CHP’Lİ TANAL KÖPRÜ ZAMLARINI SORDU

CHP’Lİ TANAL KÖPRÜ ZAMLARINI SORDU

Tarih 02 Mayıs 2017, 13:18 YazdırBu haberi yazdır

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 3. Köprü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

CHP’Lİ TANAL KÖPRÜ ZAMLARINI SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 3. Köprü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tanal, 3. Köprünün Hazineye maliyetinin, hükümetin beklediğinden çok daha fazla olduğunu iddia ederek mali tablonun bu şekilde devam etmesi halinde hazinenin kasanından köprünün maliyeti kadar para çıkacağını iddia etti.


Tanal“Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan 3. Köprüden günlük 138 binin altında geçen her araç için geçiş ücreti hazine tarafından ödeniyor. Bu anlaşmanın basiretsizliği çabuk anlaşılmış olacak ki  önce Avrasya Tüneli ve 3. köprü kullanılsın diye diğer köprülere %48 zam getirdiler, şimdi de 3. Köprünün geçiş ücretine zam getirerek hazinenin sorumluluğunu hafifletmeye çalışıyorlar. Ancak bu öyle bir anlaşma ki; diğer 2 köprünün yıllık gelirinin toplasanız 3. Köprünün hazine garantisini karşılamaya yetmiyor. Tablo böyle giderse köprünün hazineye maliyeti neredeyse proje bedeline eşit olacak. Bu haliyle projeler yalnızca yüklenici firmalara yararken, hem devlete hem vatandaşa zarar veriyor. Maalesef bu zarar yalnızca hükümetin görev süresi ile sınırlı değil yıllarca halkın sırtında olacak. Yandaşın rantını da halk ödeyecek.“ diyerek açıklamalarda bulundu.


Tanal sözlerine “Hem Avrasya Tünelinin hem de 3. Köprünün hazineye maliyetini, diğer köprülere yapılan zamları ve bu haliyle giderse kaç yıllık içinde proje bedeli kadar hazine garantisi ödeneceğini içerir yazılı soru önergemizi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’a hitaben meclise sunduk. Bu basiretsiz projelerin gerçek yüzünün rant olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor, artık halk da bunun farkına varmaya başladı.“ diyerek devam etti.

Bu haber 583 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER