
CHP Kirazlıtepe’de Kentsel dönüşüm toplantısı yaptı


CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 20.Ağustosta Kirazlıtepe Mahallesinde Kuledibi sokakta bölgenin imar sorunları konulu bir toplantı düzenledi.
CHP Kirazlıtepe’de Kentsel dönüşüm toplantısı yaptı
CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 20.Ağustosta Kirazlıtepe Mahallesinde Kuledibi sokakta bölgenin imar sorunları konulu bir toplantı düzenledi.
Kentsel dönüşüm ilan edilen bölgede katılım yüksek oldu İstanbul 1.Bölge milletvekili Mahmut Tanal İl yöneticileri CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan MHP HDP ve BTP den il ilçe yöneticileri de toplantıya iştirak ettiler.
İlçe Başkanı Erdoğan “Üsküdar Belediyesi tarafından bölgeniz Kentsel dönüşüm alanı ilan edildi 1500 konut 6000 nüfusu ilgilendiren önemli bir konu. Geçen 11 ayda ne değişti ? Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden dört vatandaş geldi geçen hafta belediye bunlara 40 yıldır oturuyorsunuz size kar artık çıkın gidin diyorlar dedi.
Ateş düştüğü yeri yakar 11 ay önce kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen yerlerde ve sizleride de şerh var. Bu belediye kanunu gereği yapılıyor. 190 dönümde tüm hak TOKİ de sizlere sözleşme öneriyorlar kabul etmemenize en çok onlar sevinecekler. Bana kestirmeden ne vereceksin o yazmıyor, binasını yapmayanlar daha büyük zarar görecek kesimi oluşturuyor al paranı çek git deniyor.
Belediyeler her türlü ihtiyaçları gideren kurumlar olmalıdırlar sizin yaşamınız kolaylaştıran bir kurum olmalıdır. Buraların değerlendirmesini belediye yaptı size ne verileceğini Toki ona göre diyor. Size soran yok siz birlik olursanız size zarar veremezler.
Sizler belediye önüne 5 kişi gelin 5 kişi ile yanınıza geliriz ama kimse bir şey yapmaz ise bizim bir şey yapmamızı beklemeyin. Dedi ardından mikrofonu Tanal’ a verdi.
Tanal “Barınma hakkı önemli bir insani haktır, Üsküdar belediyesi böyle bir Kentsel dönüşüm talebinde bulunmamış olsaydı başınıza böyle şeyler gelmezdi. Bazılarınızın kapılarına mühür vurulmuş 2964 sayılı kanun 3194 sayılı Boğaziçi ve TCK nın 184 sayılı yasasına aykırı olarak yapılan konutunuz mühürlenmiştir diye yazıyor. TCK 184 ün yürürlülük tarihi 2005 yılıdır geçmiş yapılara taşınamaz. Suçta ki eşitlik ilkesi gereği mühürlerin iptali için davalar açabilirsiniz. ToKİ kar amaçlı kurulmamıştır, fakire fukaraya konut yapsın diye kurulmuştur.
Size yapılan yapılan Toki tekliflerinde 4.madde 6.fırka da üzerinde bina olmayan arsalara bedelini öderim alırım diyor. Bu zorbalıktır bunun hesabını sandıkta sorarsınız. Kentsel dönüşüme evet ama yerinde olmak kaydıyla ve göç ettirilmemek şartıyla olmalıdır. “ dedi
Vatandaşlar da söz aldılar ve ,
Vahap Bey;” 100 metrekare payım var bir daire ve 12.000 tl önerdiler ve yıkımlar başladı hep sustuk yine susuyoruz, malımıza parti farkı olmadan sahip çıkalım.”
Vatandaş “geçmişe değil bugüne bakalım kentsel dönüşüm yapsınlar ama hakkımız versinler. Bizleri buralardan kovalamasınlar.”
Kirazlıtepe Muhtarı Nazmi Yamaç “Bölgemizin hisseli tapu sorunu olduğu için bu haldeyiz. Kimsenin yeri net değil. Buralar Boğaziçi imardan etkilendiği için sorunlarımız katmerli, inşallah çözülecek” dedi.
Çengelköy Gazetesi olarak temennimiz mahalle halkını üzmeden kırmadan kentsel dönüşüm gerçekleşir ve diğer mahallelerimize örnek olur. O yüzden her eleştiriyi her fikri dikkate almalıyız diye düşünüyoruz. Yerel basın sesi olarak bölgeyi takip etmeye ve sizleri bu haberlerle buluşturmaya devam edeceğiz.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.