ÜSKÜDAR’IN ‘’ÖZEL ÖĞRENCİLERİ’’ SERTİFİKALARINI ALDI

ÜSKÜDAR’IN ‘’ÖZEL ÖĞRENCİLERİ’’ SERTİFİKALARINI ALDI

Tarih 18 Mayıs 2017, 17:13 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi rehabilitasyon merkezinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde eğitim alan özel öğrencilere gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi.

ÜSKÜDAR’IN ‘’ÖZEL ÖĞRENCİLERİ’’ SERTİFİKALARINI ALDI


Üsküdar Belediyesi rehabilitasyon merkezinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde eğitim alan özel öğrencilere gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi.


Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, rehabilitasyon merkezinde eğitim alan özel öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve Üsküdarlılar katıldı.


Törende özel öğrencilerin sergilediği folklor gösterisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Üsküdar Belediyesi rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Hilal Kulhan yaptığı sunum ile özel eğitimin engelli bireyler üzerindeki etkileri anlattı.


Törende konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, ‘’Bugün hepimiz için özel bir gün çünkü bugün özel yavrularımızın karne günü. Üsküdar Belediyesi olarak özellikle sosyal belediyeciliğin en güzel, en önemli, en anlamlı projelerini sunuyoruz. Bu projede onlardan biri. Bugün rehabilitasyon merkezimizde eğitim alan yavrularımıza adeta yıl sonu karne günü şenliği düzenlemek istedik. Bizi bugün yalnız bırakmaya herkese teşekkür ediyorum.  Yaşam alanlarımıza baktığımızda hayat bazılarımız için zorlukla dolu. Özellikle kamu kurumları, belediyeler, STKlar, kanaat önderleri olarak hayatın zorluklarıyla karşılaşmış ailelerin yanında olmak adına herkes kendince bir takım çabalar gösteriyor. Bizde Üsküdar Belediyesi olarak  yaptığımız çalışmalar ile iddia ediyoruz sosyal belediyecilikte öndeyiz. Bizim için önemli olan sosyal belediyecilik anlamında insanların sıkıntılarına bir nebzede olsa çare olacak işler yapmak, biz bunu önemsiyoruz. Bundan sonra da bu gayretimiz devam edecek’’ dedi.


‘’Bu projemiz Türkiye’de bir ilk’’

Türkiye’de ilk kez olarak hayata geçirilecek olan ‘’Engelsiz Yaşam Merkezi’’ projesinin tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini veren Başkan Türkmen, ‘’ Bugün buradan size bir müjdeyi de vereyim. Türkiye’de bir ilk olan ‘’Engelsiz Yaşam Merkezi’’ projemiz bitime doğru yaklaştı. Allah nasip ederse eylül ayında yeni sezonla birlikte eğitime başlayacak. Orada sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından özel öğrenciler sertifikalarını Başkan Hilmi Türkmen’in elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Tören, ‘’Yaşama Sevinci Orkestrası’’ nın konseriyle sona erdi. 

Bu haber 427 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER