Seçim nasıl geçiyor

Seçim nasıl geçiyor

Tarih 18 Haziran 2018, 10:06 YazdırBu haberi yazdır

Erken genel seçim ve erken cumhurbaşkanlığı seçimi geçmiş seçimlerden oldukça farklı olarak pek etkisiz geçiyor.

Seçim nasıl geçiyor

Erken genel seçim ve erken cumhurbaşkanlığı seçimi geçmiş seçimlerden oldukça farklı olarak pek etkisiz geçiyor.

Televizyon sosyal medya ve gazeteler deki haberlerde olmasa sanki seçimlere 23 gün kalmış demeyeceğiz. Ülkemiz ilk defa bir başkan seçecek ve bu seçilecek başkan kendi kabinesini yardımcılarını belirleyerek Türkiye yi yönetecek peki meclis ne yapacak yasa çıkarmaktan başka onu bende bilmiyorum açıkcası.

Eskisi gibi çalışma komisyonları olacak mı olacaksa ne kadar etkili olacak. Bakanlar meclis oturumlarına katılmayacak ama bütçeleri mecliste oylanacak ve oraya hesap verecekler. Neyse bunları 24 hazirandan sonra yaşayıp göreceğiz.

Biz gelelim Üsküdar’ın durumuna  Ramazan ayının da rehavetinden olsa gerek insanların üzerinde bir ağırlık var. Bizde Çengelköy gazetesi olarak baktık mahallelerde pazarlardan başka hareketli nokta yok siyasi parti çalışmalarını izlemek için Üsküdar iskele meydanına indik ve tüm standları gezdik.

Geçmiş yıllara göre az hareketli gündüz ortamında yaptığım ziyaretlerde vatandaşların cumhurbaşkanı adaylarının izlendiği büyük ekranlarla ilgilendiğini fark ettik. Ak parti standında çalışanların dağıttığı broşürlerden imar konusunda olanı inceledim oldukça iddialı tapu sorununu çözdük diyor.Ak Parti adayı Tayyip Erdoğan zaten canlı yayınlarla kitlesine seslenebiliyor her açıklaması haber oluyor.

Chp çalışmalarında Chp adayı Muharrem İnce partililer tarafından benimsenmesinden olsa gerek onun fotoları ve ve broşürleri gelecek bildiri adı altında dağıtılıyor. Tv mülakatları partili partisiz her kesim tarafından konuşuluyor.

Bu seçimlerin en erken adaylığı açıklanan adayı Meral Akşener o da Üsküdar da oturan bir aday. Anketlerde en değişik sonuçlar çıkan da İyi partinin adayı. İyi Parti standı da bolca broşürle kendini anlatıyor, ve ekrandan Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener in konuşmaları yansıtılıyor. Sloganları yüzünü güneşe dön Türkiye.

Saadet partisi adayı Temel Karamollaoğlu geleceğin için değiştir sloganı ile yine Üsküdar lıların ilgisini çeken bir stant  partililer seçmenlerle ilgileniyor ve broşürlerini veriyorlar.

Mhp standından parti müzikleri eşliğinde vatandaşlara Cumhur ittifakı hakkında bilgiler veriliyor broşürler dağıtılıyor bütün muharip gazilere eşit maaş ve asgari ücretten vergi alınmaması emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti gibi vaatler ilgi çekici.

Hdp standında ise hapiste olan Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş ın serbest kalması için imza kampanyasını sürdürüyorlar ve Türkiye’nin partisiyiz broşürleri dağıtıyorlardı.

Vatan partililerde vatandaşlara kurdukları stantdan broşürlerini parti programlarını dağıtıyorlardı.

Ama genelde seçim havasının yanında vatandaşlar pazarda alışveriş yapıyorlardı balık çeşitlerinin çok fiyatlarının ucuz olması garibime gitti ramazan da fazla rağbet görmemesine bağladım. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim sür ve et ürünlerinde gözle görünür bir artış var.

Tüm partilere ve iktidar olacak olana önerim şudur

1.Tarıma önem verilmeli tarım arazileri kesinlikle imara açılmamalı.

2. Meralar korunmalı küçük ekonomik olmayan tarım arazileri birleştirilmeli. Ziraatçinin girdileri ucuzlatılmalı.

3. Bir kaç Ziraat fakültesine görev verilmeli atalık tohumlarımız geliştirilmeli acilen bağımlılıktan kurtulunmalı .

4.Şehirlerde ve çevrelerinde mikro tarım özendirilmeli ilgili belediyelerce karbon ayak izi olmayan ürünlere yönelmeli.

5.Hayvancılığa yönelecek şirketlere vergi muafiyeti sağlanmalı.

Devlet tarım hayvancılık konusunda çiftçiye kredi dağıtmaktan başka bir şey yapmıyor hububat ithal etmekten acilen kurtulmamız lazım. Ayrıca seferberlik ilan edip tüm köy yollarının çevrelerini ıhlamur kestane ceviz gibi ekonomik ürünlerle kaplamalıyız.

Neyse gelecek seçimler ülkemize hayırlı uğurlu olsun umarım bir daha ki seçimlerde milletvekili sayısı 600 den 500 e iner zira bu sefer 600 vekil seçeceğiz.

Seçim çalışmalarında bir damla kan dökülmemeli, gerilim düşürülmeli insanlar sakinleşmeli dökülecek kana alınacak cana ne değer ki ? seçim başarısı mı asla. 

Bu haber 429 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER