Ata-2 DE BİREYSEL TAPULAR DAĞITILIYOR

Ata-2 DE BİREYSEL TAPULAR DAĞITILIYOR

Tarih 16 Mart 2019, 22:36 YazdırBu haberi yazdır

16.Mart Cumartesi günü Ata-2 sitesi toplantı salonunda gelmiş geçmiş en kalabalık toplantı yapıldı konu “Bireysel Tapu Dağıtım Töreni” idi.

Ata-2 DE BİREYSEL TAPULAR DAĞITILIYOR

16.Mart Cumartesi günü Ata-2 sitesi toplantı salonunda gelmiş geçmiş en kalabalık toplantı yapıldı konu “Bireysel Tapu Dağıtım Töreni” idi.



Yıllardır uğraşlar verilen bireysel tapu konusunda son kongrede alınan karar gereği imar barışına baş vurulacak ve gereken işler ona göre yapılacaktı. ATA-2 yönetimi Üsküdar Belediyesi ile gereken tüm parselasyon tevhit ifraz işlerini tamamladı ihdas işlemlerini tamamladı ve sıra bireysel tapulara geldi.



Enerji Bakanı Fatih Dönmez  AK Parti İstanbul Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve pek çok meclis üyesi adayı toplantıya katıldığı gibi Ata2 sitesi üyeleri ve site sakinleri de toplantıya katıldılar.



Toplantıyı ATA-2 Kooperatif Başkanı Ahmet Gülaydın açtı ve “35 yıllık hasret bugünlerde sona eriyor 2.5 yıldır yönetimdeyiz Hilmi Türkmen ve ekibinin bu işin sonlandırılmasında çok büyük katkısı oldu. En büyük ailem ATA-2 adına hepinize hoş geldiniz diyorum. İnşallah bundan sonra da Üsküdar’a katkılarınız olacaktır.41 projenizi biliyoruz başarılar diliyoruz, arkanızdayız.Tapularımız hepimize hayırlı olsun.” Dedi.



 

Hilmi Türkmen ise yaptığı konuşmada “imar planları ile başladığımız bu süreçte bu günlere geldik. Bu bir lütuf değil tamamen hakkınız olan evlerinizin tapularına kavuşuyor olmanız bizi memnun etmiştir.burada 15.000 kişi yaşıyor ayrıca buranın terkinde 2000 kişi yaşıyor dolayısı ile binlerce kişiyi ilgilendiren bu konu çözülüyor hayırlı uğurlu olsun. Bu pek çok siteye de örnek olacak bir gelişmedir.



Üsküdar’ın en güzel sitesi en büyük sitesi en nezih sitesi bireysel tapusuna kavuşuyor hepinize sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu yolda 2-B yasasının imar barışı yasasının çıkmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Binali Yıldırım’a ve meclis üyelerimize teşekkür ederim. “

 

 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez “35 yıllık bir sorundu bu bir insanın ömrünün yarısı eder bu sorunu altetmek ve tapu töreni ile taçlandırmak güzel bir gelişme. 40 yıllık Üsküdar’lı bir komşunuz olarak bir dönem meclis üyeliği de yaptım, Ata-2 nin kördüğüm sorununu biliyorum bu sorunu sabırla çözdük, yürütme ,yasama ve yerel yönetimler elbirliği içinde çözdük. Pek çok hizmet hayaldi gerçek oldu. Dedi.


AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, site sakinlerine hayırlı olsun dileklerini ileterek, "2 bin 500 tapu dağıtılmaya başlandı. Az önce bu noktaya gelinceye kadar ne yollardan geçtiğimizi, ne zorluklarla karşılaştığımızı sunucu kardeşimiz anlattı.


 

Gençliğimde buralara geldiğimde, tek tük evler vardı. Bugün her yerde yerleşim var. Bir kısmı gayet güzel derli toplu yapılmış ama bir kısmı da çok hızlı bir şekilde yapılmış. Bizim amacımız İstanbul'u her yönüyle en güzel gıpta edilen bir şehir haline getirmek." diye konuştu.


 

Önemli olanın sorunları torunlara bırakmadan çözmek olduğunu anlatan Yıldırım, dağ gibi sorunları dağ gibi çözümlere ulaştıran anlayışla hareket edileceğini vurguladı.


 

Yıldırım, İstanbul'un müjdelenmiş bir şehir olduğunu aktararak, İstanbul'un 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağa kaldırdığı bir şehir olduğunu ifade etti. İstanbul'a hizmet etmenin kendileri için büyük bir şans, büyük bir lütuf olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İnşallah sizlerin desteğiyle bu görevi ve sorumluluğu bize verirseniz, sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağız." dedi.


 



 

"TERÖRLE MÜCADELE KÜRESEL BİR İŞTİR"


 

Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan terör saldırısına değinen Yıldırım, şunları söyledi:

 

"Yeni Zelanda'da 2 camide ibadet halinde olan 49 masum insanı katlettiler. 70 sayfalık da bir manifesto yayınladılar. Manifestoda ne diyor? 'Siz Boğaz'ın Avrupa Yakası'na geçmeyin yoksa sizi yok edeceğiz.' Terör deyince Batı dünyasının aklına hemen Müslümanlar gelir. 'İslamcı terör örgütü' diye hemen etiketi yapıştırırlar. Terörle mücadele küresel bir iştir. Teröristin dini olmaz, etnik kimliği ve milleti de olmaz. Terörist, öldürme makinesidir. Dünyanın neresinde olursa olsun herkesin teröre aynı dik duruşu göstermesi gerekir. O zaman bölgesel, küresel barış ve kardeşlik olur. Türkiye bölgede barış, istikrar ve kardeşlik için mücadele ediyor. Gelecek zaman içerisinde ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği daim eylemek için bu mücadelede yılmadan, yorulmadan birlikte çalışacağız."

 

Konuşmasının ardından, Binali Yıldırım bireysel tapulardan ilk bölümünü verdi.

Bu haber 3570 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER