Turgay Polat ; Bugünün doğruları geleceğin insanını yaratır mı ?

Turgay Polat ; Bugünün doğruları geleceğin insanını yaratır mı ?

Tarih 28 Aralık 2018, 13:44 YazdırBu haberi yazdır

Bülent Akarcalı Anadolu lisesi toplantı salonunda yapılan Benim okulum benim geleceğim programında konuşmacı Turgay Polat tı

Turgay Polat ; Bugünün doğruları geleceğin insanını yaratır mı ?


Bülent Akarcalı Anadolu lisesi toplantı salonunda yapılan Benim okulum benim geleceğim programında konuşmacı Turgay Polat tı konu ise  Bugünün doğruları geleceğin insanını yaratır mı ? sorusunun cevapları idi.


Turgay Polat kariyer planlama ve geleceğin meslekleri hakkında dikkat çekici konulara değindi öğrenciler ve katılımcılar dikkatle izledi.


Polat “biz eğitim sistemimizde tek tip insanlar yaratıyoruz hepsini birbirine benzeştiriyoruz. Üniversite kontenjanlarının yüzde 70 dolu puanı yettiği halde yerleşmeyen yüzde 30 öğrenci var. 44 yıldır ÖSS var peki bu derece yapan bu sınavı kazananlar sonra neler yapmışlar bu araştırılmış üst seviye iş yapanların oranı yüzde 15 olarak tespit edilmiş.


Artık şirketler diploma değil yaratıcı zekaya sahip insanlar arıyorlar. 2026 dan itibaren çok değişik meslekler olacak hatta şimdiden pek çok dalda duymadığınız mesleklerden insan aranıyor. Türkiye de bu insanları yetiştiremezsek dışarıdan gelecek insanlar bu işleri yapacaklar. Eğitim sistemimizde fark yaratmalıyız. “ dedi


Okul müdürü Bilal Çolak sunumundan ötürü Polat a teşekkür etti, sunum alkışlar eşliğinde bitti.

  

Bu haber 1932 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER