Küçüksu plajını geri istiyoruz

Küçüksu plajını geri istiyoruz

Tarih 29 Mayıs 2017, 13:47 YazdırBu haberi yazdır

İ.B.B. geçmiş yıllarda Küçüksu deresi ıslah çalışmaları sırasında Küçüksu plajını halkın hizmetine açmıştı ancak bir sezon açık kalan plaj bir daha açılmadı.

Küçüksu plajını geri istiyoruz

İ.B.B. geçmiş yıllarda Küçüksu deresi ıslah çalışmaları sırasında Küçüksu plajını halkın hizmetine açmıştı ancak iki sezon açık kalan plaj bir daha açılmadı.


2006 temmuz ayında törenle açılan Küçüksu plajının neden hizmete açılmadığı ve atıl halde tutulduğu anlaşılamıyor.


Açılış töreninde Topbaş ,” yılda 60 milyon metreküp suyu boğaza deşarj eden 15 kilometre uzunluğundaki Küçüksu Deresi üzerindeki ıslah çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını kaydederek, şöyle devam etti: ''Bugüne kadar 150 milyon YTL para harcadık ve bir o kadar daha harcadıktan sonra burada hiçbir problemimiz kalmayacak. 24 Mayıs 2005 tarihinde yapılan ölçümde, buradan alınan bir çay bardağı suda 380 bin kolibasili vardı. Bugün yapılan ölçümde ise 30 kolibasili bulunuyor. Bu çok ideal bir rakam. 2005 yılında iğrenç, bakılamaz halde olan derenin bugünkü halini hep birlikte görüyoruz. Tertemiz, berrak , yüzülebilir bir dere ve deniz . Yıllarca hizmet vermiş Küçüksu Plajı’nı da 55 günde 680 bin YTL maliyetle hazırladık.  Plajı'nı yeniden halkımıza kazandırdık.Buradaki gibi artık park ve bahçelerde sert zeminleri kaldırıyoruz. Beton blok gibi zeminleri kaldırıyoruz, insanlarımız yürürken toprağa, çimene basabilsin.” Demişti.


Küçüksu plajının yanında Küçüksu mesire alanı da otoparklara teslim olmuş ve her yeri çakıllarla kaplanmıştı bölgede yaşayan vatandaşlar deniz kenarlarında daracık parklarda piknik yapıyorlar acilen mesire alanı ile plajın halkın kullanımına açılmasını diliyoruz.

 

Bu haber 628 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER