Akad Eğitim Kurumlarında 11-12 Şubat günlerinde  bursluluk sınavları yapılacak

Akad Eğitim Kurumlarında 11-12 Şubat günlerinde bursluluk sınavları yapılacak

Tarih 01 Şubat 2017, 14:19 YazdırBu haberi yazdır

Temel lisemize ek olarak önümüzde ki sene İlkokul Ortaokul ve Anaokulu olarak da Çengelköy ve çevresine eğitim hizmetine katkı sunacağız.

Akad Eğitim Kurumlarında 11-12 Şubat günlerinde  bursluluk sınavları yapılacak


Akad Eğitim kurumları kurucu müdürü Engin Piraz ile gitgide bölgemizin önde gelen bir eğitim kurumu olmasından kaynaklanan gelişmeleri anlatması için biz ziyaret yaptık ve aldığımız bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.


Söz Engin Piraz'da ; Temel lise ve Etüt Merkezimize ek olarak önümüzde ki sene İlkokul Ortaokul ve Anaokulu olarak da Çengelköy ve çevresine eğitim hizmetine katkı sunacağız.


Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki 11 Şubat cumartesi günü ortaokul 5,6,7,8. Sınıflar için 12 Şubat Pazar günü ise 9,10,11. Sınıflar için bursluluk sınavlarımız yapılacaktır. Ayrıca 2017-2018 yılı için avantajlı erken kayıtlar başladı. Bunları duyurmakla birlikte eğitim kurumlarımız hakkında biraz bilgi vereyim;


EĞİTİM

AKAD İstanbul Temel Lisesinde dersler, etüt etkinlikleri ve sınav uygulamaları hafta içi mesai günlerinde yapılacaktır. Hafta sonu cumartesi günü ders dışı etkinlikler (Ek sınavlar, kulüp çalışmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, kütüphane ve çalışma salonu kullanımları, eğitim ve kariyer seminerleri, gezi ve yarışmalar) yapılabilecektir. AKAD İstanbul Temel Lisesinde dersler, etüt etkinlikleri ve sınav uygulamaları hafta içi mesai günlerinde yapılacaktır. Hafta sonu cumartesi günü ders dışı etkinlikler (Ek sınavlar, kulüp çalışmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, kütüphane ve çalışma salonu kullanımları, eğitim ve kariyer seminerleri, gezi ve yarışmalar) yapılabilecektir.

KURUM FİZİKİ OLANAKLARI

Kurumumuz 4 katlı Bosna Bulvarın üzerinde 3000 metrekarelik bir alanda faaliyet göstermektedir.Kurumumuzun 30 Dersliği,Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuarı,Spor Salonu,Konferans Salonu,Kütüphanesi,Çalışma Salonu,Kantin-Kafeteryası,Rehberlik Servisi,Kulüp Odaları ile tam teşekküllü bir okul hüviyetindedir.Sınıflarımızda Full HD Akıllı Tahtalar,Projeksiyon,100 noktada bulunan Kamera Sistemi ve Giriş-çıkışlarda Parmak izi Turnike Sistemleri ile teknolojik altyapı kurulmuştur.


TECRÜBELİ ÖĞRETMEN KADROSU

AKAD İstanbul Temel Lisesi deneyimli ve uzman öğretmen kadrosu ile fark yaratacaktır. 30 kişilik Dev Öğretmen Kadromuz başarımızın sırrıdır. Kadromuzdaki öğretmenlerin çoğunluğu sektörde dershane ya da Özel kolejlerde çalışmış branşında Zümre başkanlığı yapmış seçkin kişilerden oluşmaktadır.


EĞİTİM KOÇLUĞU&REHBERLİK SERVİSİ

Kurumumuzda Eğitim Koçluğu aktif bir şekilde yürütülmektedir. Her sınıfın bir Eğitim Koçu bulunmaktadır.Eğitim Koçluğunu yapan öğretmen sınıfındaki öğrencinin ders başarı durumunu,Denemelerdeki başarı takibini,Rehberlik anket ve envanterlerinin takibi ve ayda bir öğrenci velisinin aranarak öğrenci ile durumuyla alakalı veliyi bilgilendirir.Ayrıca kurumumuzda 2 Rehber öğretmen çalışmaktadır.Öğrenci ve veli dilediğinde Rehberlik öğretmenler ile görüşüp zaman zaman yaşanan motivasyon kaybı vb durumlarda sorun çözmede sıkıntı yaşamazlar.Rehberlik servisi sene içinde aşağıda belirtilen envanterleri öğrencilere uygular ve öğrenci ve veli ile sonuçları paylaşır.

İlk Adım Birey Tanıma Envanteri, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği, Sınav Kaygısı Ölçeği, Holland Mesleki Tercih Envanteri, Burdon Dikkat Testi, Sosyometri, Kime Göre Ben Neyim?, Başarısızlık Nedenleri Anketi


ZENGİN YAYIN VE DENEME SINAVI DESTEĞİ

AKAD İstanbul Temel Lisesi nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtımı yapılan ders ve çalışma kitaplarını dışında EKSEN Yayıncılık,Birey FÖY’leri ve Pergel Yayınları tarafından hazırlanan kitap ve soru bankaları sınıf düzeyi ve eğitim alanına göre öğrencilere kullandırılacak yardımcı kitap ve dokümanlardır. Okul müfredatına ilişkin dersler MEB kitaplarına, sınav müfredatına ilişkin dersler ise diğer yayın dökümanlarından yürütülür. Özel okullarda çok yüksek ücretlerle satılan ek yayınlar AKAD İstanbul Temel Lisesi fiyata dahildir.Ayrıca ücrete tabi değildir.İngilizceden kaynak olarak Fullblast Eğitim setleri kullanılmaktadır.


DERS İŞLEME FÖYLERİ

Öğrenciler ile paylaşılan ders dokümanları Ders İşleme Föylerine dönüştürülerek akıllı içerikler hazırlanmıştır. Bu sayede öğretmenler derste zaman kaybetmeden ders içeriklerini ve soruları öğrenciler ile paylaşır. Şema, şekil ve tanımlar hazır olarak bulunduğu için bunlar için harcanacak zaman, konunun anlaşılmasına yarayacak şekilde kullanılır. Akıllı tahtalar s sayesinde dersler daha ilgi çekici, anlaşılır ve zevkli hale getirilmiş olmaktadır.


ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIKTA ENGİN DENEYİM

Kurumumuz sınavlara hazırlıkta 5 yıllık Butik Dersahencilikten edindiği engin deneyimini Temel Lisede kullanacaktır.YGS-LYS Hazırlıkta yayın ve deneyimli öğretmen kadrosu ile öğrencilerimiz başarıya ulaşacaktır.


SOSYAL ETKİNLİKLER

a) Ders Dışı Eğitim Etkinlikleri

b) Sosyal ve Kültürel etkinlikler olmak üzere iki ana kategoride toplanmıştır.

Eğitim etkinlikleri; sınav denemeleri, Soru Çözüm Saatleri, kütüphane ve çalışma salonları etkinlikleri, laboratuvar çalışmaları, mesleki ve psikolojik test uygulamaları şeklinde adlandırılabilir. Eğitim etkinliklerinin tamamı öğretmenlerin gözetim ve denetiminde yürütülür.

Sosyal ve kültürel etkinlikler; kapsamında ise kulüp çalışmaları, kariyer yönetimi, okul meclisi, yarışmalar, sportif etkinlikler ve geziler yer alır. Bu çalışmalar da danışman öğretmenler, Eğitim koçları ve uzman rehber öğretmenlerin denetim ve gözetiminde sürdürülür.


Bilgi için  http://akadlise.com/  ve Tel ; 329 93 29- 0545 329 83 29

Bu haber 1510 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER