ALTINKÖY İMAR BARIŞINA HAYIR DEDİ

ALTINKÖY İMAR BARIŞINA HAYIR DEDİ

Tarih 20 Ekim 2018, 12:15 YazdırBu haberi yazdır

Altınköy Konut Yapı Kooperatifi 06.Ekim Cumartesi günü Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında İmar Barışına Hayır dedi.

 

ALTINKÖY İMAR BARIŞINA HAYIR DEDİ

 

Altınköy Konut Yapı Kooperatifi 06.Ekim Cumartesi günü Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında İmar Barışına Hayır dedi.

 

 

7143 sayılı Torba yasa ile Getirilen 3194 sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi kapsamında getirilen imar barışı Kanunu Altınköy Konut yapı kooperatifinin Olağan üstü Genel kurulunda Görüşüldü Toplantıda Söz alan Kooperatif Başkanı Osman UĞUR İmar barışının Yaklaşık Daire başı maliyetinin 14.000.- tl civarında olduğunu, Bununla kalmayıp iskan almak istediğimizde bir bu kadar daha ödemek zorunda olacağımızı, Daire başı ilk 14.000.- tl ödediğimizde Alacağımız Yapı kayıt belgesi ile sadece Elektrik Su ve Doğal gazımızı bağlatabileceğimizi, bunların bizde zaten var olduğunu Ayrıca Kentsel Dönüşüme gidersek bu yatırdığımız paraların hiçbir işe yaramayacağını belirtti ayrıca Kentsel Dönüşüm konusunda Söz alan Üyeler oldu Kentsel Dönüşüm Gurubu Başkanı Orhan Selışık Su ana kadar muhtelif firmalar ile görüşmeler yapıldığını ancak muhtelif itirazlar yüzünden henüz bir sözleşme imzalanmadığını belirtti .

 

Tekrar Söz alan Başkan Osman UĞUR Halen Kullandığımız inşaat alanı 33.263. metrekare Bizim yerimiz çok kıymetli Çünkü ana caddeye bakan alanımızın tamamı işyeri yapımına müsait bu da müteahhitler için çok cazip ancak ülkemizin içinde bulunduğu durum dolayısıyla daha hassas davranmamız gerektiğini, Kooperatifimizin Kentsel Dönüşüm konusunda bizlere yardımcı olacak müteahhitler ile görüşmeler yapacak bir Danışman firmaya ihtiyacı olduğunu , bu danışman firma ile sözleşme yapmak için ya Yönetim kuruluna yada Kentsel Dönüşüm Gurubuna yetki verilmesini, Bu Danışman firmanın sadece bizlere müteahhit bulmada yardımcı olacağını, Müteahhit bulunduğunda ise Son kararın Genel Kurulda olduğunu ona da yine Genel kurulun karar vereceğini belirtti.

 

 

Daha sonra oylamaya geçildi Yapılan Oylama sonucunda 4 evet oyuna karşılık 130 hayır oyu ile imar barışına katılmama kararı alındı , Ayrıca Kentsel Dönüşüm konusunda bir Danışman firma ile sözleşme imzalamak üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi oylandı Yönetim Kuruluna Bu konuda da oy çokluğu ile Sözleşme yapma yetkisi verildi.

Bu haber 2205 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER