Üsküdar da 2000 sporcu buluştu

Üsküdar da 2000 sporcu buluştu

Tarih 10 Mayıs 2017, 10:24 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları”nda 2 bin özel sporcu yarıştı.

Üsküdar da 2000 sporcu buluştu

 

Üsküdar  Belediyesi tarafından  düzenlenen “11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları”nda 2 bin özel sporcu yarıştı.

 

Üsküdar Belediyesi 11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları, 2 bin özel sporcunun katılımıyla  Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul’un 39 ilçesi ile 17 ile ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2 bin engelli sporcuların katıldığı atletizm yarışları renkli görüntülere sahne oldu.  

Etkinliğe Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile çok sayıda davetli ile vatandaşlar ve sporcuların aileleri katıldı.  

Özel sporcuların sosyal yönlerini ortaya çıkarmak ve hayatın farklı yönlerini keşfetmeleri amacıyla yapılan program engelli sporcuların kortej yürüyüşüyle başladı. Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunan sporcular hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. İşitme engelliler için ise işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okudu. Özel çocuklardan oluşan oyun grupları tarafından çeşitli yörelere ait halkoyunlarının sergilendiği programda eğlenceli dakikalar yaşandı.

11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları’nda gençler; 50, 100, 200 metre kategorilerinde ve 4x100 metre kategorisinde bayrak yarışı için yarıştı. Yarışların ardından bütün katılımcı özel sporculara madalyaları verildi. 

Programla ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “11.sini düzenlediğimiz Özel Sporcular Atletizm Yarışması’ndayız. Bu yarışma 2007 yılında başladı. Bir kartopu gibi büyüdü gitti. İlk yıl 250-300 öğrenciyle başladık. Şimdi 2 bini buldu. İlki sadece Üsküdar ölçeğindeydi. Şimdi İstanbul’un tüm ilçelerinden ve 17 Anadolu ilimizden gelen var. Bu sene Kıbrıs’tan gelenler de var. Harika bir organizasyon. Sadece özel çocuklarımız için değil onların aileleri, öğretmenleri herkes için mutlu bir tablo. 2 aydır bu yarışmaya hazırlanan çocuklarımız var. Bu yarışmadan sonra onlara güzel bir boğaz turu da yaptıracağız. Çok güzel duygularla İstanbul’dan ayrılacaklar. Onların hayata bağlanması amacıyla yanlarında olmak istiyoruz. Onları çok seviyoruz.” dedi. 

Programın sonunda Özel Sporcular çıkarıldıkları Boğaz Turunda İstanbul’un eşsiz güzelliklerini keşfettiler.

 

Bu haber 463 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER