Saadetli Gürlü: Ekonomik Kriz Çığırtkanlığı Yapmayız!

Saadetli Gürlü: Ekonomik Kriz Çığırtkanlığı Yapmayız!

Tarih 26 Ocak 2017, 12:53 YazdırBu haberi yazdır

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, Türkiye'nin ekonomik bir dar boğaza girdiğini ancak kendilerinin siyasi menfaat için ekonomik kriz çığırtkanlığı yapmayacaklarını söyledi.

Saadetli Gürlü: Ekonomik Kriz Çığırtkanlığı Yapmayız!

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, Türkiye'nin ekonomik bir dar boğaza girdiğini ancak kendilerinin siyasi menfaat için ekonomik kriz çığırtkanlığı yapmayacaklarını söyledi.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, Ocak ayı ilçe divan toplantısını Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Partinin İl Başkan Yardımcısı Selman Yücel'in de katıldığı programa partililer de yoğun ilgi gösterdi.

"Partimize İlgi Artıyor"

Divan toplantısında bir konuşma yapan Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, partilerinin Ekim ayının sonunda Büyük Kongresini gerçekleştirdiği anımsatarak, "Bu kongreyle yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönem ile birlikte gayretimize gayret, heyecanımıza heyecan, azmimize azim katarak yolumuza devam ediyoruz. Kongrenin üzerinden henüz çok zaman geçmiş olmamasına rağmen, kamuoyunda partimize olan ilginin arttığını gözlemlediğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bundan sonra, partimizin oy oranı ile ilgili bir grafik ortaya konursa, bilin ki bu Saadet Partisi'nin yükselişine işaret edecek" şeklinde konuştu.

"Ekonomik Kriz Çığırtkanlığı Yapmayız"

Türkiye'nin ekonomik bir darboğaza girdiğini ifade eden Başkan Gürlü, "Ancak bu darboğaza rağmen ben, kriz çığırtkanlığı yapacak değilim. Hepimiz aynı gemideyiz ve Türkiye ekonomik bir krize girerse hepimiz bundan etkileneceğiz. Biz Milli Görüşçüyüz. Milletimizi ve ülkemizi seviyoruz. Kriz olsun, iktidar zorda kalsın biz de bundan siyaseten faydalanalım demeyiz, diyemeyiz. Ancak iktidar, derhal bu ekonomik darboğazdan çıkış için etkili adımlar atmalı. Geniş halk kitlelerinin refahını arttıracak adımları kararlılıkla atmalı. Son zamanlarda yaşadığımız türlü belalar karşısında vakur duruşunu bozmayan, vatanına ve devletine sahip çıkan bu aziz millet, bir de ekonomik krizle muhatap olmamalı" dedi.

Yeni Suriye Politikasına Destek

Muhammet Gürlü, iktidarın Suriye Politikasına dair değerlendirmelerde de bulundu. İktidarın Suriye Politakasının değiştiğini ifade eden Gürlü, "Sorunun müzakere ve diyalog yoluyla çözümü noktasında ciddi adımlar atılıyor. Yani iktidar, Saadet Partisi'nin en başından beri savunduğu pozisyona geldi. Peki bunu ne zaman yaptılar? Yüzbinlerce insan hayatını kaybettikten sonra, milyonlarca Suriyeli kardeşimiz mülteci olduktan sonra, Suriye harap olduktan sonra. Yine de geçte olsa, doğruyu yapmalarını eleştirecek değiliz. Kan akmasına mani olabilecek bu çabaları elbetteki destekliyoruz. İsterdik ki en başından beri Milli Görüş'ün öngördüğü politikalar uygulansın. Kan akmasın, insanlar yuvalarından olmasın, Suriye harap olmasın" diye konuştu.

Bu haber 403 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER