
TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÜSKÜDAR’DA AÇILDI


Engellilere yönelik hayata geçirdiği Tebessüm Kahvesi'yle çok sayıda ödül alan Üsküdar Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yine bir ilke imza attı.
TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÜSKÜDAR’DA AÇILDI
Engellilere yönelik hayata geçirdiği Tebessüm Kahvesi'yle çok sayıda ödül alan Üsküdar Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yine bir ilke imza attı.
Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi Bulgurlu’da, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra; İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Boyraz, Mihrimah Belma Satır, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Üsküdar Belediyesi olarak engelliler konusunda Türkiye’nin en iyi tesisini hayata geçirdiklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘’En büyük engel önyargılarımızdan kaynaklanan engellerdir. Engelli kardeşlerimize fırsat verirsek her şeyi başaracaklarına inancımız tamdır. Bugün hayata geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi tam da bu düşüncenin tezahürüdür’ dedi.
ENGELLER GÜNÜBİRLİK ODALARDA KONAKLAYACAK
Merkezle ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: ‘5 katlı merkezimiz 5 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekare de açık alana sahip. Başka hiçbir kamu alanında olmayan hem kız hem de erkek çocukları için terapi havuzlarımız var. 7 yıldızlı otel konforunda özellikle yatağa bağımlı engelli çocukların günübirlik konaklayacağı odalar bulunuyor. Evde engelli çocuğu olan aileler bize telefon edecek. Onları gidip evlerinden alacağız. Çocukları merkezde uzmanlar gözetiminde istirahat ederken anneler, babalar kendileri için zaman ayırabilecekler. Alışveriş, hasta ziyareti, piknik yapabilecekler ya da bir dost meclisine katılma fırsatı bulabilecekler.’’
TÜRKİYE’DE BİR İLK; ALZHEIMER OKULU
Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başka hiçbir merkezde olmayan Alzheimer Okulu olduğunu da belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘’Alzheimer günümüzde hızla yayılan bir hastalık. Hem hastalar hem de aileler için zorlu bir süreç. Bu nedenle hem hastalar için hem de yakınlarına yönelik eğitimler düzenlenecek. Sadece Üsküdar değil, İstanbul’un her yerinden gelmek isteyenler için okulumuzun kapısı ardına kadar açık’’ diye konuştu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tüm bu hizmetlerden vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacağının da altını çizdi.
Engelli bireylerin rehabilitasyonu için tüm ayrıntıların düşünüldüğü merkezde; kız ve erkek çocuklara yönelik 2 ayrı yüzme havuzu, uzay terapisi, duyu bütünleme terapisi, dil ve konuşma terapisi, oyun eğlence odası, çok amaçlı etkinlikler salonu, okuma salonu, kafeterya gibi birçok bölüm bulunuyor.
Açılışta downsendromlu bağlama üstadı Çağatay Aras, notaların otizmli dâhisi Rabia Aytek, görme engelli Emre Kandemir de unutulmaz bir konser verdi. Downsendromlu gençlerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi’nin standının da yer aldığı açılışta filografi, kaligrafi, ahşap boyama, mehter, ritim, bağlama ve ses, resim, ebru, nikâh şekeri ve konser çalışmalarını içeren atölyelerin sergileri de gerçekleştirildi.
Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan hizmetler şunlar:
∞ Bireysel Eğitim
∞ Grup Eğitimi
∞ Fizyoterapi
∞ Psikolojik Danışmanlık
∞ Pedagog
∞ Dil ve Konuşma Terapisi
∞ Duyu Bütünleme Terapisi
∞ Uzay Terapisi
∞ Hidroterapi (Su Terapisi)
∞ Hipoterapi (At Terapisi)
∞ Sportif Rehabilitasyon
∞ Hasta Bakım Hizmeti
∞ Alzheimer Okulu Hobi Merkezi
∞ Evde Sağlık Hizmeti
∞ Konferans Salonu (Engelsiz Kültür Merkezi)
∞ Çocuk Oyun Odası
∞ Engelsiz Park
∞ Hobi Bostanı
∞ Yaşlılar Birimi
∞ Kuaför Hizmeti
∞ Taziye Birimi
∞ Engelliler Koordinasyon Birimi
∞ Engelsiz Park
∞ Filografi
∞ Kaligrafi
∞ Ahşap Boyama
∞ Mehter
∞ Folklor
∞ Ritim
∞ Bağlama ve Ses
∞ Konser Çalışmaları
∞ Resim
∞ Ebru
∞ Nikah Şekeri
∞ Ahşap Yakma ve Dağlama
∞ Hüsn-ü Hat
ÜSKÜDAR’A GELİR İKEN YENİDEN BAŞLIYOR
Üsküdar sahilinde gerçekleşecek etkinlikte Üsküdarlıları hoş bir müzik, renkli stantlar, el emeği üretimler ve sokak lezzetleri karşılayacak
Saadet Partisi mitinginde on binler haykırdı Özgür Gazze Özgür Filistin saldırılar artık son bulsun
Saadet Partisi lideri Arıkan Üsküdar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.