
ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ’NİN KONUĞU BÜLENT AKARCALI ANADOLU LİSESİ OLDU


Valide Sultan Gemisi'nde her Perşembe lise öğrencilerine yönelik düzenlenen tarih derslerinin konuğu Bahçelievler mahallesinde eğitimine devam eden Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi oldu.
ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ’NİN KONUĞU BÜLENT AKARCALI ANADOLU LİSESİ OLDU
Valide Sultan Gemisi'nde her Perşembe lise öğrencilerine yönelik düzenlenen tarih derslerinin konuğu Bahçelievler mahallesinde eğitimine devam eden Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi oldu.
Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın selamlama konuşmasında öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.
Daha sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen” "12. sınıf öğrencilerimize yönelik geçen yıl başarıyla yürüttüğümüz tarih derslerimizde bu yıl da birlikteyiz, bu güzel organizasyonda bizimle işbirliği yapan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Okul Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Üsküdar eğitimde ülke ortalamasının üzerinde, eğitime desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz sürecek, yolunuz bahtınız açık olsun." diyerek alkışlar eşliğinde ders zilini çaldı ve dersi başlattı.
Çay simit ve kaşar peyniri ikramıyla kahvaltı eşliğinde başlayan derste uzman rehber anlatımıyla Boğaz'daki tarihi yapılar tek tek irdelendi. Verilen teneffüste Başkan Hilmi Türkmen'in öğrencilerle toplu fotoğraf çektirmesinden sonra devam eden ders, Üsküdar Belediyesi'nin öğrencilere hediyesi olan üniversite hazırlık setlerinin dağıtımıyla tur Üsküdar'da sona erdi.
ALTINKÖY SİTESİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜN AÇILMASINI İSTİYOR...
Altınköy sitesinin son yıllarda birinci gündem maddesi Kentsel dönüşüm idi, bu konuda her genel kurulda yönetim kurulu derlediği bilgileri üyeleri ile paylaştı üyeler fikirlerini genel kurullarında söyledi ve yıllar içerisinde konu olgunlaştı.
Egzersiz alışkanlığı kazanmak için beş öneri...
Düzenli egzersizin hem beden hem zihin sağlığına faydaları saymakla bitmiyor.
Ülkü Ocakları'ndan İklim Krizi Raporu...
Ülkü Ocakları Stratejik Araştırmalar birimi İklim Krizi ve Türkiye raporu adı altında bir çalışma hazırlarken...
ÜSKÜDAR’DA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EYLEMİ YAPILDI...
Kadın örgütlerinin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı üzerine 25.MART. Perşembe günü Üsküdar İskelesi’nde bir araya gelen kadınlar Türkiye’nin İstanbul adını taşıyan sözleşmeden Cumhurbaşkanı’nın kararıyla tek taraflı olarak çekilmesini protesto etti.
ÇAĞRIBEY ANADOLU LİSESİNDEN DİJİTAL EĞİTİM...
Üsküdar'ın güzide okullarından Çağrıbey Anadolu Lisesi'nin uluslararası çapta yürüttüğü projeyi haber yapmak istedik ve örnek projeyi sizlere de tanıtmak istedik.
CİDE SOĞUKSU DERNEĞİ VAKFI GENEL KURULU ÇENGELKÖY’DE GERÇEKLEŞTİ...
Çengelköy’ün en aktif ve en güzide derneği olan Cide Soğuksu Derneği Vakfı 12.Dönem Olağan Genel Kurulunu 20 Mart 2021 Cumartesi günü büyük bir üye katılımı ve konukları ile beraber Çengelköy de gerçekleştirdi.
YENİDEN REFAH PARTİSİ ÜSKÜDAR ZİYARETİMİZ...
Yeniden Refah Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığının Nuhkuyusu Caddesinde bulunan İlçne binasında yöneticilere haftalık toplantısı öncesi ziyaret yaptık ülke ve Üsküdar gündemleri hakkındaki görüşlerini dinledik ve sizlere aktarmak istedik.
İBB ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜME EL ATTI...
İlçemiz Üsküdar’da TOKİ, parsel küçültme ve mütahit girişimlerinin yanında İ.B.B. de kentsel dönüşüm işine girişti.
ÇENGELKÖY CADDE İLE ÇENGELKÖY DÖNÜŞÜYOR...
Çengelköy Cadde projesini başlatan Zafer Yelkenci ile başladıkları proje ve devamında neler yapacakları ile ilgili bilgiler almak için bürosuna uğradık ve aldığımız bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.
GAZETECİLER ESAT KALAY’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ...
17 Şubat Çarşamba günü Üsküdar ın gazetecileri anne ve babasını korona hastalığı yüzünden art arda kaybeden Başkan Danışmanı Esat Kalay’a taziye ziyareti yaptılar.