
Halit Hızır “Her an seçime hazırız”


Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, İlçe Merkezinde Yerel Basınla yaptığı basın toplantısında 2017 yılı ve öncesi ile ilgili durum değerlendirmesinde bulundu.
Halit Hızır “Her an seçime hazırız”
Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, İlçe Merkezinde Yerel Basınla yaptığı basın toplantısında 2017 yılı ve öncesi ile ilgili durum değerlendirmesinde bulundu.
Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır şu açıklamalarda bulundu ; Değerli Üsküdar’lılar Tarih ve huzurun Şehri Üsküdar’ımızda acısı ve tatlısı ile 2017 yılını geride bırakıyoruz. Bu geçen yılda yaşanan acıların, kederlerimizin ve hüzünlerimizin geride kalmasını bir daha hiç yaşanmamasını diliyorum. Rabbimden hata ve kusurlarımızı da bir daha işlememizi ve ders almamızı niyaz ediyorum.
Bu bağlamda; 2017 yılında ülkemiz dış ve iç birçok olaylar ve hadiseler ile karşı karşıya geldi. Vatanımız terör odakları ve dış güçlerin ayak oyunları ile sınandı. Ülkemizin kalkınmasına, dünya da öncü ülke, güçlü devlet olma yolunda, emin adımlar atmasına, engel olunmaya çalışıldı. Bunlara, dışarıdaki düşmanlarımız neden olsa da, maalesef üzülerek beyan ediyorum ki, yerli iş birlikçileri de yardım etti. Milli irade, güçlü Devlet ve Liderimizin feraseti ile daima ayakta kaldık ve daima mazlumun yanında, zalimin karşısında durduk. Dış politikada, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, hazımsızlıkları ve Terör örgütlerinin yandaşlıkları ile uğraşırken, bir yandan da güneyimizdeki Suriye iç savaşı, Esed zulmünden kaçan mazlum kardeşlerimizin, mültecilerin göçmen sorunları ile uğraştık. Onların Avrupa ülkelerine göç ederken kaçak yollarda heba oluşlarına, bir gecenin sabahında tanık olduk, hüzünlendik. Aylan bebeğin Ege sahilimize vuran cansız bedeni; Milletimize derin acılar, telafisi mümkün olmayan hüzünler yaşattı. Bir tarafta Kuzey Irakta dost dediğimiz ve gerektiğinde kol kanat gerdiğimiz, Barzani, tüm uyarılarımız ve ikazlarımıza rağmen bağımsızlık referandumu yaptı ve bizleri üzdü. Geri adım atmış olması ise onun nezdimizdeki değerinin korunmasına kâfi gelmedi; ABD’nin ülkemiz üzerindeki her fırsatta terör destekçiliği gün yüzüne biraz daha çıktı. PYD, JPG ve PKK’nın silahlanması ve modern silahlar ile donatılması dost ve müttefik ülke dediğimiz ABD eliyle oldu. Yıl boyunca her ortamda Liderimizin uyarı ve ikazlarını dikkate almayan ABD yönetimi, son olarak da Kudüs’ümüz konusunda ciğerlerimizi yakan kararı aldı. Tüm Dünyayı harekete geçirmek, yine Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a düştü. Ümmetin uyanmasına vesile olacak konuşmalarını her platformda yapan Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletlerde yapılan oylamada, ABD’nin rezil olmasına ve dünya ülkeleri gözünde Filistin, dolayısı ile kutsalımız Kudüs konusuna dikkat çekilmesine vesile oldu. Kudüs Kırmızı çizgimizdir, Kudüs Müslümanların namusudur diyerek Ümmetin uyanışına katkıda bulundu. Cumhurbaşkanımız ve iktidarımızın yöneticileri Rusya ve Çin ile yoğun diplomatik girişimlerde bulunarak ticaretimizin artmasına, Uluslararası destekçilerimizin çoğalmasına vesile oldular. Dünyada gitmediğimiz daha evvel ulaşılamayan ne kadar ülke varsa temas kurdular, ticaret yolları aradılar. Enerji alanında yapılan anlaşmalar Ülkemizin Asya- Avrupa arası nasıl bir köprü ve vazgeçilmez bir ticari partner olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Savunma sanayi anlaşmalarımız ise ülke güvenliğimiz için hayati önem taşıyordu ki S 400 füzeleri bu boşluğu doldurdu.
Yurt içi yapılan yatırımlar hızla devam etti. Tüm terör ve hainlerin, ülke çıkarlarına ters düşecek eylemlerine rağmen Ülkemiz son çeyrekle %11.1 büyüyerek dünya da 1. Oldu. Yatırım, istihdam ve büyüme rakamları ile gözde ülke Türkiye, Liderinin feraseti ve gücü, Miletinin güveni ve dik duruşuyla gıpta ile izlenen bir ülke oldu. 2017 yılında hizmete giren havaalanları, köprüler, kavşaklar hizmet binaları, şehir hastaneleri ile büyüyen gelişen ve dönüşen bir ülke olduk. Planlaması süren, inşaatı devam eden projeler ise göz kamaştırmaya devam etti.
Hain FETÖ Terör örgütü ile mücadele her alanda sürdü. Darbe girişimi sanıkları tek tek hak ettikleri cezaları almaya başladılar ki, aziz şehitlerimiz ve değerli gazilerimizin kanları yerde kalmadı. Yurt içindeki tüm failler yakalandı, yargı önüne çıkarılmaya başlandı.
Kaçanlar hakkında yakalama ve talep etme işlemleri devam etti. Kamu çalışanı olarak haksızlığa uğradığını ispat edenlerde, ivedilikle haklarını geri aldı.
İktidarımız iç piyasanın canlanması için teşvik ve müteşebbis desteklerini sürdürdü. Esnaf ve Kobilerimize her alanda yardımlar yapıldı. Sosyal Devletimiz şevkat elini her alanda vatandaşımıza uzattı ki, bunu Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığımız ile belediyelerimiz, hissedilir derecede gösterdiler. Garip guruba insanımız korundu, kollandı. Öksüz ve yetimlerimize, yaşlılarımız ve engellilerimize tüm imkânlarımız seferber edildi.
Ülke genelinde Parti Teşkilatlarımız 2017 yılında yoğun faaliyetler ile meşgul oldu. 16 Nisan Referandumu ile Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde Milletimiz yönetim değişikliğini kabul etti. Başkanlık sistemine geçişin yolunu açtı. Seçilme yaşının düşürülmesi ile gençlerimizin önü açılmış oldu. Meclis dışından seçilecek bakanlar ile ülkenin daha kararlı aktif bir şekilde yönetilebilmesinin önü açıldı. Milletvekili sayısının 600’e çıkarılması ile temsilde adaletin sağlanmasına gayret edildi. İstikrarlı hükümetin 5 yıl görev yapmasına olanak sağlandı. Cumhurbaşkanının partisi ile ilişiği kesilir maddesi değiştirildi ve Kurucu Genel Başkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partimizin başına tekrar geçmesinin önü açıldı.
Üsküdar Teşkilatlarımız bu referandumda, değişimi yapılacak maddeleri anlatmak üzere 60 günlük bir seçim dönemi geçirdi. Hiç almadığı kadar Üsküdar’ımızda oy alan teşkilatlarımız haklı gururu yaşadı. Danışma meclisleri, koordinasyon toplantıları, halk meclisleri ile vatandaşımıza ulaşmanın yolları arandı. Teşkilatımız Ramazan etkinlikleri ile 30 gün her mahallemizde, seçmenimizle, gönül sofrasında bulundu.
Teşkilatlarımızın daima diri durumda olması için, parti içi eğitim seminerleri düzenlendi. 15 Temmuz’u Anlat Üsküdar konulu kompozisyon ve şiir dalında yapılan yarışmanın ödülleri dağıtıldı. 1. ‘ye Umre 2. ve 3. Olan eser sahiplerine ödülleri takdim edildi. 176 eserin toplandığı 15 Temmuz’u Anlat Üsküdar kitabı görkemli bir tören ile tanıtıldı ve dağıtımı yapıldı.
Teşkilatlarımızın katılımı ile AK Partimizin iktidara gelişinin 15. Yılı münasebeti ile Üsküdar Belediyemizin bu yıl hizmete soktuğu Çavuşdere Spor Sarayında yaklaşık 2500 kişinin katılımı ile etkinlik düzenlendi. Genel Başkan Yardımcılarımızdan Sn. Hayati Yazıcı, Sn. Mustafa Ataş ve Sn. Ravza Kavakçı Kan hanımında İstanbul Milletvekillerimiz Sn. Metin Külünk, Sn. Mehmet Ali Pulcu, Sn. İsmet Uçma ve Sn. Hurşit Yıldırım’ında katılım sağladığı program muhteşem oldu.
Haftanın her günü bereketli, hareketli bir o kadar etkin çalışmalar yapan kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımız ile İlçe Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimiz, Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Türkmen ve Yardımcıları ile 2017 de olduğu gibi 2018 de de durmadan, yorulmadan İlk günkü aşk ile yolumuza devam edeceğiz.
Bu vesile ile tüm vatandaşlarımı en derin hürmet, saygı ve muhabbetle selamlıyor hayatlarında herşeyin önceki yıllardan daha güzel olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
Halit HIZIR AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR
Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ücretsiz Yaz Spor Okulları için kayıt süreci başladı.
ÜSKÜDAR’A GELİR İKEN YENİDEN BAŞLIYOR
Üsküdar sahilinde gerçekleşecek etkinlikte Üsküdarlıları hoş bir müzik, renkli stantlar, el emeği üretimler ve sokak lezzetleri karşılayacak
Saadet Partisi mitinginde on binler haykırdı Özgür Gazze Özgür Filistin saldırılar artık son bulsun
Saadet Partisi lideri Arıkan Üsküdar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”