İMAR PROTESTOSUNDA  ARAÇ KONVOYU DÜZENLENDİ

İMAR PROTESTOSUNDA ARAÇ KONVOYU DÜZENLENDİ

Tarih 24 Mayıs 2017, 12:36 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar İmar Derneği ve mahallelerde oluşan platformlar 21 Mayıs Pazar günü yaşadıkları imar hoşnutsuzluğunu gündeme getirmek ve bir çare aramak amacıyla araçlar ile bir konvoy düzenledi.

İMAR PROTESTOSUNDA  ARAÇ KONVOYU DÜZENLENDİ

 

Üsküdar İmar Derneği ve mahallelerde oluşan platformlar 21 Mayıs Pazar günü yaşadıkları imar hoşnutsuzluğunu gündeme getirmek ve bir çare aramak amacıyla araçlar ile bir konvoy düzenledi.


Yüzlerce araç ve yüzlerce insanın katıldığı bu sessiz protesto eylemi ile amaçları boğaz imar durumunu gündeme getirip İstanbul ve Üsküdar Belediye yetkililerinin dikkatini bu konuya çekmekti.9 mayıs günü de bu eylemi yapmışlar ve sorunlarını gündeme getirmeyi başarmışlardı.


Üsküdar İmar Derneği gazetemize yaptığı açıklamada "60 yıldır çözülmeyen imar probleminin vatandaşın isteği ve talepleri dikkate alınarak çözülmesini istiyoruz. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz.

 

Boğaziçi imar yasasının getirdiği kısıtlamalar yüzünden Avrupa yakasında bizim emsalimiz olan Şişlide, Kâğıthane’de komşumuz olan Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye’de 5,2  - 12,5 olan imarı biz alamıyoruz. Avrupa yakasında gökdelenler yapılmış bize ise 1000 metre arsan olursa 150 metre 4 kat ev yapabilirsin diyorlar.

 

 1000 metre yer için 200 metrelik 5 parsel birleşecek 400 metre belediyeye terk edecek 600 metrenin 150 metresine 4 kat ev yapacak yıktığı 4 katlı evine karşılık 1 daire alacak 4 katta oturan 4 kardeşten hiç biri bölüşüm sorunu yüzünden bu dairede oturamayacağı için 4x4 16 aile evsiz kalacak.

 

Bu verilen imar ile mahallelerimizde yaşayan insanlar kentsel dönüşümü gerçekleştiremezler.  Ya tabuta dönüşmüş yapılarda yaşayacak ya da bu mahalleleri terk etmek zorunda kalacaklar.

 

 Bizim seçtiğimiz siyasilerden talebimiz. Mecliste Boğaziçi yasası yeniden yapılsın ve bize de Kâğıthane’de, Şişli’de, Kadıköy’de, Ümraniye’de Ata şehirde verilen imarın aynısı verilsin.

 

 Halkımızdan talebimiz derneğimize gönüllü üye olmaları. Birlik olalım her ortamda taleplerimizi dile getirelim. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Mülkümüze sahip çıkalım Bizim olanı en güzel şekilde almamız lazım. Asıl olan biziz. Mücadeleye devam. Mutlaka adil bir imar ve sağlıklı bir kentsel dönüşüme kavuşacağımıza inanıyoruz. "Dedi

Bu haber 850 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER