Ak Parti Üsküdar referandum sonuçlarını değerlendirdi

Ak Parti Üsküdar referandum sonuçlarını değerlendirdi

Tarih 01 Mayıs 2017, 12:38 YazdırBu haberi yazdır

24.Nisan Pazartesi günü Ak Parti Üsküdar İlçe başkanı Halit Hızır yerel basın mensuplarına referandum sonuçları değerlendirme toplantısı düzenledi.

Ak Parti Üsküdar referandum sonuçlarını değerlendirdi

24.Nisan Pazartesi günü Ak Parti Üsküdar İlçe başkanı Halit Hızır yerel basın mensuplarına referandum sonuçları değerlendirme toplantısı düzenledi.

İlçe Başkanı Halit Hızır şu açıklamalarda bulundu ;

Değerli Basın Mensupları , Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye, tarihinin en önemli, seçim ve karar sürecini, milletimizin kahir ekseriyetinin teveccühü ile başarıyla geride bırakmıştır.

Bu vesile ile AK Parti’nin ve MHP’nin teklifi ile olgunlaşan anayasa teklifi değişikliğine destek olan, başta aziz milletimiz olmak üzere STK’lara, akademisyenlere, eğitim gönüllülerine, esnaflarımıza, spor camiasına ve en önemlisi genç seçmenlerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bu saymış olduğunuz toplumun değişik katmanlarına, değişikliğin anlatılması için, çalışan AK Parti Teşkilatlarımıza, İlçe Teşkilatımıza, bu davanın mihenk taşı değerli Kadın Kollarımıza, hareketimizin aksiyonunu oluşturan Gençlik Kollarımıza ve tabii ki gece-gündüz demeden Üsküdar’ımızda girilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmayan mahalle teşkilatlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Tüm birimlerimizin sahadaki organizasyonlarını, programlarını, koordine eden SKM ekibimize teşekkür ediyorum.

Değerli Basın Mensupları;

25 Şubat da Genel Başkanımız ve Başbakanımızın Ankara’da start vermesi ile yurdumuzun dört bir yanında cansiperane teşkilatlarımız, çalıştığı gibi, Üsküdar’ımızda da teşkilatımızın tüm unsurları sahaya ulaşmıştır. 25 Şubat öncesi, plan ve programlarını tamamlayan Üsküdar Teşkilatımız, Türkiye’de seçim çalışmalarına ilk başlayan teşkilat olma özelliğinide elde etmiştir. Bu vesile ile Genel Başkan Yardımcımız Teşkilat Başkanı Sayın Mustafa Ataş’tan teşekkür almış bir teşkilat olmuştur. İvedilikle teşkilatımızın yönetim kademeleri, partimizin üst düzey yöneticilerive fikir dünyamıza katkı sağlayan akademisyenlerin desteği ile anayasa değişiklik teklifi maddeleri hakkında, bilgilendirme eğitiminden geçirilmiştir. Saha çalışmalarına hem fiziki hem de bilgi hususlarında son derece donanımlı bir teşkilat ile kampanya sürecine girilmiştir.

Hem anayasa değişikliği üzerinde halkımızın imar hususunda ki hem de 30 yıldır süregelen Üsküdar’ımızın imar hususundaki konularında da halkımız bilgilendirilmeye çalışılmıştır. Konu ile ilgili olarak CHP bölgede vatandaşlarımıza yalan ve iftiralar ile propaganda yapmaktan geri durmamış; CHP “Neden Hayır” dediğini anlatmak yerine imar hususundaki aslı olamayan, gerçeği yansıtmayan, kirli bilgiler ile vatandaşlarımız üzerinde korku senaryoları üretmiştir. Yeri gelmişken 30 yıllık Üsküdar’ın imar probleminin çözümüne kararlılıkla ve azim ile üzerine giden, tarihi bir çözümü ortaya koyan Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve ekibine teşekkür ediyorum. CHP’nin bölgemizde siyasi etik kurallarına uygun olmayan, propagandası milletimiz nezdinde kabul görmemiş ve kirli senaryolara komşularımız itibar etmemiş. Etmemesinin sebebi CHP’nin sabıkalı geçmişidir. Teşkilatlarımız; CHP’nin Üsküdar’da oluşturmak istediği kirli algıyı kapı kapı gezerek, her bir ferdin gönlüne dokunarak bozmuştur.

 

 

Değerli Basın Mensupları;

AK Parti, Üsküdar’ımızın 16 Nisan referandumunda her zamanki gibi başarılı olmayı sürdürmüştür. Bunu Üsküdar’ımızın geçmişteki seçim verilerinden görebilmemiz mümkündür. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde 139 bin 939 oy olan Üsküdar’ımız; 7 Haziran Genel Seçimleri’nde 139 bin 122; 1 Kasım Genel Seçimleri’nde 170 bin oy almış; yüzde 48 ile Üsküdar’da birinci parti olmuştur.

Tüm siyasi partilerin bir araya gelerek, terör gruplarının tek vücut olarak, hatta batılı emperyalist ülkelerin psikolojik ve ekonomik savaş açarak, iç ve dış mihrakların oluşturdukları kirli ittifaka rağmen gerçekleşen kampanyamız sürecinde, milletimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da bir araya geldiği gibi, bir araya gelmiş ve milletin demokrasiden yana güçlü iradesini sandığa yansıtmayı başarmıştır. Ve Türkiye genelinde yüzde 51.8 destek alarak Anayasa değişiklik maddeleri kabul edilmiştir.

Üsküdar’ın özeline tekrar dönecek olursak, Üsküdar’da 1 Kasım seçimlerindeki oyunu muhafaza ederek, 168 bin 800 vatandaşımız teveccüh göstermiştir.

Uluslararası medyada ve bazı ulusal medya gruplarında Sayın Cumhurbaşkanımızın evi olan Üsküdar’ımızda neden yüzde 50’nin altında oy alındı diye karşı propaganda yapılmaktadır. Hâlbuki tüm resmi verilere bakıldığında Üsküdar’ımız hiçbir seçimde yüzde 50’nin üzerinde oy almamıştır. Peki, neden bu veri ortadayken algı oluşturmak istenmektedir.

Birincisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’daki ikamet adresi Üsküdar olmasıdır. Bununla birlikte Türkiye genelinde alınan yüzde 52 ye yakın oy yok sayılmakta, başarı gölgelenmek istenilmekte, tartışma bir ilçenin özeline hapsedilmek istenmektedir.

İkincisi, AK Parti karşısında hiçbir zaman Üsküdar’da iktidar olmayı başaramamış, CHP’nin komik algı operasyonunun ürünüdür.

Bir değer husus ise sosyal medyada küçük hesaplar peşinde koşan, gerçekleri çok iyi bildiği halde art niyetli olarak, konuyu saptırmaya çalışan sözde dava adamlarıdır.

Değerli Basın Mensupları;

Toplantımız vesilesi ile şunu belirtmek isterim ki; Üsküdar’ımızda AK Partimiz 2002 yılından beri hem teşkilatları nezdinde hem de vatandaşlarımızdan almış olduğu destek nispetinde 1. partidir.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikamet adresinde, 103 bin üyesi olan, 4 bin 300 aktif teşkilat mensubu olan 15 Temmuz hain darbe girişiminde kahramanlık destanı yazan, gece-gündüz demeden büyük fedakârlıklarla davasına hizmet eden AK Parti Üsküdar ailemizi, bu gerçekler orta da iken, gerçeği yansıtmayan nifak-fitne-dedikodu ile yıpratmaya, hiçbir art niyet odağının gücünün yetmeyeceğini saygı ile kamuoyuna ifade ederiz. 

Bu haber 595 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER