ENGEL DEĞİL FARKINDA OLDUK

ENGEL DEĞİL FARKINDA OLDUK

Tarih 06 Aralık 2017, 12:00 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdarlıların gözbebeği Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, 3 Aralık Pazar günü engelli vatandaşlarımıza ev sahipliği yaptı.

ENGEL DEĞİL FARKINDA OLDUK

Üsküdarlıların gözbebeği Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, 3 Aralık Pazar günü engelli vatandaşlarımıza ev sahipliği yaptı. Engelliler Haftası kapsamında engelli kardeşlerimiz ve aileleri için yemek programı tertip edildi. Saat 14.00 itibarıyla başlayan etkinlik, engelsiz bir dünyanın kapısını aralar nitelikte devam etti.


 
Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: "Yılda yalnızca bir gün engelli kardeşlerimizin yanında olmak bize yakışmaz. Böyle özel günleri anmak, hatırlamak ve güzel programlar yapmak gerekir. Bu programları yapmanın faydalı olduğuna inanıyorum. Çünkü toplumun dikkatini çekmek, topluma ve millete mesaj vermek böyle günlerde daha anlamlı oluyor. Bizler de Üsküdar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize ve ailelerine karşı birtakım sosyal hizmetler veriyoruz. Yeterli mi? Asla değil! Tabii ki çok daha iyisini, çok daha anlamlısını ve çok daha sürdürülebilir olanını yapmalıyız. İnşallah önümüzdeki aylara doğru Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açacağız. Bu merkez sadece Üsküdar ve İstanbul’da değil tüm Türkiye’de bir ilk olacak. Çünkü bu proje ile birlikte engelli bir evladı olan anne-baba, çocuğunu bize emanet edip bir yerlere gidebilecek ve o çocuğa biz bakacağız.


 
 "BU BİR SEVDA VE SEVGİ İŞİDİR"


 
Nitekim hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli ailelerin ve engelli çocukların, diğer insanlara göre hayatları çok daha zor. Ne güçlükler içerisinde yaşadıklarını çok iyi biliyorum. Bu dünya gelip geçicidir. Hepimiz birer imtihana tabi tutuluyoruz. Bu sınavı başarıyla geçmek için hepimize çok ama çok iş düşüyor.
Hepimiz, yaşadığımız bu şehre ve bu güzel insanlara nefes olmalıyız. O yüzden bizler de gayret ediyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışıyor. Onları ayrıca tebrik ediyorum. Bu bir sevda ve sevgi işidir. Amaç Allah’ın rızasını kazanmaktır. Bu duygularla çalışıyoruz. Her zaman yanınızda olduk. İnşallah bundan sonrada yanınızda olmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız." diye açıklamalarda bulundu.


 
Boğaz’ın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıyan Kültür ve Spor Merkezi, sporun sosyalleştirici ve birleştirici unsurlarını daima vurguluyor. Tesislerden istifade etmek isteyen engelli vatandaşlar için açıldığı günden bu yana ücretsiz seans uygulaması  yapmaya devam ediyor.

 

Bu haber 492 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER