Üsküdar da 2000 sporcu buluştu
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları”nda 2 bin özel sporcu yarıştı.
Üsküdar da 2000 sporcu buluştu
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları”nda 2 bin özel sporcu yarıştı.
Üsküdar Belediyesi 11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları, 2 bin özel sporcunun katılımıyla Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul’un 39 ilçesi ile 17 ile ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2 bin engelli sporcuların katıldığı atletizm yarışları renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinliğe Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile çok sayıda davetli ile vatandaşlar ve sporcuların aileleri katıldı.
Özel sporcuların sosyal yönlerini ortaya çıkarmak ve hayatın farklı yönlerini keşfetmeleri amacıyla yapılan program engelli sporcuların kortej yürüyüşüyle başladı. Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunan sporcular hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. İşitme engelliler için ise işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okudu. Özel çocuklardan oluşan oyun grupları tarafından çeşitli yörelere ait halkoyunlarının sergilendiği programda eğlenceli dakikalar yaşandı.
11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları’nda gençler; 50, 100, 200 metre kategorilerinde ve 4x100 metre kategorisinde bayrak yarışı için yarıştı. Yarışların ardından bütün katılımcı özel sporculara madalyaları verildi.
Programla ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “11.sini düzenlediğimiz Özel Sporcular Atletizm Yarışması’ndayız. Bu yarışma 2007 yılında başladı. Bir kartopu gibi büyüdü gitti. İlk yıl 250-300 öğrenciyle başladık. Şimdi 2 bini buldu. İlki sadece Üsküdar ölçeğindeydi. Şimdi İstanbul’un tüm ilçelerinden ve 17 Anadolu ilimizden gelen var. Bu sene Kıbrıs’tan gelenler de var. Harika bir organizasyon. Sadece özel çocuklarımız için değil onların aileleri, öğretmenleri herkes için mutlu bir tablo. 2 aydır bu yarışmaya hazırlanan çocuklarımız var. Bu yarışmadan sonra onlara güzel bir boğaz turu da yaptıracağız. Çok güzel duygularla İstanbul’dan ayrılacaklar. Onların hayata bağlanması amacıyla yanlarında olmak istiyoruz. Onları çok seviyoruz.” dedi.
Programın sonunda Özel Sporcular çıkarıldıkları Boğaz Turunda İstanbul’un eşsiz güzelliklerini keşfettiler.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK
Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.





