CHP Üsküdar ilçe binasında referandum süreci değerlendirildi

CHP Üsküdar ilçe binasında referandum süreci değerlendirildi

Tarih 29 Ocak 2017, 21:09 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar Kadın Kolları referandum sürecini değerlendirmek üzere 28.Ocak günü Üsküdar İlçe toplantı salonunda partili kadınlarla bir araya geldi.

CHP Üsküdar ilçe binasında referandum süreci değerlendirildi

CHP Üsküdar Kadın Kolları referandum sürecini değerlendirmek üzere 28.Ocak günü Üsküdar İlçe toplantı salonunda partili kadınlarla bir araya geldi.

 

CHP Üsküdar Kadın kolları Başkanı Nuray Kılıç ilk sözü alarak tamamı dolu olan salona seslendi. “Konuşmama başlamadan önce Perşembe gecesi Maltepe Gençlik Kolları Üyesi kardeşimiz Muharrem Doğan’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum.

Sevgili Dostlar

Referandum kararının meclisten geçmesiyle birlikte, yeni bir siyasi döneme girdik. Her gün can güvenliği, işsizlik, terör sorunu etrafımızı sarmışken; Mustafa Kemal’in halkın iradesinin meclise yansımasını sağladığı idare şeklinin milletten alınarak bir adama verilmesinin yolunu açan, başkanlık tartışmasını nur topu gibi kucağımızda bulduk.

Son 14 yılda tek başına iktidarda olan AKP hükümeti, hukuk tanımaz yapısıyla fiili başkanlık diyebileceğimiz bir uygulamayla TBMM’nin yürütme yetkisine el koydu.

İlk günden beri gizli ajandasını uygulamaya koyan bu yapı şimdi de laikliği, hukuku ve bilinçli halkı yok etmek istiyor.

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından ilan ettikleri OHAL desteği ile geldik bu günlere. Reklam arası dedikleri parantezi kapatma zamanı gelmişti artık.

Demokratik parlamenter sistemi yok edip, tek adam rejimini kurmanın tam zamanıydı.. Şu anda mecliste oylanarak 339 EVET oyuyla referandum kararı alınmış durumda.

Mecliste yaşananlar bir utanç belgesi olarak siyasi tarihimizde yer almıştır.

Hal böyle olunca; Bu dönem kesinlikle içsel tartışmalarla geçecek bir dönem değil. Önümüzdeki süreçte partiyi değil öncelikle vatanı düşünmek zorundayız. Her zamankinden daha duyarlı olmalıyız.. Hukuk ve yasaların tersyüz edildiği bir süreci yaşıyoruz. Birbirimize samimiyetle yaklaştığımızda her zorluğu aşacak yetenekte kadınlarız hepimiz.

Sizleri bu toplantıya içinde bulunduğumuz süreci değerlendirmek için davet ettik.. Örgütlenerek, mahallelerde birlikte çalışarak kapı kapı insanlara; neden HAYIR demeleri gerektiğini anlatacak yoldaşlarla buluşmak, birlikte yol haritamızı tespit etmek için toplandık..

 Bugün burada olduğunuz için hepinize kadın kolu arkadaşlarım ve ben teşekkür ediyoruz..

 

Ayrıca önemli bir hatırlatmada daha bulunmak istiyorum;

Diğer önemli görevlerimizden bir diğeri de; sandıklara sahip çıkmak; biliyorsunuz ki

Seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktığında (10 gün süresince askıda kalacak) bu zaman zarfında seçmenlerin bulundukları binada oturmadıkları halde, seçmen listesinde bulunanlar varsa bunların tespit edilerek listeden düşürülmesi için Mahalle temsilcilerimizle iletişime geçmenizi ve Mahalle Çalışma Grubu arkadaşlarımıza yardımcı olmanızı rica ediyoruz.” Dedi.

Ardından mahallelerden toplantıya katılan kadınlar fikirlerini paylaştılar.

 

Bu haber 466 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER