Çocuklara en güzel hediye ; NONO Çocukların yeni masal kahramanı

Çocuklara en güzel hediye ; NONO Çocukların yeni masal kahramanı

Tarih 26 Aralık 2017, 12:01 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy’lü komşumuz İlkgül Kaya sesli masal kitaplarıyla çocuklarımızın ev içi eğitimine büyük bir katkıda bulunuyor.

Çocuklara en güzel hediye ; NONO Çocukların yeni masal kahramanı


Çengelköy’lü komşumuz İlkgül Kaya sesli masal kitaplarıyla çocuklarımızın ev içi eğitimine büyük bir katkıda bulunuyor.


Yazar İlknur Kaya ile görüştük ve aldığımız bilgileri paylaşmak istedik ,Halkla ilişkiler mezunu olan İlkgül Kaya,  4 çocuklu bir ailenin ilk çocuğudur.


İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinde 17 yaşında sekreter olarak başladığı meslek hayatına sonra (1328 konutluk Göksu Evleri ve İntera da)  yönetici sekreteri olarak devam edecektir. 22 yaşında meslek değiştirmeye karar veren İlkgül Kaya,  Can-Arsen Gürzap yönetimindeki Dialog kursuna giderek Spiker-Sunucu eğitimi alır ve radyo serüveni başlar. Çeşitli radyolarda Haber müdürlüğü ve spikerlik yapar. (Cem Radyo-İstanbul Fm- Müjde Fm) İlkgül Kaya halen her Pazar Kanal 34 TV’de “İlkgül Kaya ile Her Şey” programını hazırlayıp sunmakta.

2003 yılında Dublaj hayatına asistan olarak başlayan İlkgül Kaya, kısa sürede Dublaj Yönetmeni olur. Dublaj Yönetmeni ve Dublaj Sanatçısı olarak halen dublaj hayatına devam eder. 

İlkgül Kaya, binlerce filmde, belgeselde ve çizgi filmde konuşmuş, izlediğimiz sese dair her şey de onun sesine rastlamak mümkün. 

Türkiye onu fenomen çizgi film “KAYYU”  ile tanıdı. Aynı zaman da Japonların ünlü çizgi film karakteri “Mirmo” nun da sesidir.

Kaya’yı sesli masal kitabı yazmaya iten sebep ise, ekranlarda vurdulu kırdılı, çocukları şiddete teşvik eden ve piyasalarda adeta sapkınlık derecesindeki masalların çocuklara dayatılması olduğunu söylüyor.

 

Kaya , çocukluğumuzun sade, değerlerimizin ön planda olduğu masalları yeniden hatırlatmak ve ebeveynlerin çocuklarına söylemek istediklerini masal tadında aktarmak için kendi masal kahramanı “NONO”yu yaratıyor. Kayyu’nun sesi artık “NONO” da hayat buluyor.

 

NONO ilk etapta 4 seriden oluşuyor.

*Ben  bir numarayım.

(Çocukların kendi aralarındaki üstünlük savaşı Kurbağa ve Öküz )

*Yalan söylemek çok kötü

(Küçük  bir yalanın bile büyük sonuçlar doğurabileceği Yalancı Çoban)

*Bugün okula gitmek istemiyorum

(Okula ağlayarak giden ya da gitmek istemeyenler için okulun önemi Ağustos böceği ve karınca)

*Yabancılar ile Konuşma

(Son yıllarda çocuk kaçırılma olaylarının çok yaşanması üzerine yabancılar ile aileleri yanlarında değilse konuşmamaları ve güvenmemeleri Kurt ile Yedi keçi yavrusu)

Masalıyla anlatılmıştır.

 

NONO sesli masallar serisi çocukların görsel, işitsel ve dokunsal duyularını kullanarak öğrenmeleri amacıyla hazırlanmış. Her kitapta farklı bir değer eğitimine yer veren NONO, Milli Eğitim Bakanlığı Okul öncesi eğitim programındaki , Dil Eğitimi, Bilişsel, Sosyal ve Duygusal gelişim maddesindeki kazanımlara dair  pedagojik  içeriğe sahiptir.

 

Yeni Yılda çocuklarınıza “NONO”yu  hediye edebilirsiniz. Tüm Kitapçılardan ve İnternetten NONU’yu temin edebilirsiniz.

 

Bu haber 629 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER