KİRAZLITEPE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KİRAZLITEPE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih 20 Mart 2019, 13:33 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 1. Etap 501 konut ve 48 dükkan inşaatlarının temel atma töreni vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

KİRAZLITEPE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ




 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Üsküdar Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında TOKİ tarafından inşa edilecek Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 1. Etap 501 konut ve 48 dükkan inşaatlarının temel atma töreni vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.


 

Temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz katılım sağladı.


 

Temel atma törenindeki konuşmasında dönüşüm projelerini yaparken iki tane kriterleri olduğunu dile getiren Kurum, "Diyoruz ki biz birincisi yerinde dönüşüm yapacağız. Mahallesinden, komşularından kimseyi ayırmayacağız. Bu projemiz buna örnektir. Toplamda 124 blokta 184 bin metrekare inşaat alanı üretiyoruz ve tamamını burada yaşayan hak sahibi kardeşlerimize veriyoruz. İçinde finans elde edeceğimiz hiçbir konut yok. Dolayısıyla burada sizin dışınızda burada hiç kimse oturmayacak buna müsaade etmeyeceğiz.  İkincisi ise gönüllü dönüşümdür. Gönüllü dönüşümle herkesin gönlü olsun istiyoruz. Biz 31 Mart'ı gönüllü belediyeciliğin seçimi ilan ettik. Bu seçim çerçevesinde herkesin gönlüne girmek zorundayız" dedi.

 

Başkan Hilmi Türkmen'de konuşmasında gönüllü ve yerinde dönüşümün öneminden bahsetti.

Türkmen, "Birincisi gönüllü dönüşüm, diğeri de yerinde dönüşüm. İnşallah bu alanda da, bu önemli iki kriteri hemşehrilerimizle birlikte tamamlamayı Allah bize nasip etsin. Yerinde dönüşüm derken, hiçbir vatandaşımızı buradan başka bir yere göndermeden proje kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm bağımsız bölümlerin tamamı buradaki hemşehrilerimize aynen teslim edilecektir. İlk etapta 501 konut, 48 dükkanın temelini atıyoruz ki projenin tamamı yaklaşık bin 900 bağımsız bölüme tekabül ediyor. İnşallah etap etap onların da temelini atacağız hem de inşallah süratle tamamlayıp yeniden hemşehrilerimizin burada güvenli konutlarına sahip olmasını temin etmiş olacağız." şeklinde konuştu.

 

Aynı zamanda Başkan Türkmen, yeni yapılacak konutların hak sahiplerine teslimi konusundaki hassasiyetleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

 

Temel atma töreni, dua ve hayırlı olsun dileklerinin ardından sona erdi.


PROJE 650 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Bulut, "6306 sayılı kanun kapsamında Rezerv Yapı Alanı içerisinde olan ve bugün 501 konutluk 1. etap ile 48 ticari birimin temeli atılacak olan alanda, 124 bloktan oluşan bin 761 konut ve 120 ticari birim üretilecek. 1.Etabın ihale bedeli yaklaşık 235 milyon lira olup, 650 günde bitirilecektir. 33 bloktan oluşacak konutlar; B+Z+3 kat olacak. 381 konut 2+1, 120 konut 3+1 büyüklüğünde tasarlandı. Geri kalan 91 bloktan oluşan bin 260 konut ve 72 ticari biriminin ise uygulama projelerinin çalışmaları devam ediyor. Konut bloklarının bodrum kat seviyelerinin alt kısımları birleştirilip kapalı otopark alanları olarak tasarlandı. Proje alanı kısıtlı olmasından dolayı tüm otopark alanları eğimden faydalanılarak yer altına alındı. Blokların ortak kullanılan alanları ise çocuk oyun alanları ve rekreasyon alanları olarak değerlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Bu haber 3199 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER