Başkan Türkmen “Kadına karşı yapılan suç insanlık suçudur” dedi

Başkan Türkmen “Kadına karşı yapılan suç insanlık suçudur” dedi

Tarih 21 Mart 2018, 12:39 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeni ile kadın çalışanlarına yönelik kahvaltı etkinliği düzenledi. Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşen kahvaltıya 620 kadın çalışan katıldı.

Başkan Türkmen “Kadına karşı yapılan suç insanlık suçudur” dedi

 

Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeni ile kadın çalışanlarına yönelik kahvaltı etkinliği düzenledi.  Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşen kahvaltıya 620 kadın çalışan katıldı.

 

Gerçekleştirilen programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öncelikle Türkiye’nin sınır güvenliği için sürdürülen Afrin operasyonuna değindi. Türkmen, “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor resmen savaş halindeyiz bu zor günlerde ne yazık ki savaşın en çok mağdur olanı hanımlar, annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz, çocuklarımız ve tabii ki babalarımız ama savaşın kadınlar üzerindeki etkisi bir günlük bir aylık bir yıllık değil maalesef hayatının tamamını etkiliyor’’ dedi.

 

Türkmen,  Kadınların toplumda varlık sebebi olduğunu, 8 Mart’ta ki anlayışın yılın 365 günü geçerli olması gerektiğini dile getirdi:

 

“Kadına karşı şiddetin özellikle son günlerde basında çokça duyulduğu bir günde kadını küçümseyen kadını yok sayan hakaret eden onun çalışmalarını gayretlerine, emeklerine saygısızlık yapan insan olamaz. Kadına karşı yapılan” suç insanlık suçudur. Bizler kadını hor gören, kadını hakir görmek isteyenleri tanımıyoruz, bizlerden değildir.”

 

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen günün anısına geleceği aydınlatan kadınlara mum dağıtırken, kadın çalışanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programı ve hediyeler için BaşkanTürkmen’e teşekkür ettiler.

Bu haber 553 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER