TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÜSKÜDAR’DA AÇILDI

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÜSKÜDAR’DA AÇILDI

Tarih 04 Aralık 2018, 23:46 YazdırBu haberi yazdır

Engellilere yönelik hayata geçirdiği Tebessüm Kahvesi'yle çok sayıda ödül alan Üsküdar Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yine bir ilke imza attı.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÜSKÜDAR’DA AÇILDI


Engellilere yönelik hayata geçirdiği Tebessüm Kahvesi'yle çok sayıda ödül alan Üsküdar Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yine bir ilke imza attı.


 Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi Bulgurlu’da, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra; İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Boyraz, Mihrimah Belma Satır, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Üsküdar Belediyesi olarak engelliler konusunda Türkiye’nin en iyi tesisini hayata geçirdiklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen  ‘’En büyük engel önyargılarımızdan kaynaklanan engellerdir. Engelli kardeşlerimize fırsat verirsek her şeyi başaracaklarına inancımız tamdır. Bugün hayata geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi tam da bu düşüncenin tezahürüdür’ dedi.


ENGELLER GÜNÜBİRLİK ODALARDA KONAKLAYACAK


Merkezle ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: ‘5 katlı merkezimiz 5 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekare de açık alana sahip. Başka hiçbir kamu alanında olmayan hem kız hem de erkek çocukları için terapi havuzlarımız var. 7 yıldızlı otel konforunda özellikle yatağa bağımlı engelli çocukların günübirlik konaklayacağı odalar bulunuyor. Evde engelli çocuğu olan aileler bize telefon edecek. Onları gidip evlerinden alacağız. Çocukları merkezde uzmanlar gözetiminde istirahat ederken anneler, babalar kendileri için zaman ayırabilecekler. Alışveriş, hasta ziyareti, piknik yapabilecekler ya da bir dost meclisine katılma fırsatı bulabilecekler.’’ 


TÜRKİYE’DE BİR İLK; ALZHEIMER OKULU


Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başka hiçbir merkezde olmayan Alzheimer Okulu olduğunu da belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘’Alzheimer günümüzde hızla yayılan bir hastalık. Hem hastalar hem de aileler için zorlu bir süreç. Bu nedenle hem hastalar için hem de yakınlarına yönelik eğitimler düzenlenecek. Sadece Üsküdar değil, İstanbul’un her yerinden gelmek isteyenler için okulumuzun kapısı ardına kadar açık’’ diye konuştu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tüm bu hizmetlerden vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacağının da altını çizdi.

Engelli bireylerin rehabilitasyonu için tüm ayrıntıların düşünüldüğü merkezde; kız ve erkek çocuklara yönelik 2 ayrı yüzme havuzu, uzay terapisi, duyu bütünleme terapisi, dil ve konuşma terapisi, oyun eğlence odası, çok amaçlı etkinlikler salonu, okuma salonu, kafeterya gibi birçok bölüm bulunuyor.

Açılışta downsendromlu bağlama üstadı Çağatay Arasnotaların otizmli dâhisi Rabia Aytekgörme engelli Emre Kandemir de unutulmaz bir konser verdi. Downsendromlu gençlerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi’nin standının da yer aldığı açılışta filografi, kaligrafi, ahşap boyama, mehter, ritim, bağlama ve ses, resim, ebru, nikâh şekeri ve konser çalışmalarını içeren atölyelerin sergileri de gerçekleştirildi.



Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan hizmetler şunlar:




∞  Bireysel Eğitim
∞  Grup Eğitimi
∞  Fizyoterapi
∞  Psikolojik Danışmanlık
∞  Pedagog
∞  Dil ve Konuşma Terapisi
∞  Duyu Bütünleme Terapisi
∞  Uzay Terapisi
∞  Hidroterapi (Su Terapisi)
∞  Hipoterapi (At Terapisi)
∞  Sportif Rehabilitasyon
∞  Hasta Bakım Hizmeti
∞  Alzheimer Okulu Hobi Merkezi
∞  Evde Sağlık Hizmeti
∞  Konferans Salonu (Engelsiz Kültür Merkezi)
∞  Çocuk Oyun Odası
∞  Engelsiz Park
∞  Hobi Bostanı
∞  Yaşlılar Birimi
∞  Kuaför Hizmeti
∞  Taziye Birimi
∞  Engelliler Koordinasyon Birimi
∞  Engelsiz Park
∞  Filografi
∞  Kaligrafi
∞  Ahşap Boyama
∞  Mehter
∞  Folklor
∞  Ritim
∞  Bağlama ve Ses
∞  Konser Çalışmaları
∞  Resim
∞  Ebru
∞  Nikah Şekeri
∞  Ahşap Yakma ve Dağlama
∞  Hüsn-ü Hat

 etiket---engelsiz yaşam merkezi üsküdar -bulgurlu engelsiz-himi türkmen - üsküdar ak parti adayı kim- ak parti aday üsküdar Hilmi türkmen mi- üsküdar ak parti belediye başkan adayı 

Bu haber 2208 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER