Çengelköy mahalle buluşması

Çengelköy mahalle buluşması

Tarih 21 Mart 2018, 13:29 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, her hafta Üsküdar’ın farklı mahallerinde düzenlenen Mahalle Buluşmaları toplantısında bu hafta Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nde Çengelköy Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Çengelköy mahalle buluşması

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, her hafta Üsküdar’ın farklı mahallerinde düzenlenen Mahalle Buluşmaları toplantısında bu hafta Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nde Çengelköy Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

 

Mahalle Buluşmaları toplantısında yavaş yavaş sona gelinirken Başkan Hilmi Türkmen,  Üsküdar’da yapılan hizmetleri ilk ağızdan vatandaşlar ile paylaşarak istişarede bulunuyor.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Başta Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi olmakla birlikte Üsküdar’ımızda şu anda 7 tane kapalı spor salonumuz bulunuyor. Bu senenin sonunda ise toplam 10 tane Kapalı Spor Salonu ve Kültür Merkezimiz olacak ve bunun 7’sinde yüzme havuzu bulunacak. Kirazlıktepe Boğaziçi Yaşam Merkezi, Çamlıca Spor Okulu, Vakıfbank Spor Sarayı, Çavuşdere Spor Sarayı, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Salonu, Burhaniye Gençlik Merkezi, Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’yle Üsküdar’ımız tam anlamıyla bir spor şehri. Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Mayıs ayında açacağız. Engelli vatandaşlarımıza hizmet edebileceğimiz bir merkez olacak. Türkiye’de bir ilk olacak. Bu merkezimizde sadece engelli vatandaşlarımızın yüzebileceği bay-bayan ayrı yüzme havuzları bulunuyor. Yine Selamiali Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Gaziler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinin altına çok güzel bir spor salonu yapıyoruz yaklaşık 2 ay içerisinde açacağız. Ferah Mahallesi’nde de inşallah 2018’in sonunda yapımını tamamlayacağımız çok güzel bir Yaşam Merkezi yapıyoruz. Bunlar bütün vatandaşlarımız için hizmet sunacağımız projeler. Biz Üsküdar Belediyesi olarak 4 yılda Üsküdar’da 59 tane cami yaptık. Şu anda bir kısmının inşaatı devam ediyor. Dolayısıyla Üsküdar bir camiler şehri, spor şehri ve eğitim şehri. Değerli dostlarım, Üsküdar’da 2014 yılında 100 bin öğrencimiz vardı. 2’li eğitim gören öğrenci sayımız %46 idi. Şu anda Üsküdar’da 2’li eğitim gören öğrenci sayımız %6’ya düştü. Sadece belediye olarak 6 tane okul yaptık ve hala da yapıyoruz. Bizim için en önemli mesele eğitimdir. Bizim eğitimle ilgili yaptığımız çok güzel işlerimiz var.  Bilgi Evleri, Çocuk Akademisi, Çocuk Üniversitesi bunlardan bazıları. Okullar konusunda da İstanbul’un en iyi ilçelerinden biriyiz. Sosyal Tesisler konusunda da Üsküdar’ımız İstanbul’da 1 numara. Şimdi eski Nikâh Sarayı’mızın olduğu yere yaklaşık 80 bin kitaplık bir kütüphane yapıyoruz. 2 ay içerisinde de hizmete açacağız,“ dedi.

 

Konuşmasına devam eden Başkan Hilmi Türkmen, “İstanbul’da Boğaz’ı korumak için 1983 yılında çıkarılan bir kanun sebebiyle Boğaz bölgelerimizde imar yapamıyorduk. Şimdi Affet Riski Altındaki Alanların Dönüştürme yasası olarak yeni bir yasa çıktı. Bu yasa doğrultusunda bizim imardaki problemimizin önü açılmış oldu. Şu anda evlerimizde kat sayımız 2 emsal ise 0.30 iken yeni imar planımıza göre kat sayısı 6 olurken emsali 1,50 oldu,“ şeklinde konuştu.

Bu haber 594 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER