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan İETT Genel Müdürlüğü’nün 2018 Yılı Faaliyet Raporu 283 kabul, 3 ret oyuyla onaylandı.

 

Bu haber 2399 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER