
Üsküdar da 4 mahallede dönüşüm başlıyor
Türkmen “ Altını çizerek söylüyorum biz burada hiçbir vatandaşımızı üzmeyeceğiz”
Üsküdar da 4 mahallede dönüşüm başlıyor
Türkmen “ Altını çizerek söylüyorum biz burada hiçbir vatandaşımızı üzmeyeceğiz”
Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve vatandaşlar arasında yapılan görüşmeler neticesinde varılan anlaşma sonucunda Üsküdar’da 4 mahalleyi kapsayan büyük kentsel dönüşüm atağı başlıyor.
İstanbul’un önemli deprem noktalarından biri olması nedeniyle harekete geçen Üsküdar Belediyesi, ilk etapta Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat Mahallelerini kapsayacak büyük bir adım attı. Uzun süredir vatandaşlar, belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler sonuçlandırıldı.
Cumartesi günü başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “4 mahallede başlayan sürecin bize göre en önemlisi Çamlıca. Bu bölgedeki çalışmamız değil Üsküdar’a Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Çok güzel bir mimariyle yeni bir yerleşim yeri planı yapıyoruz. Öyle hazırlandık. Burada önceliğimiz depremsellik açısından biran önce bu dönüşümü gerçekleştirmek. Çünkü İstanbul, Türkiye’de önemli deprem riski taşıyan bölge. Bu binalar 30- 40 senelik binalar. O günün şartlarına göre yapılmış binalar. Artık bu binalarla hayatımızı devam ettiremeyiz. İnsanlar buradaki riskli yapılarda otursun istemiyoruz. Hem riskten kurtarmak hem de Çamlıca Camimizin etrafında güzel bir mimariyle camiye yakışacak, bizim İslam medeniyetimizin merkezi olan bu bölgenin yeniden şekillenmesine hizmet edecek anlayışla burada ilk hamlemizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
Bölgede vatandaşların projeye sıcak baktığını anlatan Başkan Türkmen, “Genel itibarıyla vatandaşımız proje ve sunulan önerilerden memnun. Ama altını çizerek söylüyorum biz burada hiçbir vatandaşımızı üzmeyeceğiz. Vatandaşımıza rağmen bir şey yapmayacağız. Vatandaşlarımız tapuları ve binaları itibarıyla neyi hak ediyorlarsa onları fazlasıyla kazandırmış olacağız. Cumartesi günü ilk kazmayı vuracağız. 3 ay içinde tahliye işlemlerinin tamamlanmasıyla proje başlayacak ve 1.5 yıl içinde yeni bir estetik görünüme kavuşturacağız burayı” diye konuştu.
Çamlıca Cami’nin eteklerini hem camiyle uyumlu estetik bir görünüme hem de sağlam yaşam alanlarına kavuşturacak projenin 1.5 yılda tamamlanması planlanıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
CHP İstanbul 39 İlçe Başkanı son gelişmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı

22 Mayıs günü İl binasında yapılan açıklama sonrası 23 mayıs akşamı Üsküdar da CHP İlçe Başkanı Berk Tütüncü
AK PARTİ ÜSKÜDAR MAHALLE TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Üsküdar teşkilatı İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları ile beraber sırayla Üsküdar ın mahallelerinde tarama çalışmaları yapıyor.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV




