CHP Üsküdar ilçe başkalığında 14.Ocak günü  yığma ve hayali seçmen taşıma konusunda basın açıklaması yapıldı.

CHP Üsküdar ilçe başkalığında 14.Ocak günü yığma ve hayali seçmen taşıma konusunda basın açıklaması yapıldı.

Tarih 15 Ocak 2019, 18:56 YazdırBu haberi yazdır

Basın bildirisini CHP İlçe Başkanı Olcay Kurt okudu


CHP Üsküdar ilçe başkalığında 14.Ocak günü  yığma ve hayali seçmen taşıma konusunda basın açıklaması yapıldı.


Basın bildirisini CHP İlçe Başkanı Olcay Kurt okudu

 

Değerli Basın Mensupları ve Sevgili Üsküdar’lılar,

Sesimizi duyurmak adına yaptığımız bu basın açıklamasına teşrifinizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.


Üsküdar’da Cumhuriyet tarihinin en büyük seçim hilesi ve sahte seçmen olayıyla maalesef karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.


Ekim ayından itibaren İlçe Başkanlığı’mıza ulaşan duyumlarda belediye personelinin evlerine seçmen taşındığı bilgisi gelmişti. Bu arada Üsküdar Belediye’sinden iki personelin daha sonra da dört personelin Nüfus Müdürlüğü’nde geçici görevlendirildiğini öğrendik. 30 Ekim ve 26 Kasım tarihlerinde Üsküdar İlçe Başkanlığı olarak Üsküdar Kaymakamlığı’na yazdığımız yazılarda bu hususta bilgi istenmiş olup 9 Kasım’da gelen ilk cevabi yazıda bu işlem inkar edilmiştir. İkinci yazımıza gelen 5 Aralık tarihli cevapta ise Üsküdar Belediyesi’nden 4 personel ve 1 hizmetlinin geçici görevle nüfus müdürlüğünde görev yapmakta oldukları bildirilmiştir. Anlaşıldığı üzere burada Kurda Kuzu teslim edilmiştir.



4 Ocak tarihinde seçmen listelerinin askıya çıkması ile seçmen incelemesi çalışmalarına başladık ve duyumlara paralel çok sayıda olguyla karşılaştık.


1) Selimiye Mahallesi’nde Akp’li Belediye Meclis Üyesine ait bir inşaatta Rize Kalkandere’den gelen 40 seçmenin kayıtlı olması.


2) Yine başka bir AKP’li Belediye Meclis üyesinin Bulgurlu Mahallesi’ndeki evinde 40 taşıma seçmenin bulunması.


3) Beylerbeyi Mahallesi 75. Yıl Stadı’nda 15 kayıtlı taşıma seçmenin bulunması.


4) İcadiye Mahallesi Ensar Vakfı Kız Yurdu’nda 9 tane yeni erkek seçmenin bulunması.


5) Eski AKP milletvekilinin Burhaniye’deki evinde 42 farklı soyisimden 43 farklı seçmenin bulunması.


6) Bahçelievler Mahallesi, Bosna Bulvarı’nda inşaatı henüz tam bitmemiş TOKİ evlerinde orada oturmayan çok sayıda hayali seçmen bulunması.


Partimizin intranet sisteminden yaptığımız incelemede 24 Haziran seçimlerinden sonra 7.000 seçmenin seçmen olmaktan çıkarıldığını gördük. Bu saptamalarla ilgili yaptığımız hukuki çalışmaları Yönetim Kurulu Üyemiz Avukat Sn. Ümit Isıgöllü sizlere özetleyecektir.


Internet sistemi üzerindeki araştırmalarımızı derinleştirdiğimiz de itiraz ettiğimiz binlerle ifade edilen bu sahteciliklerin buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu anladık. Bu durumla ilgili çok ilginç

tespitlerimizi de Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Mehmet İlbeyli kısa bir sunumla sizlere anlatacak.


AKP için Üsküdar’ın önemi çok büyük. Sembolik bir konumu var. Bu konuyu bir prestij meselesi haline getirdiler. Eskiden sandıkta oy çalıyorlardı fakat biz sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz ve ıslak imzalı tutanaklarımızla oylarımıza sahip çıktıktan sonra farklı arayışlar içine girdiler. Görünen o ki Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Çalışanları üzerinden organize olmuş geniş çaplı bir taşıma seçmen operasyonu söz konusu.


2014 yılında seçimi çok az bir farkla, sadece 8000 oy farkıyla kaybetmiştik. Yapılan kaydırmanın tespitlerimize göre binlerce kişi olduğu ortaya çıkmış olup bir önceki seçimdeki fark göz önüne alındığında adeta seçim başlamadan yapılan sahtecilikle bitirilmeye çalışılmakta, 600.000 insanın yaşadığı, 400.000 insanın oy kullandığı bir ilçede seçmen iradesi hiçe sayılmakta, demokrasi yapılan sahtecilikle ortadan kaldırılmaktadır. Bizim amacımız ve verdiğimiz kavga CHP’nin hak ve menfaatlerini korumak olduğu kadar partimize oy vermiş ve vermemiş tüm yurttaşlarımızın da seçmen iradesinin korunmasını sağlamaktır. Verdiğimiz mücadele tüm Üsküdar Halkı ve tüm Üsküdar seçmenleri içindir. Sandığa seçmen iradesinin yansıması içindir.



Sonuç olarak gerekli itirazlarımız İlçe Seçim Kurulu’na yapılmış, kamu görevlileri ve ilgililer hakkında bu suça karışmış evine seçmen yazılımına izin veren kişiler ve bir başka yere seçmen olarak gelen kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştur.



Ayrıca ilçe yöneticisi Av.Isıgöllü "binlerle ifade edilen şaibeli seçmen var YSK nın seçmen listesini bilgisayarlarımıza entegre ettik , merkezde elde ettiğimiz şüpheli yerlere sahada kontroller gerçekleştirdik. yığma ve hayali seçmen olan adreslerde oturanlar bunları sildirin yoksa suç işliyorsunuz. 

 

Bu haber 1720 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER