Türkmen ” İstanbul’un en güzel meydanı, en güzel sahili Üsküdar olacak “


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2018’de bitecek olan Üsküdar Meydan ve Harem-Beylerbeyi Yürüme ve Bisiklet Yolu Projelerini CNN Türk canlı yayınında anlattı.
Türkmen ” İstanbul’un en güzel meydanı, en güzel sahili Üsküdar olacak “
Üsküdar Belediyesi’nin kültür faaliyetlerinde kullanılmak üzere hizmete aldığı Valide Sultan Gemisi’nde vatandaşlar ile Boğaz turuna çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2018’de bitecek olan Üsküdar Meydan ve Harem-Beylerbeyi Yürüme ve Bisiklet Yolu Projelerini CNN Türk canlı yayınında anlattı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, CNN Türk canlı yayınında sorulan soruları yanıtladı, “Şu anda devam etmekte olan Üsküdar Meydan çalışmasında son 2 ayın içerisindeyiz. Kazıklı teras sistemi adı verdiğimiz çalışmada artık kazıkların çakılması ve üzerine tablaların atılması aşamasındayız. Üsküdar meydanındaki keşmekeş trafik ve yaya sirkülasyonundaki yoğunluğun rahatlaması için bu proje ile 12.800 metre kare alan kazanmış olacağız,” dedi.
Denize dolgu yapıldığı algısının yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen, “Burada yapılan çalışma kazıklı teras sistemi adı verilen bir çalışmadır. Kazıklar çakıldıktan sonra üzerine tablayı koyduğumuzda alt tarafta deniz doğal sınırını, kıyıya kadar uzantısını devam ettirecek. Şemsi Paşa Camii’nin önündeki alanı Ocak ayının sonuna bitirmiş olacağız, Üsküdar Meydanındaki tüm çalışmaları da Haziran ayı gibi toparlamış olacağız. Üsküdarlı hemşerilerimiz bu işin cefasını çekti, inşallah sefasını da sürecekler. Tüm bu çalışmalar bittiğinde hem meydan büyümüş olacak hem de Harem’den Üsküdar’a, Üsküdar’dan Beylerbeyi’ne kadar olan sahil düzenleme projesi kesintisiz yaya yolu, bisiklet yolu ve araç yolunu tamamlamış olacağız,” dedi.
Yağmur sularından olumsuz etkilenen Üsküdarlılar için kanal çalışmasının devam ettiğini dile getiren Başkan Hilmi Türkmen, “Tüm bu sıkıntılar, oluşan görüntüler gelecek yazın başında tamamen tarihe karışacak,” ifadelerini kullandı.
“Üsküdar Metrosunu Açıyoruz”
Kazıklı teras sistemi yalnızca Üsküdar Meydanının önündeki alanı genişletmeyi hedefliyor diyen Başkan Türken, “Kazıklı teras sistemi yalnızca Üsküdar Meydanındaki alanda mevcuttur. Gerek Harem’e doğru gerekse Beylerbeyine doğru sahilde genişletme çalışması projede bulunmuyor. Marmaray’ın burada bulunması ve bu ayın sonunda açılması planlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının son durağı olma hasebiyle buradaki meydanı denize doğru genişletiyoruz. 80 bin metre kare olacak olan meydan, İstanbul’un en güzel meydanı, en güzel sahili olacak,” ifadelerini kullandı.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.