Çengelköy de mevlit Kandilinde şehitler için dua edildi şerbet dağıtıldı

Çengelköy de mevlit Kandilinde şehitler için dua edildi şerbet dağıtıldı

Tarih 30 Kasım 2017, 10:56 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nde mübarek Mevlid Kandili’nde Üsküdarlılara şerbet ikramında bulundu.

Çengelköy de mevlit Kandilinde şehitler için dua edildi şerbet dağıtıldı

Üsküdar Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nde mübarek Mevlid Kandili’nde Üsküdarlılara şerbet ikramında bulundu.

Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirdiği gece olan Mevlid Gecesi nedeniyle, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nden şerbet akıtıldı ve tüm şehitlere duâ edildi.

Kandilleşme merasimine Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar İlçe Müftüsü Enver Osman Kaan, başkan yardımcıları, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kandilleşme merasiminde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Aziz şehitlerimizi ve muhterem gazilerimizi hiç bir zaman unutmamak için  15 Temmuz Şehitler Çeşmesini yaptırdık. Kıyamete kadar bu çeşmeden şehitlerimizin ruhu için Fatihalar akacak inşallah. Özellikle böyle mübarek gecelerde bu çeşmeden gül şerbeti akıtmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Allah ülkemizin birliğini ve dirliğini daim etsin, bizleri Cenab-ı Allah kendine hakiki kul, Peygamberimize gerçek ümmet eylesin inşallah, hepinizin Mevlid Kandili mübarek olsun,“ ifadelerini kullandı.

Mevlid Kandili sebebiyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu için Üsküdar İlçe Müftüsü Enver Osman Kaan Kur’an-ı Kerim okudu ve ardından kandil merasimine katılan herkese şerbet ikramında bulunuldu. 

 

Bu haber 484 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER